Jeroen Frederik Antonius Maria Windmeijer (1969) is een Nederlandse auteur. schrijver van literaire thrillers. 

Peter de Haan

Personage : Peter de Haan, archeoloog aan de Universiteit Leiden, en geschiedenisstudente Judith Cherev.

Recensie : Dit boek is een aanrader voor de lezers die ook de boeken van Dan Brown lezen. Jeroen Windmeijer wordt niet voor niets de Nederlandse Dan Brown genoemd. Hij maakt de verwachtingen waar.
In het verhaal zitten achtervolgingen, ontsnappingen en complottheorieën. Kortom spanning ten top!

recensie : Waar Dan Brown er echter in slaagt om het plot en de meer wetenschappelijke achtergrond in balans te houden, is dat in Het Paulus Labyrint niet het geval. Het boek verliest veel vaart, en het lijkt alsof de auteur niet helemaal kan kiezen tussen het schrijven van een thriller en een puur informatief werk. Ik kon het zeker in de tweede helft van het boek niet laten om door te bladeren bij de zoveelste uitweiding, en dat is zonde, want er zit duidelijk veel liefde en aandacht in het verhaal. Wellicht kunnen lezers met meer bijbelkennis dit beter op waarde schatten.

Recensie : Het verhaal wordt heel pakkend geschreven. Tussen de hoofdstukken door wordt er telkens een deel van het gevonden manuscript geplaatst waarin wordt verteld over het leven van de Pelgrims in Leiden.
De schrijfstijl is prettig en goed leesbaar. Feit en fictie worden op een knappe manier met elkaar verweven.

De offers

Personage : Boliviaanse hoogvlakte.

Recensie : De offers is geen slecht boek, maar ik mis de actie, de spanning zeker voor een thriller.

recensie : Het boek staat vol met ellenlange bijbelcitaten die vreselijk zalvend door de voorlezer worden gebracht, alsof ik vooraan in de kerk zit. Ik dacht een thriller te gaan lezen, maar het kwam niet in de buurt. Wellicht ligt het aan de voorlezer, die op geen enkel moment een spannende toon kon zetten. Jammer

Simon Ryevaar

Personage : Simon Ryevaar is religieus antropoloog aan de Universiteit Leiden.

Recensie : Ik had dus niet al te hoge verwachtingen van dit boek, maar dat bleek volledig onterecht te zijn. Of Jeroen Windmeijer nu zijn oude vorm terug heeft gevonden na zijn eerste heerlijke trilogie over Peter de Haan of gewoonweg een betere match met Tjarko Evenboer vormt, ik heb geen idee. En dat doet er ook helemaal niet toe. Deze relithriller bomvol spanning en ongekende dynamiek is namelijk minstens even goed als zijn eerste werk en echt om je vingers bij af te likken!

recensie : 

afzonderlijk boeken

De Genesissleutel – De schaduw van Vermeer  – De stenen goden – De vervalste Vermeer -De zaak B. – Het evacomplex – Het isisgeheim

Recensie : Ik heb mij echt door dit boek moeten worstelen. 

Recensie : 

Recensie : 

Recensie : 

Recensie : 

Recensie : Heerlijk dit boek, met een spannend verhaal .

Recensie : Het verhaal begint met het volstrekt ongeloofwaardige gegeven dat een wetenschapper een beeldje, dat in bruikleen is ontvangen, op eigen houtje en zonder enig overleg laat openen. Dan is voor mij de basis voor een goed verhaal al niet meer aanwezig. Toch maar doorlezend kwam ik het nodige te weten over Isis, gnostiek en nog veel meer, en het verhaal is beslist onderhoudend. Het einde is dan weer ongeloofwaardig en gekunsteld. En zo is de cirkel rond. Jeroen Windmeijer heeft in mijn ogen betere en spannender boeken geschreven.