Vegetarisch
(Lenna) Omrani
Every day vegan
in 30 minuten
Lenna Omrani
In Every Day Vegan in 30 minuten, de allernieuwste hit van Lenna Omrani, zie je dat plantaardig koken niet alleen supermakkelijk en voor elke portemonnee is, maar ook nog eens razendsnel op tafel staat! Snelle salades, makkelijke burgers en broodjes, stevige stoofgerechten of iets lekkers uit de oven. Dit zijn je nieuwe favorieten voor door de week of in het weekend. Of je nu vegan, vega en flexi bent: ontdek het in deze nieuwe culi-hit van de meeste populaire vegan influencer van het moment.
Every day vegan budget friendly
Lenna Omrani
Met haar tweede boek, Every Day Vegan Budget Friendly bewijst Insta-ster en vegan-expert Lenna Omrani dat vegan eten niet alleen heerlijk, makkelijk en voor elke dag is, maar ook nog eens voor elke portemonnee! Want dat plantaardig eten duur zou zijn, is een hardnekkige fabel, die Lenna met haar handige kooktips en recepten graag ontkracht. Eet net als Lenna elke dag heerlijk en voor een schijntje als een plantaardige koning(in).
Every day vegan
Lenna Omrani
Every Day Vegan is happy, easy en inspirerend: met heerlijke, kleurrijke en vooral easy recepten bewijst Lenna Omrani elke dag weer hoe lekker en simpel plantaardig eten kan zijn. Met volop inspiratie voor iedereen die af en toe – of elke dag – lekker, bewust en healthy wil eten (en zichzelf ook op zijn tijd flink wil verwennen). Vrolijk, positief en vooral onweerstaanbaar lekker: met Every Day Vegan maak je zonder moeite elke dag the vegan switch!
Allerlei boeken over vegetarisch eten
Het vegan bakboek
Marieke Wyns
Met haar tweede boek duikt Marieke opnieuw de keuken in. Deze keer is het resultaat niet enkel koekjes en cakes, maar ook heerlijke ovenschotels en hartige snacks. Het vegan kookboek is een ware ode aan de plantaardige keuken.
Marieke neemt je mee van ontbijt tot diner, met 40 toegankelijke recepten voor het hele gezin. Inclusief handige tips en alternatieven voor mensen met allergieën en voedselintoleranties.
Het grandioze groenteboek
Alice Hart
Ondertussen zijn er veel vegetarische kookboeken verschenen, maar Het grandioze groenteboek is het boek dat niet mag ontbreken in de verzameling vegetarische kookboeken met lef. Het boek bevat zowel de geliefde klassiekers, zoals vegetarische lasagne, ratatouille en tiramisu, indrukwekkende ‘signature dishes’ voor een diner of feest, recepten om te koken zonder stress – aubergine bao buns, radicchio risotto met zwarte olijfkruimels en perzik frangipane taart – én de favorieten voor doordeweeks.
Het vegan bakboek
Marieke Wyns
Het vegan bakboek, het stijlvolle kookboek van Marieke Wyns, aka Chezmariette, draagt bij aan deze nieuwe tendens met 40 zoete recepten volledig gebaseerd op natuurlijke en plantaardige ingrediënten. Marieke gebruikt haar platform om een plantaardige levensstijl lekker, zoet en toegankelijk te maken voor de enthousiaste bakker en/of nieuwsgierige beginneling, door via allerlei tips aan te geven wat de verschillende mogelijkheden zijn om de recepten te realiseren.
Veganissima
Luna Trapani
Veganissima bevat 75 recepten ingedeeld naar Noord-, Midden- en Zuid-Italië, met steeds 25 plantaardige recepten die typisch zijn voor dat gebied. Van een typische Genovese pasta met pesto tot de Toscaanse soep ribollita en de beroemde pizza Napoletana: Luna neemt je mee op een culinaire reis door heel Italië. Het boek bevat recepten voor voorgerechten, hoofdgerechten en desserts uit de drie Italiaanse gebieden. De kleurrijke gerechten geven de veelzijdigheid van de Italiaanse keuken weer.
Vega basics
Overheerlijke recepten voor de dagelijkse maaltijd, maar ook voor feestelijke gelegenheden. Vol inspiratie om een mooie, gezonde en lekkere vegetarische maaltijd op tafel te zetten. Bepaalde technieken en handigheidjes worden uitgelegd en voor een aantal recepten zijn er verschillende variaties mogelijk.Overzichtelijke recepten voor een heerlijke lunch of diner. En de foto’s zijn een feestje om naar te kijken.
Groentekost -
Jeroen Meus
Het idee om een aantal van zijn vegetarische recepten te bundelen sluimerde al langer bij Dagelijkse kost-chef Jeroen Meus. Groenten hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in zijn leven. Zo leerde zijn West-Vlaamse bompa hem asperges steken, en met zijn broers zat hij urenlang boontjes te doppen aan de keukentafel of kilo’s tomaten te roerzeven. Het geluid van de vermoeide passe-vite na urenlang draaien staat in zijn geheugen gegrift. Voor Groentekost selecteerde Jeroen zijn favoriete recepten en bedacht hij ook een aantal gloednieuwe bereidingen.
500 vegetarische BBQ gerechten
Valentina Harris
Organiseer een barbecue om nooit te vergeten met een selectie gerechten uit 500 vegetarische BBQ gerechten. Laat de kant-en-klare vegaburgers en standaard salades uit de supermarkt liggen en verras je gasten met pittige maisburgers en kebab met champignons en halloumi en serveer dit met een salade van watermeloen en feta en gegrilde artisjokken. Sluit af met in brandy gesmoorde banaan.
Puur vegetarisch
Anne-Katrin Weber
Je bent in voor een volle smaak, bak- en braadaroma’s en lekker gekruide gerechten, maar je wilt ook graag minder of zelfs helemaal geen vlees meer eten?
Meer dan 70 geraffineerde en toch gemakkelijk te bereiden gerechten laten zien wat de vegetarische keuken te bieden heeft en hoe je met braden, stoven, gratineren, frituren, barbecueën, roosteren, marineren, karamelliseren, bakken of paneren heel smakelijke dingen op tafel kunt toveren.
Puur vegetarisch betekent gezonder genieten en meer levensvreugde beleven. Het is een boek dat je steeds weer inspiratie zal leveren als je weer eens een echt lekkere en voedzame maaltijd op tafel wilt zetten.
Puur Vegan
Anne-Katrin Weber
Fris, kruidig, sappig en gezond: veganistische recepten om je vingers bij af te likken!
Anne-Katrin Weber heeft al eerder met haar eenvoudige recepten, die alledaags maar tegelijkertijd ook verfijnd en verrassend zijn, talrijke fans enthousiast gemaakt. Wij waren benieuwd wat er gebeurt wanneer Anne-Katrin Weber haar focus op de veganistische keuken legt. Het resultaat is verrukkelijk: een aanrader voor veganisten, vegetariërs, flexitariërs en iedereen die nieuwsgierig is!
Het grote groenteboek
Alice Hart
Met tips voor de voorbereiding, inclusief een overzicht van welke groenten bij welk seizoen horen, de beste manier om te winkelen zodat er niets verloren gaat én suggesties voor ingeblikte, gefermenteerde of ingevroren alternatieven. Alice Hart maakt met dit boek haar reputatie als groentepionier helemaal waar.
Vegetalia
Luna Trapani
In Vegetalia maakt Luna een culinaire zwerftocht door haar vaderland, met gerechten uit noord en zuid.
De recepten – van insalata caprese en bruschette ai funghi tot tagliatelle alla bolognese en pera cotta al vino bianco – worden in het boek op een duidelijke manier ingedeeld, met aandacht de basisgerechten, gevolgd door antipasti, primi (ditmaal inclusief enkele heerlijke salades), secondi, contorni en dolci.
Veganista
Luna Trapani
Plantaardig Italiaans eten? Dit boek bevat 60 recepten voor overheerlijke vegan gerechten, sommige modern, andere klassiek. Van tagliatelle met champignons en truffel tot witte bonensoep met rozemarijn, van risotto met asperges tot tiramisu: Luna Trapani verwent met overheerlijk Italiaans vegan food.
Verrukkelijk vegetarisch
Mark Verhoogt
Als je dacht dat vegetarisch koken alleen maar draait om saaie salades en vleesvervangers, dan brengt dit boek daar vast verandering in! Ontdek meer dan 80 veggie recepten boordevol smaak en kleur, zonder ook maar iets te hoeven opgeven. Zin in een hamburger? Misschien kan de ‘big red beet burger’ je honger stillen. Liever Mexicaans? Probeer dan eens de ‘hot salsa quesadilla’s’! Geniet dankzij dit boek nog steeds van verrukkelijke gerechten, maar dan 100% zonder vlees.
Vijf ingrediënten vegetarisch
Anne-Katrin Weber
In haar nieuwe vegetarische kookboek laat Anne-Katrin Weber zien hoe je in een mum van tijd heerlijke gerechten op tafel tovert met maximaal vijf ingrediënten. Basisingrediënten zoals olie, azijn en een paar kruiden heb je ongetwijfeld in huis. De vijf hoofdingrediënten zijn allemaal in de supermarkt verkrijgbaar.
De 77 recepten zijn veelal glutenvrij, lactosevrij of vegan en zonder uitzondering eenvoudig en lekker. De gerechten zijn seizoensgebonden, of het nu gaat om salades, soepen, mediterrane of Aziatische gerechten, knapperige gerechten uit de oven of zoete delicatessen.
Last minute vegetarisch
Anne-Katrin Weber
Anne-Katrin Weber: Last Minute vegetarisch – Echt lekker koken in 10 tot 20 minuten
Vegetarisch op z'n Italiaans
Erik Spaans
Het is de nieuwe vegetarische titel van Jolande Burg en Erik Spaans, dit keer gemaakt in het idyllische Italiaanse decor van de 18e eeuwse ‘Villa Rossa’. Het is hun woon- en werkplek in Apulië tussen de eeuwenoude pijnbomen, de eigen olijfgaard met geurige olie en de moestuin met veel verse kruiden voor dagelijkse inspiratie. Met een grote passie voor de vegetarische keuken en omdat de wereldwijde trend naar biologisch, duurzaam en kleinschalig zich voortzet, heeft Jolande een tachtigtal van haar Italiaanse succesrecepten bijeengebracht. Soepen, volle tomatengerechten, desserts, meestal geïnspireerd op oorspronkelijke recepten, door haar omgevormd tot eigentijdse gerechten en waarvan een klein aantal eerder zijn gepubliceerd in het boek La Vita è Bella! Maar omdat de meeste vegetariërs af en toe ook wat duurzame vis en schelpdieren eten heeft Jolande er dit keer ook nog een aantal verleidelijke visrecepten aan toegevoegd. Kleurrijk gefotografeerd in de stralende Zuid-Italiaanse zon. De geur spat van de foto’s af. Een direct Italiaans vakantie gevoel. Alle gerechten zijn voorzien van een professioneel Italiaans wijnadvies.
Het nieuwe Vegalicious
Alice Hart
Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart is de opvolger van het succesvolle Vegalicious. In haar nieuwe kookboek verrast Alice Hart weer met meer dan 200(!) vegetarische recepten die bewijzen dat een maaltijd zonder vlees of vis heerlijk, gezond en voedzaam is. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Dit is de feelgoodfood-bijbel van nu, voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten!
Quinoa
Robert van Beckhoven
Quinoa is als ‘superfood’ in korte tijd razend populair geworden. Begrijpelijk, want het is lekker, bevat uitzonderlijk hoge voedingswaarden, vitaminen en mineralen, is eenvoudig te bereiden en veelzijdig in gebruik. In 75 recepten tonen chef-kok Eric van Veluwen en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven de vele mogelijkheden met quinoa. Van ontbijt, snack en salade tot soep, hoofdschotel en dessert.
Naast een heerlijk kookboek met uiteenlopende recepten biedt Quinoa, nummer 1 superfood informatie over de herkomst van dit ‘supergraan’ en waarom het zo supergezond is. Dankzij de vele gezonde eigenschappen is quinoa geschikt voor: coeliakiepatiënten, kracht- en duursporters, mensen die willen afvallen, vegetariërs en diabetici. Quinoa, een ‘must’ voor iedereen!
Vegalicious
Alice Hart
Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit Vegalicious. Je maakt kennis met een verrukkelijke vegetarische keuken: verse ingrediënten, smakelijke gerechten, klassieke én originele recepten, voor alle gelegenheden, van kleine hapjes tot grote diners. Vegalicious staat vol tips voor snelle gerechten, bevat complete menu s en heeft recepten die stap voor stap uitgelegd worden en zo ook tot inspiratie dienen voor eigen lekkere variaties. En het bevat recepten van topkoks voor speciale gelegenheden. Het ultieme boek voor iedereen die altijd of af en toe geen vlees wil eten!
Vegetarisch barbecueën
Steven Raichlen
Zodra het weer het toelaat komen overal de barbecues tevoorschijn. Maar wat leg je daar op als je geen vlees of vis eet? Een groentespies of een gepofte aardappel kan iedereen wel bedenken, maar echt creatief zijn deze gerechten niet. Dat het anders kan bewijst Steven Raichlen met zijn nieuwe toptitel Vegetarisch barbecueën. Hierin geeft hij originele en vooral lekkere recepten voor een vegetarische barbecuemaaltijd. Met talloze recepten voor gegrilde groenten en fruit, salades, sauzen en desserts kan de vegetarische barbecue niet anders dan een succes worden!