Soep van Sam & Joris
Joris Bijdendijk

Het vrolijkste soepkookboek verschijnt deze zomer in een nieuw jasje en met nog meer favoriete recepten van Samuel Levie en Joris Bijdendijk.
Van rijkgevulde maaltijdsoepen tot lichte soepen als aperitief en van pittige pindasoep tot tomatenroomsoep; Soep van Sam & Joris bevat 52 diverse en wereldse soepen voor het hele jaar.

Snert
Samuel Levie

Soep is zó divers en voor iedereen, dat elke cultuur wel haar eigen soepen kent. Van pittige pindasoep op het Afrikaanse continent en Tom kha kai uit Azië, tot en met gazpacho rondom de Middellandse Zee. Sommige soepen moeten dagen trekken, andere zijn in een handomdraai gemaakt. Of het nou een maaltijdsoep is of een lichte soep als aperitief: soep troost ons. En troost is nodig na het afgelopen jaar. Restaurants moesten sluiten, de culturele sector lag op zijn gat en het zorgpersoneel draaide overuren.

In het snertnajaar van 2020 lanceerden Joris Bijdendijk en Samuel Levie hun eigen snert in blik: een lekkere erwtensoep met goede worst. Ze koppelden er een actie voor de Voedselbank aan en heel Nederland kleurde langzaam felroze en geel. Overal doken de soepblikken op. Al snel volgden van alle kanten inspirerende soepverhalen en Joris en Samuel vonden het de hoogste tijd om een ode te brengen aan het fenomeen soep. In het kookboek SNERT delen ze 40 kleurrijke en wereldse soepen, voor wie wel wat troost kan gebruiken. Niet alleen in de winter, maar het hele jaar door.

Bouillon
Jean Beddington

Een perfecte bouillon is de basis van veel gerechten – of dat nou een soep, een saus of een gerecht is. In dit boek lees je alles over do’s en don’ts, tips en tricks van de chef. Eindelijk weer zo’n boek waarop je teruggrijpt, eentje dat no-nonsense is en nooit teleurstelt.

Jean Beddington onthult de geheimen achter zo’n perfecte bouillon. Of het er nu een is op basis van groente, gevogelte of vis; in dit boek staan ze allemaal. Want als de bouillon goed is, dan ligt het succes van het gerecht binnen handbereik.

Maak de gebakken kabeljauwhaas met risotto van gamba’s, little gem en tomaten-kappertjessaus, bereid de tomaten- en rode pruimensoep met ricotta en bieslook of probeer de groene groenten in bouillon met couscous, yoghurt en harissasaus.

Alle dagen soep
Anna Decock

Geen gerecht zo veelzijdig als soep. Soep is geschikt voor elk seizoen: een heerlijke aspergesoep in de lente, een verfrissende gazpacho in de zomer, een romige champignonsoep in de herfst of een kommetje dampende erwtensoep in de winter.

Soep is ook gezond: bevat weinig vet, weinig suikers, veel vezels en verteert gemakkelijk. Wist je dat mensen die regelmatig soep eten minder kans hebben op overgewicht of een hoge cholesterol? En eten de kinderen niet graag groenten, maak dan gewoon een lekkere soep.

Soep bereiden hoeft helemaal niet veel tijd te kosten en het is een gerecht dat je gemakkelijk op voorhand kunt klaarmaken en kunt invriezen.

100 soepen: klassiek of exotisch, gemixt of met stukjes, romig of licht, fijn of goedgevuld… keuze te over in Alle dagen soep.

Soep
Soup En Zo

In Soep deelt de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo de beste recepten voor lekkere en gezonde soep. Soep is het nieuwe sap: supergezond en altijd lekker! Met behulp van de Soep-cheffen van het Amsterdamse Soup en Zo vind je in dit boek je favoriete soep voor elke dag. Soms wil je een makkelijke soep en een andere keer een culinair hoogstandje: Soep geeft meer dan genoeg inspiratie voor elke gelegenheid. Er wordt veel aandacht geschonken aan de basis en de smaakopbouw, zodat je zelf je persoonlijke favoriete soep leert maken.

Hemelse soepen
Nicole Pisani

Je hebt een kommetje soep en je hebt een bord soep met de wauwfactor! Over de laatste categorie gaat dit fantastische boek van onder andere de voormalige chef-kok van Yotam Ottolenghi’s Nopi. Soep is niet alleen troostrijk, hartverwarmend en goed als opkikker; soep is supergezond comfort food.
De meer dan 100 gezonde feel good soepen zijn handig ingedeeld: wil je snel aan tafel, kies dan voor soep die je in een handomdraai kunt maken. Laat je verleiden door wereldse soepen, troostrijke soepen, soep met een reinigende werking, goed vullende maaltijdsoepen, magische feestelijke soepen en zomerse gekoelde soepen.
Verras je tafelgenoten met een Italiaanse bruilofts- soep, dien eens zoetzure auberginesoep met wilde rijst op. Serveer een kokos-garnalensoep, maak seizoensgebonden varianten op de overbekende Japanse misosoep en les je dorst op een zomerse dag met een gazpacho van watermeloen. Hemelse soepen geeft bovendien goede basisinformatie over bouillon maken, de voorraadkast en onmisbaar keukengerei.

Soep - bij Janneke thuis
Janneke Philippi

Soep bij Janneke thuis is het eerste boek in de nieuwe serie, Bij Janneke thuis.. Meer dan vijftig soepen, voor alledaagse en feestelijke momenten.
Voor lunch, borrel en diner. Voor lunch, borrel, diner. Soep voor de eerste kille herfstdag of voor sneeuwwitte winterdagen. Met prille lentegroenten of wanneer de overvloedige zomeroogst op de markt je toelacht. Soep voor het hele gezin, soep-voor-twee, of wat te denken van een soepbuffet voor als het feest is? Met homemade grissini, Franse kaassoesjes, pestobroodjes, panfocaccia, geitenkaaskroketjes en meer voor erbij.
Janneke Philippi vertelt over de soepen die ze voor haar gezin maakt, over de herinneringen aan haar kindertijd en haar werk als kookboekenschrijfster en foodstyliste. Met dit boek gunt ze je een bijzondere blik in haar keuken!

Super soep
Anna Decock

Alle dagen soep. Wat een mooie traditie was dat vroeger. De bouillons stonden uren te pruttelen op het fornuis, vulden het hele huis met hun diepe geuren, en elke warme maaltijd startte met een gouden klassieker: tomatensoep met balletjes, kippenbouillon met kervel, erwtensoep met korstjes, juliennesoep Pure nostalgie. Betekent dit vandaag: nooit meer soep of alleen maar soep uit blik of brik, aangezien we geen tijd meer hebben om uren te kokkerellen? Absoluut niet.
In Super Soep zal je merken dat je heel makkelijk een verse soep kunt maken in minder dan 30 minuten, dat veel ingrediënten eigenlijk niet eens zoveel tijd nodig hebben om `soep te worden . Lentefrisse aspergesoep, grasgroene erwtenvelouté, fluwelen venkelsoep, pittige paprikasoep, gemakkelijke broccolisoep Soep maken is spelen met smaken en structuren. Misschien houd je het graag klassiek, of ben je net heel avontuurlijk. Misschien zweer je bij gladde soepen, of wil je er lekker veel stukjes in. Misschien houd je van fijnzinnige aperitiefsoepjes, of zweer je bij een goedgevulde maaltijdsoep. In Super Soep vind je ze allemaal.

FunFood Soep
Thea Spierings

Leuk receptenboekje met diverse eenvoudige recepten voor soepen om zelf te maken.

Soep in 30 minuten
Anna Decock

Geen gerecht is veelzijdiger dan soep. In de winter is een kommetje dampende soep een ideale opwarmer. In de zomer kan een glas gazpacho dan weer lekker verfrissend zijn. Een verfijnd soepje is een lekker feestelijk aperitiefhapje en een goed gevulde minestrone met grote stukken groenten en pasta is dan weer een maaltijd op zich. Voor kinderen is het ook de ideale manier om groenten te leren eten. Geen kind dat niet gek is van een romige tomatensoep met ouderwetse balletjes.Vroeger was soep vaak arbeidsintensief en tijdrovend, maar nu is er Soep in 30 minuten. Redenen genoeg om je elke dag te verwennen met een lekkere en gezonde portie soep. Wist je dat mensen die regelmatig soep eten, minder kans hebben op overgewicht of een hoge cholesterol? Waar wacht je dus nog op? Ook jij kunt je binnen een halfuurtje te goed doen aan een vitaminebommetje!

500 soepen

Dit soepenboek bevat 500 recepten die u het water in de mond doen lopen en alle duidelijk beschreven en gemakkelijk te maken zijn. Op elke pagina zijn suggesties en tips opgenomen voor alle soorten soep, bouillon, bisque, chowder, maaltijdsoep en consommé.
Wat u ook zoekt, of het nu voor een ontspannen lunch in het weekend, een eenvoudig soupertje, een geraffineerd voorgerecht, een verwarmende soep voor de winter of een verkoelende voor de zomer is, er is altijd een recept te vinden.
De inleiding omvat alle informatie over bereiding en koken: keukengerei, ingrediënten, technieken voor mengen en koken, meten en wegen en tips die helpen mislukkingen te voorkomen.
In deze kleurrijke receptenbundel zijn klassiekers opgenomen zoals Vietnamese rundvleessoep met noedels en Italiaanse minestrone, met nieuwe en hedendaagse varianten op klassieke thema’s.
Maak een keuze uit de gekoelde en koude, gladde en romige, gezonde en voedzame soepen, maaltijdsoepen of soepen die binnen 20 minuten zijn bereid.

Soep voor Dummies
J. Holst

In Soep voor Dummies staan recepten voor soepen in alle soorten en maten: van eenvoudig tot exclusief, van alledaags tot exquise, van vertrouwd ouderwets tot verrassend exotisch.