Stan Lauryssens (1946) is een Vlaamse auteur en wereldreiziger. Als freelance journalist trok hij de hele wereld rond en interviewde hij talloze bekende personen, waaronder Thor Heijderdahl, Andy Warhol, Karel Appel, Jack Higgins, en vele anderen. Hij sprak in Duitsland zelfs met de overlevenden uit de bunker van Adolf Hitler, zoals SS-lijfwacht Otto Günsche die het lichaam van de Führer verbrandde in een bomkrater, en Leni Riefenstahl, de lievelingscineaste van Hitler. In de jaren zeventig publiceerde Lauryssens zijn eerste non-fictieboeken, onder meer De man in de chacra (1977) over zijn zoektocht naar nazi-oorlogsmisdadigers Josef Mengele en Martin Bormann. Toen hij midden jaren tachtig naar Spanje verhuisde, werd hij de enige buur van de surrealist Salvador Dalí. Hij leerde de kunstenaar zeer goed kennen en schreef erover in Dali en ik (1998). In 2001 verscheen zijn boek Mijn heerlijke nieuwe wereld – Leven en liefdes van Maria Nys Huxley, een verhaal over Maria Nys, het Vlaamse meisje dat trouwde met de beroemde Engelse schrijver Aldous Huxley.

De Antwerpse moordbrigade

Personage : Antwerpse brigade : Sofie Simoens.

Recensie : Wat een slecht boek !

Recensie : 

Recensie : 

Recensie : 

Recensie : 

Recensie : 

Recensie : 

Recensie : 

Recensie : 

Recensie : 

Eddy Thielemans

Personage : Opsporingsbericht Federale Politie en Child Focus. Eddy Thielemans van de Cel Vermiste Personen.

Recensie : Ben halfweg geraakt, vond het vreselijk. Sommige noemen het poëzie, ik vond het langdradig. Herhaaldelijk details die overbodig zijn, ergerde mij. Hoef echt niet te weten hoeveel gram een moordwapen weegt… laat staan dat personages zichzelf 3 keer voorstellen. Was al een dun boek, maar stond weinig verhaal in. Jammer.

recensie

Recensie

afzonderlijk boeken

Alle dagen curry en seks op zondag – Moord op de Kalmthoutse Heide – Witse: Het leven is mooi, crimineel mooi

Recensie : 

Recensie : 

Recensie :

Non-fiction boeken

Adolf Eichmann, boekhouder van de dood – Costa del crimen – Dalí en ik – De Eichmann-erfenis – De fatale vriendschappen van Adolf Eichmann – De Flandriens – De man die het Derde Rijk uitvond – De man in de chacra – De schurkenfabriek – Een dubbelganger – Kunst kopen: óók een kunst – Mijn heerlijke nieuwe wereld – Opmars naar het Vierde Rijk – Salvador Dali, het boeiende leven van de beroemdste kunstenaar aller tijden – Salvador Dali, opkomst en ondergang van een geniale gek – Schoenaerts – Selfie, memoires van een sympathieke schurk

Recensie : 

Recensie : 

Recensie :

Recensie : 

Verraad is de ruggengraat van elk verhaal over oorlog en spionage. De motieven zijn onveranderlijk geld, liefde... en haat.' In mei 1960 wordt nazi-oorlogsmisdadiger Adolf Eichmann gekidnapt en in het diepste geheim naar Israël gebracht. In zijn schuiloord in Argentinië dicteert Eichmann zijn gruwelijke memoires aan zijn enige vriend: Wim Sassen, een Nederlands-Vlaamse SS-officier die tijdens de oorlog als radioreporter bekendheid genoot als 'de stem van de SS in Vlaanderen en Nederland'. Na de oorlog smokkelde Anthony Mertens de ter dood veroordeelde Sassen met een gestolen paspoort via Dublin naar Argentinië. Hij probeerde vruchteloos het idee van een film over de jacht op Adolf Eichmann aan Alfred Hitchcock te verkopen. In Israël staat Adolf Eichmann terecht voor de moord op zes miljoen Joden. Terwijl de strop zich om zijn hals sluit, worden in heel Europa en in Zuid-Amerika oud-nazi's opgepakt en in de gevangenis gegooid. Wie verklikte Eichmann aan de Israëli's? Verkocht Sassen zijn vriend Eichmann voor grof geld? Verraadde Anthony Mertens Sassen en Eichmann? In De fatale vriendschappen van Adolf Eichmann reconstrueert Stan Lauryssens op meeslepende wijze het levensverhaal van een van de grootste oorlogsmisdadigers van deze eeuw. Hij baseert zich hiervoor op zijn ontmoetingen en talrijke gesprekken met Wim Sassen. Die vulde hij aan met archiefonderzoek bij de Argentijnse Inlichtingendienst en bij de Israëlische Mossad. Hij beluisterde als een van de weinigen de beruchte Eichmann-tapes en onthult de waarheid achter de mysterieuze ontvoering van Adolf Eichmann.

Recensie : 

Recensie : 

Recensie :

Recensie : 

Recensie : 

Recensie : 

Recensie :

Recensie : 

Recensie : 

Recensie : 

Recensie :