Richard Schwartz (1958) werd in Frankfurt geboren en wilde graag vliegtuigbouwer worden. Hij studeerde een poosje elektrotechniek en informatica, maar verloor zich gaandeweg in eindeloos lange rollenspellen. Een passie die gebleven is. Tegenwoordig schrijft hij fulltime en restaureert hij voor zijn genoegen oldtimers, zowel auto’s als motoren.
Het geheim van Askir
Personage : Het mythische rijk Askir en de hoofdpersonages Haval en Leandra.
Recensie : Dit eerste deel begint zoals de titel aangeeft zeer langzaam. De 1e 100 pagina’s gaan over gesprekken en paar korte gebeurtenissen in een oude herberg. Later begreep ik dat het juist goed was dat het langzaam opgebouwd werd.
Je wordt zo lekker meegenomen in het verhaal en langzaam zonder je in de gaten hebt omwikkeld met de spanning.
Recensie : Persoonlijk vond ik deze iets minder goed dan het eerste deel, maar ik heb hem nog steeds met veel plezier gelezen.
Recensie : Ook dit deel van de reeks stelt niet teleur. Een vlot geschreven, spannend & meeslepend verhaal met vaste en nieuwe personages. Het blijft een plezier om deze serie te lezen. Het pakt me iedere keer weer, de wereld van Harvald en de zijne. In deel twee werd de reis door het land waar ze nu verblijven Bessarein, goed beschreven waardoor je nu in wezen het in zijn geheel voor je ziet als je in dit boek begint te lezen. Het is herkenbaar. De karakters en groep samenstelling wordt nog meer uitgewerkt waardoor je mee kunt voelen in dit verhaal. Ik had weer veel moeite met het boek weg te leggen .
Recensie :
Recensie :
Recensie : Ik heb met veel plezier deze reeks gelezen. Het mag dan een platitude zijn, maar deze boeken lezen vlot. Het verhaal blijft zes boeken lang spannend en de plotwendingen houden je aandacht er bij.
Recensie : Het boek leest snel en vlot weg. Het is spannend zoals ook de eerdere boeken van Askir betreft. Het is geen vervolg van de Askir serie maar een spinn-off. Hoewel ik graag had geweten hoe het verder zou gaan met Havald wist het boeken over de Uilen me weer danig te boeien. Ik heb het in een ruk uitgelezen. Het vervolg van de serie Askir wordt de serie De godenoorlog.
De Godenoorlogen
Personage : De Goden in Askir.
Recensie : Hoewel het boek wordt gepresenteerd als eerste deel in een nieuwe reeks is het vooral een vervolg op de vorige reeks. Veel personen en zaken uit die eerste reeks komen weer terug. Dat is wel verraderlijk. De personages, alsmede de bijzondere kenmerken van die wereld zoals de magische zwaarden, de benamingen van legereenheden en rangen worden niet of nauwelijks geïntroduceerd. Er is wel een zeer korte introductie en een uitgebreide appendix maar dat is helaas ontoereikend. De uitgever zou er goed aan doen om een wat uitgebreidere introductie te geven, dat zou dit verhaal meer recht doen.
recensie : Het verhaal heeft, hoewel wat dunnetjes, genoeg te bieden. De intriges zijn de moeite waard en de wereld die hij heeft geschapen is erg fascinerend, maar een betere verhouding tussen actie en dialoog zou van De witte vlam een meer dan behoorlijk boek hebben gemaakt, maar het is nu niet meer dan middelmatig.
recensie : Het bloedende land is een heel aardig boek, misschien wel het beste van de drie delen uit De Godenoorlogen. Het zou een bovengemiddeld goed boek zijn geworden met wat meer actie, met meer dynamiek in de toonhoogte en wat minder aandacht voor bijrolspelers.
recensie :