Klimaat

Het klimaatboek
Greta Thunberg

In dit prachtig vormgegeven handboek met leeslint geeft Nina per seizoen inspiratie in de vorm van verhalen, nuttige informatie, recepten en DIY’s zodat je creatief aan de slag kunt gaan in je tuin. Dus vier seizoenen doen, maken eten en beleven. Nina Nijland schrijft, illustreert, fotografeert, maakt recepten en is de vormgever van haar eigen werk. 

De transformatie
van de aarde
Peter Frankopan

Van de val van de Moche-beschaving in Zuid-Amerika die werd veroorzaakt door de opwarming van zeewater – ook bekend als El Niño – tot vulkaanuitbarstingen in IJsland die Egypte troffen en hielpen het Ottomaanse Rijk op de knieën te krijgen; keer op keer laat Frankopan zien dat wanneer er niet duurzaam werd gehandeld, een catastrofe volgde. Op briljante wijze en gebaseerd op baanbrekend wetenschappelijk onderzoek laat De transformatie van de aarde ons op een radicaal andere manier naar onze toekomst kijken.

Klimaat in gevaar
Alice Harman

De bewijzen zijn overduidelijk: we weten dat het klimaat verandert en dat dit een serieus probleem is. We weten de oorzaken en we weten wat er moet veranderen. Waarom doen we dat dan niet? Volwassenen vertellen kinderen graag hoe ze zich moeten gedragen, maar zelf maken ze er soms een potje van. In dit boek lees je over de invloed van politiek en bedrijven op de klimaatcrisis en over de vele misvattingen die er bestaan. Maar je leest bovenal ook mogelijke oplossingen om samen te werken aan een schonere, eerlijkere en betere wereld.

Universum

Atlas van de aarde
en de mens
Christian Grataloup

De Atlas van de aarde en de mens combineert de nieuwste wetenschappelijke inzichten over het leven op aarde met de meest moderne cartografie.
* de geschiedenis van de aarde en de mens in 300 fullcolour-kaarten
* van de oerknal en het ontstaan van de mens tot aan de industriële revolutie en de wereld van vandaag
* met de nieuwste ontdekkingen uit de archeologie, biologie, aardrijkskunde en geschiedenis
* bij elke kaart een verhelderende tekst met fascinerende achtergronden en inzichten

Atlas van de aarde
André Kuipers

Atlas van de Aarde kijk je vanuit de ruimte naar zestien heel bijzondere plekken, voor ieder ‘rondje aarde’ één. Deze plekken vertellen ons veel over de aarde en ze laten jou op een andere manier naar de planeet kijken waarop jij woont.
Met foto’s die door André Kuipers tijdens zijn ruimtemissie zijn gemaakt.

100 waanzinnge weetjes over de aarde
Martin

Ben jij ook gefascineerd door onze wonderlijke planeet? In dit boeiende boek vind je maar liefst 100 fascinerende feiten en waanzinnige weetjes over de aarde. Wist je bijvoorbeeld dat er in India ooit rode regen viel? Dat wandelende stenen ’s nachts door de woestijn dwalen? Of dat de zwaartekracht op aarde niet overal even sterk is? Sla dit boek snel open en verbaas je vrienden en familie met je kennis! Boordevol kleurrijke infografische illustraties die de tekst verduidelijken.

De aarde
Andrew Knoll

In zijn boeiende boek plaatst Andrew Knoll de klimaatverandering van de eenentwintigste eeuw in de context van die lange aardgeschiedenis, want een van de meest indringende lessen van de geologie is hoe veranderlijk, kwetsbaar en kostbaar onze huidige leefomgeving in feite is. Met die kennis in het achterhoofd kunnen we beter begrijpen hoe het handelen van de mens onze planeet ingrijpend verandert.

De aarde vanuit de hemel
Yann Arthus

De aarde vanuit de hemel maakt ons bewust van de schoonheid en de kracht van onze planeet. Tegelijk vormen de luchtfoto’s een bron van bezinning en reflectie op de veranderingen die zich op aarde voltrekken. De bijzondere nieuwe foto’s van de Franse fotograaf Yann Arthus-Bertrand worden ondersteund met speciaal voor deze volledig herziene editie geschreven teksten. Daarin belichten deskundigen de grote uitdagingen van vandaag: de wereldbevolking, vluchtelingen, de landbouwproblematiek, de impact van nieuwe technologieën, verantwoorde economie, biodiversiteit en de strijd die jongeren voeren voor het klimaat. 

Aarde
Luhr

Gletsjers, oceanen, bossen, rivieren, gebergten en woestijnen passeren in detail de revue. Aarde is na Dieren het tweede deel in een serie boeken over onze planeet. Met een combinatie van fotografische impressies en deskundig onderbouwde tekst, presenteert dit naslagwerk in ruim 500 pagina’s de fascinerende plekken op aarde.

Het weer
Ooggetuigen

Elke dag krijgen we ermee te maken: het weer. Maar hoe werkt dat weer precies? Wat gebeurt er in een wolk, hoe ontstaan donder en bliksem en waarom is een regenboog zo kleurrijk? In dit boek ontdek je dat er vliegende laboratoria zijn die door het oog van een orkaan vliegen, dat Antarctica eigenlijk een woestijn is en dat er meer dan 140 °C verschil zit tussen de koudste en de warmste plek op aarde. Voor iedereen vanaf 8 jaar die meer wil weten. over de wonderlijke wereld van het weer.

De geheimen van het weer
Tristan Gooley

De wereld van het weer blijft voor velen ondoorgrondelijk. Door goed naar de natuur te kijken kun je zelf ook veel over het weer te weten komen. En zelf voortekens herkennen in wolken, wind, heuvels, straten, planten, dieren en dauwdruppels. ‘De geheimen van het weer’ is geen gewoon weerboek. Tristan Gooley heeft geweldige tips en trucs die je helpen om prachtige weerpatronen te ontdekken en te doorgronden. Al wandelend door de straat of in het veld leer je waarop je moet letten.

Extreem weer
Anna Claybourne

50 dingen die je moet weten over Extreem Weer! Ontdek hoe het weer werkt en wat er gebeurt als het weer extreem wordt! Lees alles over hittegolven, ijsstormen, de verschillende soorten weer en de wetenschap die daarachter zit. Vol met weetjes, infographics en indrukwekkende foto’s: dit is de perfecte introductie op extreme weersomstandigheden. 

Dat hadden ze niet voorspeld
William Huizinga

Niets is zo veranderlijk als het weer, maar wat is het weer eigenlijk? Het weer is niet hetzelfde als het klimaat. Soms is de gevoelstemperatuur voor de een anders dan voor de ander. In dit boek neemt RTL-weerman William Huizinga ons mee inde raadselachtige wereld van het weer. Hij legt uit wat het weer nou precies is en toont ons de grootste misverstanden die erover bestaan. De weersverschijnselen waar iedereen, soms tegen wil en dank, bekend mee is, worden besproken en verklaard. Zo leren we dankzij dit boek eindelijk alles wat we moeten weten over het weer en zien we hoe het van invloed is op ons dagelijkse leven.

Duizend jaar weer, wind en water in de Lage Landen VI
Jan Buisman

In Duizend jaar weer, wind en water in de Lage Landen geeft Jan Buisman een indrukwekkend en zeer gedetailleerd overzicht van het weer in de noordelijke en zuidelijke Nederlanden door de eeuwen heen. De jaren 1751 tot 1800 zijn uiterst bewogen, niet alleen door de vele natuurrampen (veel watersnoden), maar ook door oorlogen en vooral door de inval van de Fransen in België en Nederland, die een langdurige bezetting inleidde. Bij al die rampen en oorlogen, bijvoorbeeld in 1799 in Noord-Holland, speelde het weer een belangrijke rol. In toenemende mate zijn de gegevens over het weer uit allerlei bron bekend. Jan Buisman blijft onnavolgbaar in het tot leven brengen van de feiten.

Extreem weer!
Jan Buisman

In een uitvoerige inleiding bespreekt Buisman de ontwikkelingen rond weer en klimaat door de eeuwen heen. Daarnaast passeren een kleine honderd extreme weerjaren de revue, van het grote zonnejaar van 1540 tot de Witte Pasen van 2008. Bij elk jaar komt een paginagrote afbeelding, vaak in kleur.