Zeezoogdieren

Zeehond

Zeehonden of robben vormen een familie van zeezoogdieren. Ze behoren tot de roofdieren. Zo'n 90% van de ruwweg 11.000 zeehonden van Nederland is in de Waddenzee te vinden; verder zijn er populaties in onder andere de Ooster- en Westerschelde. In België worden ze, door het strakke verloop van de kust, zelden gezien.

Zeehond
Michael Teitelbaum

Ga met babyzeehond op avontuur in de sneeuw. In dit kleurrijke en spannende boek lees je hoe hij nieuwe vrienden maakt. Dit boek bevat prachtige foto`s van zeehonden en vele leuke feitjes over deze geweldige dieren.

Zoogdieren

Berggorilla's
Kaitlyn Duling

In dit boek lees je: waarom een berggorilla nooit water drinkt? hoe gorilla’s in hoge bomen klimmen? waarom ze geen last hebben van de kou…? en nog veel meer!

Dieren in het wild is een informatieve serie over dieren in hun natuurlijke leefgebied. Met veel grote kleurenfoto’s

Chimpansee
Karen Durrie

Ik ben een … is een leesserie over wilde dieren in de reeks Corona AV+. Deze reeks is speciaal afgestemd op beginnende lezers in de leeftijd 4-7 jaar.
Chimpansees zijn superslim. Ze slapen in een boom. En ze praten zonder woorden. Dit en meer kom je te weten in Ik ben een chimpansee.

Orang-oetan
Anita Ganeri

Welkom in de wonderlijke wereld van de orang-oetan. Hoe ziet het leven van de orang-oetan eruit? Wat doen deze dieren overdag en ’s nachts? Hoe bewegen, slapen en eten ze?

De bonobo en de tien geboden
Frans de Waal

Hebben we religie nodig om goed te zijn? Frans de Waal beantwoordt deze vraag door te kijken naar apen en andere dieren. Hoe dicht ze ook bij ons staan, in een bonobogemeenschap is nog nooit een kerk opgericht. Maar dat is ook helemaal niet nodig: in het goddeloze universum van de bonobo of de chimpansee bestaan medelijden, zorgzaamheid en rechtvaardigheid wel degelijk. Dat deze eigenschappen ouder zijn dan de mensheid, laat De Waal zien in De bonobo en de tien geboden, zijn verhalend geschreven boek over de evolutionaire basis van ons betere zelf.

Aap
Michael Teitelbaum

Volg de babyaap terwijl hij het bos verkent en op zijn moeders rug rijdt. Het boek bevat allerlei leuke feitjes over apen.

Gorilla
Michael Teitelbaum

Baby Gorilla beleeft een avontuurlijke dag in het oerwoud. In dit spannende boek ga je met hem mee op zoek naar een vriendje. Het boek bevat allerlei leuke feitjes over gorilla`s.

Grizzly

De grizzlybeer is een Noord-Amerikaanse ondersoort van de bruine beer.

De grizzlybeer
Lisa Owings

In dit boek lees je over grizzlyberen. Ontdek waar ze leven, wat ze eten en wanneer ze gevaarlijk zijn voor mensen. Met spannende foto’s en interessante weetjes.

Ijsbeer

De ijsbeer of poolbeer is een grote geelwitte beer, die langer en groter is dan de andere beren. De ijsbeer komt enkel voor in en rond het noordpoolgebied. Hij is het meest vleesetend van alle beren, en leeft vooral van zeehonden.

De ijsbeer
Lisa Owings

Op welke manieren jagen ijsberen op zeehonden?
 In de serie Dieren die doden lees je over dieren die ook wel
eens mensen aanvallen. Of die mensen vergiftigen, of besmetten
met een virus. Dat doen ze omdat ze zich bijvoorbeeld bedreigd
voelen. Of omdat ze honger hebben. In dit boek lees je over
ijsberen. Ontdek waar ze leven, wat ze eten en wanneer ze
gevaarlijk zijn voor mensen.

Dieren in beeld IJsbeer
Katie Marsico

Welkom in de wonderlijke wereld van de ijsbeer. Hoe ziet het leven van een ijsbeer eruit? Wat doen ijsberen overdag en ’s nachts? Wat eten ze en waar slapen ze? Hoe lang zorgt een ijsbeermoeder voor haar jong?

IJsbeer
Michael Teitelbaum

Volg twee jonge ijsberen terwijl ze over de sneeuw van het Noordpoolgebied rennen en rollen.

Dieren van dichtbij IJsberen
A. Singh

Maak kennis met de reuzen van het Noordpoolgebied! Maar wees voorzichtig. IJsberen zien er schattig uit, maar kunnen heel fel zijn wanneer ze verstoord worden. In dit boek vind je talloze interessante feiten over deze verbazingwekkende dieren. Kleurrijke fotos laten zien hoe ijsberen leven, eten, communiceren en nog veel meer.

IJsberen
Valérie Tracqui

IJsberen lijken log, maar de grootste landroofdieren zijn verbazingwekkend lenig. Ze zijn perfect geschikt voor het leven op de Noordpool en heersen over het ijsveld. Het zijn geweldige jagers op zeehonden. Vroeger werden ze om hun vacht gedood, maar tegenwoordig is de milieuvervuiling hun grootste vijand.

Panda

De reuzenpanda, ook wel panda, pandabeer of bamboebeer is een zoogdier dat behoort tot de beren. De reuzenpanda is een bekend dier vanwege de iconische status als bedreigde diersoort. De panda wordt onder andere als logo gebruikt door het World Wide Fund for Nature.

Panda
Meredith Costain

Mijn leven in het wild.

Giraf
Karen Durrie

Ik ben een … is een leesserie over wilde dieren in de reeks Corona AV+. Deze reeks is speciaal afgestemd op beginnende lezers in de leeftijd 4-7 jaar.
Een giraf heeft niet alleen een lange nek. Ook zijn tong is superlang. En hij kan heel hard rennen. Dit en meer kom je te weten in Ik ben een giraf.

Giraf
Michael Teitelbaum

De babygiraf wordt steeds hoger. Hij is dol op sappige acaciabladeren. Kijk hoeveel plezier de babygiraf heeft en kom meer over hem te weten in dit spannende boek.

Gordeldier

Gordeldieren
Judith Jango-Cohen

Een gordeldier ziet er door zijn pantser anders uit dan andere zoogdieren. De meeste zoogdieren hebben een vacht, die hen beschermt tegen de kou. Het pantser van een gordeldier biedt echter geen bescherming tegen de kou, vandaar dat gordeldieren alleen in warme habitats leven. In dit boek allerlei wetenswaardigheden over gordeldieren, geïllustreerd met prachtige kleurenfoto’s.

Kameel
Anita Ganeri

Welkom in de wondere wereld van de kameel. Hoe ziet het leven van een kameel eruit? Wat doen kamelen overdag en ’s nachts? Wat eten ze? En waarom kunnen ze zo goed tegen de hitte in de woestijn?

Kangoeroe

Kangoeroes
Kaitlyn Duling

Wat weet jij van dieren in het wild? Ontdek in dit boek waar en hoe kangoeroes leven. Op de grasvlakte van Australië voelen ze zich thuis.
In dit boek lees je:
• wat kangoeroes overdag doen
• waarom ze zo goed kunnen springen
• hoe een moeder-kangoeroe voor haar jongen zorgt…
en nog veel meer!

Kangoeroe
Michael Teitelbaum

De schuwe babykangoeroe verstopt zich in haar moeders buidel. Is ze klaar om naar buiten te komen? Hup en spring met haar mee terwijl ze voor zichzelf leert zorgen. Beleef haar Australische avontuur in dit kleurrijke boek.

Nijlpaard

Nijlpaarden
Rachel Koestler-Grack

• wat nijlpaarden eten
• met wie ze vechten
• waarom ze vaak knorren en snuiven…

Olifant

Het pad van de olifanten
Jan Bastiaenssens

Olifanten zijn gevoelige en intelligente dieren, maar momenteel zijn ze een bedreigde diersoort. Inspanningen om hun voortbestaan te verzekeren zijn erg belangrijk.
De olifant speelt een rol in een aantal wereldgodsdiensten en is een veelgebruikt symbool voor heel wat deugden. Het charisma van de olifant is overduidelijk.
Het leven en wezen van deze dieren kan een inspiratiebron zijn voor de mens. Dit boek probeert aan te tonen op welke manier het gedrag van olifanten een verrijking kan zijn voor mensen.

Olifant
Michael Teitelbaum

Ga met Baby Olifant op stap. Kijk hoe ze met haar oren wappert, in de modder rolt en zich als een volwassen olifant leert gedragen.

Van kop tot staart: varken
Gertjan Kiers

Topslager en bestseller-auteur Gertjan Kiers laat je in Van kop tot staart: varken zien hoe je duurzaam kunt blijven genieten van vlees, in dit geval varken, het meest favoriete stuk vlees in Nederland. Want wie van kop tot staart eet, gooit niet alleen minder weg, maar eet ook nog eens heerlijk. Ontdek hoe, met deze nieuwe bijbel op het gebied van varkensvlees, die bij geen foodie, worstenmaker of barbecuefan mag missen!

Het Grote Kleine Varkens Handboek

Het Grote Kleine Varkens Handboek is een veelomvattend werk over het houden en opvoeden van varkens. Door een combinatie van feitelijke informatie en citaten van varkenseigenaars, geeft het een compleet beeld, hoe het nu werkelijk is om een varken in huis en tuin te houden. Het boek beslaat 320 pagina’s, bevat ruim 50 kleurenfoto’s en geeft veel feitelijke informatie over de verzorging en het houden van varkens, zowel binnen als buiten gehouden. 

Het edele brein van een zwijn
Matt Wyman

In ‘Het edele brein van een zwijn’ gaat Matt Whyman, varkensliefhebber pur sang, op zoek naar het ware verhaal van het varken: van hun evolutie, gedrag en communicatie tot vriendschap, loyaliteit en gebroken harten. Boordevol fascinerende onderzoeksresultaten en grappige anekdotes: Het edele brein van een zwijn is een heerlijke ode aan misschien wel de slimste underdog in het dierenrijk.

Varkens
het goede leven van veertien varkensrassen in de lage landen

Boek Varkens geschreven door Jinke Hesterman uitgegeven door Kemper Conseil Publishing Consul Zoogdieren. 14 verschillende varkensrassen.

Het varkensboek
Anno Fokkinga

In Het Varkensboek komen alle aspecten van
het varken aan de orde: zijn wilde voorouders,
zijn ontstaan, zijn bouw en gedrag, zijn voe-
ding, zijn voortplanting, kortom alles over zijn
biologie. Maar ook de varkenshouderij krijgt
veel aandacht: het fokken en het mesten, de
leuke en de minder leuke kanten, hoe het vroe-
ger ging en nu gaat, in zowel ons eigen land als
ver daarbuiten. Bovendien bevat het boek hon-
derden boeiende wetenswaardigheden over
merkwaardige gebruiken in varkensminnende
landen als China en Papoea Nieuw-Guinea, de
rol van het varken in de religie en de filosofie en
het waarom en het hoe van het varkenstaboe.

Varkenssignalen praktijkgids voor diergericht varkens houden
Jan Hulsen

Hoewel het boek zich richt op de varkenshouderij, wordt regelmatig teruggegrepen naar het gedrag van wilde zwijnen. Dit verklaart veel van de gedragingen/behoeftes van een boerderijvarken. En hieruit kan de boer lering trekken. Met de kennis uit Varkenssignalen kunnen problemen met gezondheid en welzijn worden voorkomen. Voor het oppikken en gebruiken van signalen staan drie vragen centraal:Wat zie ik? Hoe komt dit? Wat betekent dit? Varkens die op vuile roosters slapen, doen dit niet omdat ze het lekker vinden, maar omdat hun eigenlijke ligplaats nóg minder aantrekkelijk is door bijvoorbeeld tocht. 

Allerlei boeken over zoogdieren

De levenscyclus van zoogdieren
Mike Unwin

• Zijn er zoogdieren die eieren leggen?
• Waarom hebben baby’s een flexibele schedel?
• Wat is zogen?
De antwoorden op deze en nog veel meer vragen vind je in De Levenscyclus van Zoogdieren. Elk zoogdier groeit voor zijn geboorte in het lichaam van zijn moeder, een van de dingen die een zoogdier een zoogdier maken. In dit boek wordt gekeken naar de manier waarop zoogdieren worden geboren, groeien, zich voortplanten en sterven. Daarnaast wordt uitgelegd hoe hun levenswijze is verbonden met hun leefgebied.
In de reeks De jonge onderzoeker worden veel vragen behandeld die jongeren vaak stellen. Elk hoofdstuk begint met een vraag waarop dan het antwoord wordt gegeven. In de reeks Van Klein tot Groot wordt de levenscyclus van verschillende diergroepen onder de loep genomen, waarbij gekeken wordt naar de verschillende fasen van hun leven en de verbazingwekkende manier waarop ze leven en zich voortplanten om de soort in stand te houden.