Wild
Lekker genieten van wild
Ontdek het koken met wild opnieuw in dit smakelijke kookboek vol verrassende trendy en klassieke recepten met ree, hert, wild zwijn, haas en gevogelte! Pulled pork van wild zwijn, damhertsteak, wildbruschetta of chili con ree – dit boek bewijst hoe veelzijdig de wildkeuken kan zijn. Behalve inspirerende ideeën krijg je ook wetenswaardigheden mee over de jacht en de wildsoorten en lees je waar je moet zijn om dit gezonde vlees op je bord te krijgen.
Wild
Bruno Doucet
In tijden waarin de consumptie van vlees ter discussie staat, is het eten van wild een duurzaam alternatief. In dit van oorsprong Franse boek toont Bruno Doucet zijn grote liefde voor de jacht: van de geschiedenis en de verschillende manieren van jagen tot de gedetailleerde beschrijvingen van ruim 40 verschillende soorten wild en stap-voor-stap-instructie voor de bereiding.
Doucet laat zowel klassiekers uit de Franse keuken zien als nieuwe recepten voor o.a. soepen, terrines en stoofschotels. De 85 gevarieerde recepten in dit boek zijn geschikt voor iedereen: de ervaren én de minder ervaren wildeter.
Myllimaki
Vlees-Wild-Gevogelte
Tommy Myllymaki
Vlees, wild en gevogelte bevat een selectie recepten van de Zweedse meesterkok Tommy Myllymäki. De ongeveer 100 recepten zijn zowel geschikt voor de dagelijkse maaltijd als voor een feestmaal, zoals karbonade met pruimen en radicchio, kalfstong, biff, Lindström, verschillende soorten tartaar, wild en gevogelte.
Het Wildkookboek
Jacques Hermus
In dit Wildkookboek reist culinair journalist Jacques Hermus door het Achterhoekse landschap en bezoekt jagers en wildslagers, chefs en wijnmakers. Hij beschrijft de verschillende soorten wild, de jachtrituelen en jachttechnieken. Maar ook hoe je het beste wild kunt bereiden en kunt bewaren komen aan bod. Speciaal voor dit boek tekenden negentien Achterhoekse chefs hun lekkerste wildrecepten op. Het resultaat is een schitterend en smaakvol boek vol inspirerende recepten en boeiende verhalen. Een must voor iedere wildliefhebber!
Eigentijdse wildgerechten
Harald Rüssel
Eigentijdse wildgerechten is een modern en eigentijds kookboek dat per dier verrassende, nieuwe recepten én niet voor de hand liggende bereidingswijzen toont. Denk daarbij aan (buiten) grillen, aan wildpizza’s of fast food (ree-hamburgers, hotdogs) of aan inmaken en maken van patés, terrines en worsten. Zelfs de sous-vide techniek wordt toegepast met verrukkelijke resultaten.
Natuurlijk geeft Rüssel de traditionele bereidingswijze en schuwt hij receptuur als hazenpeper niet, maar het gros van zijn recepten is modern en uitdagend. Denk aan involtini van wildzwijn, wilde eend op zoetzuur of fazantravioli.
De meer dan honderd beproefde en eenvoudig te begrijpen en te bereiden recepten van professioneel chef-kok en fervent jager Harald Rüssel richten zich voornamelijk op de bereiding van het vlees. Ze worden aangevuld met een uitgebreide collectie van bijgerechten en basisrecepten die kunnen worden gecombineerd naar wens en smaak.
Het grote wildkookboek
Mals vlees met een uitgesproken smaak. Wild zit vol vitaminen en mineralen, is vet- en cholesterolarm en door de hoge voedingswaarde erg gezond. Verfijnd of rijk gevuld, eenvoudig of geraffineerd: wildgerechten zijn zeer veelzijdig terwijl ze heel eenvoudig te bereiden zijn.
Dit fraaie kookboek bevat niet alleen de populaire klassiekers maar ook nieuwe culinaire creaties met wild zwijn, ree, konijn, fazant, parelhoen en nog veel meer. Van voorgerechten tot stevige braadstukken en van ovenschotels tot gerechten voor bijzondere gelegenheden u vindt het allemaal in dit boek.
Tot slot maken recepten voor passende bijgerechten en informatie over de herkomst, inkoop en bereiding van wild dit prachtige boek compleet.
Sus Scrofa in de pot
Donald Buijtendorp
‘Sus Scrofa in de Pot. Hoe je wild zwijn lekker klaar maakt’, heet het nieuwe boek van Donald Buijtendorp en Ed van de Schootbrugge. Dat het over wild zwijn gaat zal duidelijk zijn. Net als het vorig jaar uitgekomen boek over de wilde gans is het een kookboek. Maar wel met alles erbij dat je eigenlijk van de diersoort wild zwijn hoort te weten. Het wild zwijn is puur, eerlijk en duurzaam. En hartstikke wild. Juist daarom is Herman ter Weele van Slagerij/wildhandel ter Weele & Zn uit Oene als mede-auteur er bij gehaald. Passie, kennis van het natuurlijke wild gaat nu perfect samen met de kunde van de schrijver en de chef.
Ree Wild-kookboeken
Donald Buijtendorp
Wild. Koken met ree, damhert en edelhert Alweer het derde kookboek van Donald Buijtendorp en Ed van de Schootbrugge. Dit maal zijn de wildspecialisten aan de slag gegaan met het meest delicate stukje wild, het ree. Nee, het is geen hoog culinaire beroepsuiting geworden, geen kunstig opgemaakte borden. Eenvoud, ruw, WILD. Zeg maar zo uit het bos, laten besterven en dan op het vuur, in de Dutch Oven, op de grill en de Green Egg. Heerlijk! Eenvoud daar gaat het om. Zo als het is. De pure smaak van ree. Wild ja, maar delicaat. Een fijne textuur. De rug is geweldig, de nek is super. Het is maar wat je er mee doet. Wild is oogsten uit de natuur. Je weet wat je doet. Leeftijdbeoordeling? Niet eenvoudig, heel moeilijk zelfs. Is de bok nu zes? Is die jong of is die oud? In dit boek staat het allemaal. De waarheid en de onzin. Onmisbare informatie voor de reeënliefhebber en -jager.
Wild
Harald Rüssel
De serie Dát is lekker biedt kwalitatieve kookboeken, met kwalitatief hoogwaardige receptuur én fullcolourfotografie, voor een klein prijsje.
Minibijbel Vlees, wild en gevogelte
Lucy Knox
Meer dan 100 inspirerende recepten uit alle windstreken
Alles wat u moet weten over rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees, varkensvlees, wild en gevogelte. Technieken en tips voor elke (voor)bereidingswijze, van fijnhakken, vullen en opbinden tot roerbakken, braden en roosteren, met adviezen voor de beste bereiding van verschillende stukken vlees. Elk recept is voorzien van stap-voor-stapinstructies in kleur.
Recepten voor elke gelegenheid, van een eenvoudig ontbijt tot een doordeweekse
maaltijd, van brunches en lunches en van een intiem diner tot een groots eetfestijn.
Wild en gevogelte
Claartje Lindhout
In het najaar durven we allemaal weer voorzichtig aan wild te denken. Bij Becht gaat nu dan ook een nieuw kookboek met nieuwe wild-engevogeltegerechten verschijnen.
Claartje Lindhout is een jonge kok die laat zien dat wild niet ‘oubollig’ hoeft te zijn, maar ook op een frisse en andere manier klaargemaakt kan worden, getuige bijvoorbeeld gerechten als ‘gebakken wildegansfilet met een frisse wittewijnroomsaus met abrikoosjes en tabouleh’ of ‘salade met kwartel, rode biet en bloedsinaasappel’. Om van ‘gekonfijte konijnenbout’ nog maar niet te spreken…
Het kleine wildkookboek
Ernst-Uhlrich Schassberger
Een seizoenskookboekje voor de liefhebber van wild. Klassieke basisrecepten, sauzen en bijgerechten. Soepen en voorgerechten, passende desserts etc.
In totaal 70 recepten met cadeaulint.