De geheimen van het weer
Tristan Gooley

De wereld van het weer blijft voor velen ondoorgrondelijk. Door goed naar de natuur te kijken kun je zelf ook veel over het weer te weten komen. En zelf voortekens herkennen in wolken, wind, heuvels, straten, planten, dieren en dauwdruppels. ‘De geheimen van het weer’ is geen gewoon weerboek. Tristan Gooley heeft geweldige tips en trucs die je helpen om prachtige weerpatronen te ontdekken en te doorgronden. Al wandelend door de straat of in het veld leer je waarop je moet letten.

Extreem weer
Anna Claybourne

50 dingen die je moet weten over Extreem Weer! Ontdek hoe het weer werkt en wat er gebeurt als het weer extreem wordt! Lees alles over hittegolven, ijsstormen, de verschillende soorten weer en de wetenschap die daarachter zit. Vol met weetjes, infographics en indrukwekkende foto’s: dit is de perfecte introductie op extreme weersomstandigheden. 

Dat hadden ze niet voorspeld
William Huizinga

Niets is zo veranderlijk als het weer, maar wat is het weer eigenlijk? Het weer is niet hetzelfde als het klimaat. Soms is de gevoelstemperatuur voor de een anders dan voor de ander. In dit boek neemt RTL-weerman William Huizinga ons mee inde raadselachtige wereld van het weer. Hij legt uit wat het weer nou precies is en toont ons de grootste misverstanden die erover bestaan. De weersverschijnselen waar iedereen, soms tegen wil en dank, bekend mee is, worden besproken en verklaard. Zo leren we dankzij dit boek eindelijk alles wat we moeten weten over het weer en zien we hoe het van invloed is op ons dagelijkse leven.

Duizend jaar weer, wind en water in de Lage Landen VI
Jan Buisman

In Duizend jaar weer, wind en water in de Lage Landen geeft Jan Buisman een indrukwekkend en zeer gedetailleerd overzicht van het weer in de noordelijke en zuidelijke Nederlanden door de eeuwen heen. De jaren 1751 tot 1800 zijn uiterst bewogen, niet alleen door de vele natuurrampen (veel watersnoden), maar ook door oorlogen en vooral door de inval van de Fransen in België en Nederland, die een langdurige bezetting inleidde. Bij al die rampen en oorlogen, bijvoorbeeld in 1799 in Noord-Holland, speelde het weer een belangrijke rol. In toenemende mate zijn de gegevens over het weer uit allerlei bron bekend. Jan Buisman blijft onnavolgbaar in het tot leven brengen van de feiten.

Extreem weer!
Jan Buisman

In een uitvoerige inleiding bespreekt Buisman de ontwikkelingen rond weer en klimaat door de eeuwen heen. Daarnaast passeren een kleine honderd extreme weerjaren de revue, van het grote zonnejaar van 1540 tot de Witte Pasen van 2008. Bij elk jaar komt een paginagrote afbeelding, vaak in kleur.