Boulet

Bouletten
Stefan Ruysschaert

Dit boek gaat over ballen, gehaktballen. Bouletten voor de liefhebbers. Een gerecht dat de culturen overstijgt.

De oorsprong van de boulet in België, Nederland en Duitsland moet gezocht worden bij de frikadel: een ronde, compacte, gekruide gehaktbal. In de meeste streken van België bedoelt men met frikadel inderdaad een gehaktbal, hoewel de meesten boulet zeggen. In Nederland is de frikadel of gehaktbal niet erg bekend. De frikadel, dus zonder “n”, is ouder en van oudsher een soort gehaktbal, maar werd vaak ook plat gedrukt tot een soort hamburger. De frikadel wordt vooral in België, Duitsland, Zweden en Denemarken gegeten. In België worden gehaktballen meestal geserveerd met tomatensaus. Ballekes in tomatensaus is een zeer populair gerecht.

Hamburger

Hamburgers
Julius Jaspers

Nog nooit heb je zoveel over hamburgers kunnen lezen als in Hamburgs van chef-kok en restaurateur Julius Jaspers. Hij vertelt je de historie van het populaire broodje en leert je de ultieme hamburger te maken, met alle mogelijke bereidingen en ingrediënten. Door de recepten voor de bun, de patty, de topping en de saus te combineren, creëer je je eigen ultieme hamburger.

Veggie & Vegan hamburgers
Jonathan Hade

VEGETARISCHE EN VEGANISTISCHE HAMBURGERS 100% ZELFGEMAAKT Zin in een kastanje-paddenstoelen-pastinaakburger, een smoked BBQ-burger met polentasticks of een grilled halloumi met coleslaw? Ontdek in dit boek lekkere en ongewone recepten voor zelfgemaakte buns, hamburgers, bijgerechten, salades en sauzen. Met quinoa, halloumi of rode biet ontstaat zo gezonde fastfood voor fijnproevers, gegarandeerd zonder vlees!

Hamburgers de luxe
David Japy

Een hamburger kent iedereen, als snelle hap tussen een broodje of met frietjes en sla. Vroeger was de keuze beperkt en werd de hamburger niet echt als culinair hoogstaand beschouwd. Maar zijn status is aan het veranderen. Als je met vlees van superkwaliteit werkt en dat subtiel kruidt, dan kun je een driesterrenhamburger bereiden. En niet alleen met rundvlees natuurlijk, ook met andere vleessoorten, vis, groenten of granen kun je heerlijke hamburgers maken. Varieer en combineer met gesmolten kaas, een pittig sausje, een krokant broodje, een kraakverse salade en je zult gegarandeerd scoren.

In Hamburgers de luxe vind je voor elk wat wils: de klassieke hamburger puur of gecombineerd met spek of bacon, met rode bietjes en wasabi, met cantal en vijgenconfituur, met geitenkaas en aubergine Of verkies je een kruidige kipburger, een succulente lams- of kalfsburger? Hou je niet van vlees? De zalmburger met dille en citroen, de kabeljauwburger of de exclusieve kreeftenburger zullen je vast bekoren. En voor de vegetariërs zijn er de quinoaburger en groenteburgers met diverse groentecombinaties.