Pasta
Recepten uit Rome
Katie Caldesi
Eten in … is de nieuwe reis- & kookserie van Kosmos Uitgevers over de wereldberoemde Italiaanse keuken, met Recepten uit Rome als eerste deel: een culinaire ontdekking van een van ’s werelds meest geliefde steden. Van klassieke recepten die al generaties in de trattoria’s prijken tot aan nieuwe, spannende recepten van de beste Romeinse chefs van het moment. Eten in Italie – Recepten uit Rome is een prachtige souvenir en heerlijke ode aan la cucina Italiana.
Proeven van Italië
Hoe wordt een Italiaanse maaltijd bereid? Wat is de échte geschiedenis van pizza? Kunnen gnocchi ook als dessert worden gegeten? Wat zijn de 35 manieren om een Italiaanse koffie te bestellen? … Geen onderwerp is te gek.
In deze gids maak je kennis met emblematische producten, iconische recepten, illustere figuren en typische gebruiken, en krijg je tal van kaarten, tabellen en adresjes voorgeschoteld.
Roberta's cucina povera
Roberta Pagnier
Roberta’s cucina povera is een laagdrempelig kookboek met smakelijke, makkelijke recepten voor het hele gezin, doorspekt met weetjes over de Italiaanse keuken, de oorsprong van de gerechten en ingrediënten en hun culturele achtergrond. Met dit boek bij de hand kun je thuis heerlijk zorgeloos en
betaalbaar koken en minder verspillen. Dus zet je thermostaat maar laag en de ribollita op het vuur!
Het ultieme pastaboek
Jeni Wright
De complete gids voor het kiezen, maken, koken en genieten van Italiaanse pasta. In deze uitgebreide gids vindt u prachtige, duidelijke kleurenfoto’s van een groot aantal gedroogde en verse pastasoorten en –vormen, waaronder regionale en bijzondere soorten. Aanwijzingen voor het koken en serveren van pasta, met handige tips voor maaltijden, het combineren van smaken en sauzen, en de juiste wijnkeuze. 150 inspirerende recepten worden getoond: klassieke, zoals tagliatelle alla Bolognese en fettuccine all’Alfrede, en regionale specialiteiten, zoals ravioli alla Romagnola (kleine pastakussentjes gevuld met varkens en kalkoengehakt, opgediend met salie-botersaus), en originele, moderne gerechten, zoals pipe met ricotta, saffraan en spinazie en tagliatelle tricolore
Pasta Grannies Comfort Cooking van oma's uit heel Italië
Vicky Bennison
Van wie kun je beter leren koken met passie dan van de Pasta Grannies die hun leven hebben gewijd aan koken, familie en samen genieten?
Ontdek Pina’s (91) kastanjegnocchi met walnotenpesto, liefdevol gemaakt met ingrediënten die ze rond haar huis in Ligurië verbouwt; of het speciale tagliatellerecept van Marietta (99), rechtstreeks uit haar moestuin op het Calabrische platteland. Naast recepten voor smakelijke vleesgerechten, groentepasta’s, overheerlijke pizza’s en de lekkerste desserts, wordt er volop gekookt met zeevruchten, rijst en peulvruchten, zuivel en kruiden, noten en specerijen. Natuurlijk is er volop aandacht voor de kunst van het maken van je eigen pasta. Welke bloemsoort gebruik je? Werk je met de hand of een pastamachine (beide kan!) en wat zijn de ultieme basisrecepten.
Italia con gusto e amore
Annet Daems
In dit boek schetst Daems de oorsprong van de vele regionale straatdelicatessen. Via interviews met ‘specialisten’ en tientallen smaakmakende foto’s brengt ze al deze authentieke gerechten tot op jouw bord.
Italia con gusto e amore is een must voor al wie verslingerd is aan Italië én een passie heeft voor de ongekunstelde, eerlijke keuken. Elke regio is culinair uniek. Annet Daems gidst je dan ook naar de typische straatgerechten van de bruisende cultuursteden, maar evengoed naar de ‘eenvoudige’ lekkernijen van de dromerige middeleeuwse dorpjes. Een boek met vele inspirerende tips en weetjes voor jouw volgende Italië-reis.
Pasta grannies
Vicky Bennison
Veel traditionele Italiaanse recepten dreigen in de vergetelheid te raken. Om dat te voorkomen ging culinair journalist en fi lmmaker Vicky Bennison op zoek naar die échte Italiaanse familierecepten waar iedereen altijd naar op zoek is. Bennison kreeg het voor elkaar deze – veelal ‘geheime’ – familiereceptuur te verzamelen. Met recepten die van generatie op generatie zijn overgedragen, van nonna’s die hun hele leven al koken met en uit liefde, als hobby en niet als beroep.
Zij laten zien dat echt Italiaans koken eenvoudig en prachtig is en binnen ieders bereik ligt, mits je over de juiste kennis beschikt. Alle gerechten in dit boek zijn gemakkelijk en toegankelijk en komen uit heel Italië. Neem een kijkje in het kloppende hart van een Italiaans huishouden en leer het allerbeste Italiaanse eten zelf te bereiden.
100 x pastasaus
Thea Spierings
Talloze variaties: in een handomdraai een voedzame maaltijd op tafel
Pasta is de ideale maaltijd: makkelijk een snelle saus doordeweeks of juist een wat meer verfi jnde in het weekend. Maak een pasta voor jezelf of voor een etentje met vrienden. Een perfecte saus kun je ook prima invriezen voor onverwachte gasten. Laat je inspireren door 100 pastasauzen. Kies zelf je favoriete pastasoort erbij! 100x pastasaus biedt voor elk wat wils: van vegetarische recepten, gezinssauzen die bij iedereen in de smaak vallen, tot chique sauzen met bijvoorbeeld truffelolie of fazant. De recepten zijn bedoeld als hoofdgerecht voor 4 personen. Bijna alle gerechten staan binnen een halfuur op tafel!
Spaghetti
Samuel van Opdenbosch
Spaghetti. doet wat het belooft: een ode brengen aan de fijne slierten.
Met maar liefst 60 out of the box spaghettirecepten en diverse tips & tricks, is dit boek uniek in zijn soort. Geen typische Italiaanse sauzen, maar verrassende combinaties die doen watertanden. Ook zo gek van spaghetti? Dan kan en mag dit boek niet in jouw collectie ontbreken.
Auteurs Samuel Van Opdenbosch en Veerle Jacobs zijn zaakvoerders van het succesconcept Mister Spaghetti. Met maar liefst 5 vestigingen in België is het concept op z’n minst populair te noemen. Je kan er proeven van maar liefst 22 verschillende spaghettisauzen en 5 verschillende spaghettisoorten: gewone spaghetti, capellini, volkoren, spelt en glutenvrije spaghetti. Vandaag delen Samuel en Veerle voor de eerste keer 60 succesvolle recepten in boekvorm.
De Zilveren Lepel. Classic
De Zilveren Lepel – Classic biedt een luxueuze verzameling van de beste recepten uit het wereldberoemde Italiaanse kookboek De Zilveren Lepel. Zeer fraai vormgegeven en met volledig nieuwe fotografie.
Sinds de eerste uitgave in 1950 is Il Cucchiaio d’Argento (De Zilveren Lepel)hét Italiaanse kookboek dat van generatie op generatie wordt doorgegeven.
In deze nieuwe, luxe uitgave zijn de 170 allerbeste recepten verzameld, uit diverse regio’s van Italië. Deze nieuwe verzameling bevat prachtige foto’s van elk gerecht. De dubbele leeslinten zorgen voor gebruiksgemak. En de prachtige vormgeving en rijke uitvoering maken dat dit het ideale cadeau is voor zowel de beginnende als de gevorderde (thuis)kok.
Met recepten voor elke smaak en voor iedere gelegenheid is De Zilveren Lepel – Classic het ultieme kookboek om te kunnengenieten van de meest authentieke en overheerlijke Italiaanse gerechten en een echte must-have voor de liefhebber van de beroemde Italiaanse keuken.
Grandi gusti
Katie Parla
In heel Italië worden verse producten en heldere smaken gewaardeerd, maar het zuiden onderscheidt zich met zijn rustieke, romantische keuken. Na het succes van Parla’s eerste boek, Tasting Rome, reisde Katie Parla naar Basilicata, Calabrië, Campania, Molise en Puglia, om via het voedsel de streken echt goed te leren kennen. De 85 originele en vernieuwde recepten omvatten de unieke regionale gerechten en ingrediënten. Dit boek geeft meer dan wat lezers verwachten van de Italiaanse keuken (mozzarella, tomaten, koffie, vis en natuurlijk pasta). Geniet van mooie gerechten, bijzondere verhalen, culturele wetenswaardigheden en persoonlijke ontdekkingen, waar je alleen achter komt als een echte kenner je die vertelt.
Lasagne
sandra mahut
Originele variaties op een heel traditioneel gerecht.
Talloze variaties op lasagne
Originele variaties op een heel traditioneel gerecht. In Lasagne vind je 33 heerlijke variaties, zoals roti-kiplasagne of lasagne met cheddar en chorizo, om nog maar te zwijgen van een verrassende combinatie van lasagne met asperges en eieren of krab-currylasagne.
Basisbereiding van lasagne
Lasagne is het ultieme feel good food. De meeste mensen houden het bij een traditionele lasagne bolognaise of groentelasagne, maar er zijn nog talloze andere combinaties te verzinnen. Naast de recepten laat auteur Sandra Mahut de lezer ook de basisbereiding van een perfecte lasagne zien.
The best of Peppe
Peppe Giacomazza
L’arte della cucina. Bij de Siciliaanse chef Peppe Giacomazza zit de kunst van het koken overal: in zijn handen, hart en genen. Hij leerde de kneepjes van het vak van zijn vader Vincenzo, die 35 jaar geleden het restaurant La Botte opende in Genk. Samen met zijn broer en sommelier Gaspare hebben Vincenzo en Peppe ervoor gezorgd dat hun restaurant in 2008 door GaultMillau werd uitgeroepen tot ‘het beste Italiaanse restaurant’.
Ondertussen is Peppe bijna dagelijks te zien op njam!-tv en runt hij, naast zijn restaurant ook de catering service Peppe & Amici. En nu hebben zijn productkennis en liefde voor de authentieke Italiaanse ingrediënten hem ertoe aangezet om nog een extra zaak te openen. Tegenover restaurant La Botte kan u bij “Peppe’s” terecht voor het beste uit de Italiaanse keuken. Wat u daar allemaal mee kan klaarmaken vindt u in dit kookboek, het beste van Peppe. Veel kookplezier!
Pasta, risotto & gnocchi
bij Janneke thuis
Janneke Philippi
Pasta, risotto & gnocchi bevat meer dan 60 recepten. Van een snelle pasta, risotto of gnocchi voor een doordeweekse maaltijd tot verse pasta en gnocchi in allerlei smaken en vormen voor het weekend. Lasagne, cannelloni, gnudi, fregola sarda en gnocchi alla romana niet te vergeten!
De klassieke Italiaanse keuken
Marcella Hazan
Marcella Hazan weet in De klassieke Italiaanse keuken als geen ander het gevoel, de heerlijke geuren, de subtiele smaak van verse ingrediënten en de eenvoud van echt Italiaans eten over te brengen. Het standaardwerk over Italiaans koken met meer dan 500 recepten en uitgebreide informatie over bereidingstechnieken en authentieke ingrediënten van de `godmother of Italian cooking
Heerlijk Italiaans
Giovanni Caminita
Maak kennis met de echte authentieke Italiaanse keuken met recepten boordevol smaak en die voor iedereen te maken zijn. Giovanni en Roberta zijn te zien op 24Kitchen bij de programma’s Grenzeloos koken en de Makkelijke Maaltijd.
Italiaanse hapjes
Lindy Wildsmith
Italië is een geweldig gastronomisch land, onder meer vanwege de seizoensgebondenheid, verscheidenheid en kwaliteit van de producten en gerechten. Dit komt in elk aspect van het Italiaanse eten terug, inclusief de hapjes.
Elke Italiaanse regio heeft zijn eigen hapjes. Deze delicatessen met vlees, vis of groenten worden op traditionele wijze gemaakt van verse ingredi?nten en zijn het beste wat de Italiaanse keuken te bieden heeft in miniatuurvorm.
Kookboek van Sardinië
Giovanni Pilu
Italië best bewaarde geheim: Sardinië!
Spannende eilandgerechten vol la dolce vita.
Op ruig en ongetemd Sardinië? wordt geen Italiaans gekookt. Nee, hier wordt Sardijns gegeten! Dat betekent bij de kust vooral veel vis, schaal- en schelpdieren. Wat te denken van sardienkroketjes met pecorino of pasta met gerookte paling en inktvis? In het binnenland staan juist wild en wilde kruiden en groenten op het menu. Daarmee maak je heerlijke kwartels met vijgen en venkel, geroosterde eend met kastanjes of gestoofde haas. Met heerlijke zoete noga bij de espresso.
Het Grote Libelle Pastaboek
Ilse D'hooge
Pasta! Het kan altijd en in elk seizoen. Of je nu een snelle hap moet serveren vanwege een iets te drukke agenda of je wilt het supergezellig maken voor vrienden en familie: met de 150 recepten in dit Complete Libelle Pastaboek zit je ook 150 keer goed. Dé klassiekers uit de Italiaanse keuken zoals een echte tomatensaus, een pasta genovese of een pasta vongole… elk recept is makkelijk terug te vinden onder een van de vier categorieën. Kies uit vegetarische pasta’s (penne caprese, penne alla arrabiata…), pasta’s met vlees (spaghetti bolognese, spaghetti carbonara of liever mediterrane gehaktballetjes?), pasta’s met gevogelte (serveer de kids zeker eens ravioli met kip-‘knikkers’) of pasta’s met vis (tagliatelle met zeebaars, boontjes en salsa verde, pappardelle met mosselen en pastis…). Kortom: doe het snel, uitgebreid of lekker origineel… maar altijd met dit pastakookboek! Buon appetito.
River cafe klassiek italiaans kookboek
Mary Rose Gray
Het legendarische Londense The River Café, in 1987 door Rose Gray en Ruth Rogers opgericht, staat bekend om zijn moderne Italiaanse keuken, gebaseerd op verse ingrediënten, authentieke recepten en eenvoud. De leermeesters van
onder meer Jamie Oliver verzamelden in dit boek meer dan 200 recepten en achterhaalden oude bereidingswijzen en familiegeheimen.
The River Café Klassiek Italiaans Kookboek is een gids voor iedereen die echt Italiaans wil koken.
500 pizza's & platte broden
Rebecca Baugniet
Dit boek staat boordevol verrukkelijke recepten voor pizza’s en andere soorten plat brood. De recepten zijn duidelijk en stap-voor-stap beschreven en u kunt voor elke gelegenheid een passend en smakelijk gerecht kunnen vinden. Een ongedwongen lunch in het weekend, een eenvoudig souper of een lekker voorgerecht – deze heerlijke recepten zullen u elke keer weer smaken. Er worden simpele technieken gegeven voor dunne en knapperige platte broden, dikke en luchtige pizza’s, Europese platte broodsoorten besprenkeld met wat olijfolie, geurige naan en zoete pizza’s die uitstekend bij een zomerse barbecue passen.
Passie voor pasta
U. Ferrigno
Het ultieme boek voor pastaliefhebbers
Meer dan 150 heerlijke, inspirerende pastarecepten en variaties – van snel koken uit de voorraadkast tot luxe weekendgerechten.
Pane e Panini
U. Ferrigno
Veel mensen hebben nauwelijks tijd om zelf brood te bakken, terwijl het toch zo leuk is om bijvoorbeeld samen met de kinderen deeg te kneden en brood of pizza”s te maken. Daarom heeft Ursula Ferrigno, bakker én moeder, in dit boek haar favoriete “snelle” brood- en pizzarecepten opgenomen.
De technieken die Ursula hanteert kosten weinig tijd, maar resulteren in heerlijke broodgerechten. Dit boek bevat niet alleen recepten voor klassiek brood, maar ook voor brood dat van nature “snel” is, zoals platbrood en pizza. Uiteraard ontbreken de hartige taarten en de zoete broodjes niet.
Zonnige buitengerechten uit Italie
Valentina Harris
Zonnige buitengerechten uit Italië bevat een uitgebreide selectie recepten voor antipasta, bruschetta en crostini om uw eetlust op te wekken, gevolgd door smakelijke salades, groente- en pastagerechten.
De tongstrelende vis- en vleesgerechten van de barbecue worden afgesloten met frisse Italiaanse zomertoetjes. Buiten eten wordt een feest dat u en uw gasten niet snel zult vergeten.
Pastasaus
Lindy Wildsmith
Pastasauzen voor elke dag, voor elke gelegenheid, voor liefhebbers van koken en eten.
Koen Crucke eet vreemd
Heerlijk Italiaans
Koen Crucke
Van risotto tot ossobuco over tiramisù, in dit boek komen de klassiekers van de Italiaanse keuken uitgebreid aan bod. Koen Crucke geeft in ‘Heerlijk Italiaans’ een passend antwoord op de specifieke vragen over Italiaans koken. Hij besteedt aandacht aan de voornaamste eigenschappen, bespreekt de belangrijkste wijnen, de typische gerechten en reikt je tientallen, authentieke recepten aan. Zo geeft de Italiaanse gastronomie zijn goed bewaarde geheimen prijs.
De recepten zijn eenvoudig klaar te maken met traditionele ingrediënten. Boordevol leuke en grappige anekdotes
Passie voor pasta
Antonio Carluccio
Pasta kun je altijd en overal eten. Door de grote verscheidenheid aan vormen, textuur en smaak is pasta ideaal voor feestelijke gelegenheden, maar ook voor een eenvoudige maaltijd thuis. In deze geheel herziene en bijgewerkte uitgave laat Antonio Carluccio je wederom kennismaken met zijn passie voor pasta, met nieuwe, spannende recepten voor soepen, hoofdgerechten, salades en zelfs desserts. Pasta is niet weg denken uit de traditionele Italiaanse keuken van alledag, maar de recepten van Antonio Carluccio verheffen de pasta ook tot de haute cuisine.
Masterclass Italiaans koken
Mary Jane Clark
Masterclass Italiaans koken is de ultieme Italiaanse kookcursus voor de thuiskok!
Italiaans eten is door zijn verse smaak erg geliefd en gewild, of het nu in een restaurant of thuis is. Maar hoe vaak krijgt men de kans rond de tafel te zitten met experts? Met hun technieken en tips in dit boek kan men zijn kookkunsten perfectioneren en een gewoon gerecht omtoveren tot een heel bijzonder gerecht.
Masterclass Italiaans koken is een verzameling van zestig voortreffelijke recepten van eenentwintig van de beroemdste en populairste koks, variërend van basisgerechten tot ambitieuze gerechten.
Het boek is prachtig ontworpen en geïllustreerd met schitterende foto’s door de prijswinnende fotograaf Gul Filgate.
· Schitterende fotografie door prijswinnende fotograaf Gul Filgate
· Zestig recepten van eenentwintig van de beroemdste en populairste koks waaronder Ursula Ferrigno ( Italië thuis ) en Pino Luongo ( Eerlijk Toscaans )