Landen

Caribisch

Toespijs
Judith Cyrus

‘Wat is je toespijs?’ vraagt iemand met Surinaamse roots die benieuwd is naar de maaltijd. De toespijs is dat wat de hoofdrol speelt op je bord: de vis, de groente, het vlees. Aardvruchten, banaan, rijst, pasta en brood spelen in die zin een bijrol.
Zodra Judith Cyrus wakker wordt, stelt zij zichzelf drie wezenlijke vragen: waar heb ik trek in? Wat heb ik in huis? En welke toespijs past daarbij?

SuriMAM cooking. Feest
Aretha Waal

De SuriMAMs nodigen je weer uit op een smaakvolle reis naar het thuisland van hun moeder. Voor deze speciale editie met het thema ‘feest!’ hebben zij hun populairste hapjes en drankjes uit het eerste boek gebundeld. Dankzij hun aanstekelijke passie en grenzeloze liefde voor koken laten de drie zussen hun gerechten op iedere pagina stralen. Maak bijvoorbeeld broodjes tempé, bakkeljauw of kakelverse kipkerrie, brouw gemberbier dat sprankelt op je tong of krijg de zomer in je bol met zelfgemaakt schaafijs – in de Surinaamse keuken is het altijd feest!

Het Caribische kookboek
Helmi Smeulders

De Caribische keuken barst van de tropische smaken en zomerse kleuren. In zonnegeel en azuurblauw presenteert chef Helmi Smeulders gerechten met tropisch fruit, knapperige groente en spartelverse vis. Helmi woont al 15 jaar op Curaçao en runt daar een succesvol cateringbedrijf. Met creatieve toevoegingen geeft ze de eeuwenoude Caribische keuken een moderne twist.
In het kookboek staan bekende Antilliaanse all time favourites als bakbanaan, kouseband, Johnny Cakes en verrassende gerechten voor onder meer ontbijt, barbecue en buffet. Met Het Caribisch kookboek waan je je op een tropisch eiland en geniet je van zomerse gerechten voor zwoele zomeravonden, intieme diners met vrienden en familie of een luie dag aan het strand.

De complete
Antilliaanse keuken
Jurino Ignacio

Na zeven jaar speuren en verzamelen durft Antilliaanse chef Jurino Ignacio eindelijk te zeggen dat hij de complete Antilliaanse keuken in één boek heeft weten te vangen. Het boek telt exact 300 recepten uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Van ayaka tot zjozjoli, langs hapjes, snoepgoed en hoofdgerechten – echt álles staat er in!

SuriMAM Cooking 2
Aretha Waal

Dit kookboek staat boordevol Surinaamse gerechten van nu die iedereen zelf gemakkelijk kan maken. In SuriMAM Cooking 2 worden moderne Surinaamse gerechten verbonden aan tradities en wijsheden. Lees meer over het ‘SuriMAMs kruidentuintje’ en maak kennis met 70 heerlijke én gezonde nieuwe SuriMAMs-gerechten. Daarnaast vertellen de zussen Waal de tories (verhalen) van hun oma’s en de veranderingen in de hedendaagse Surinaamse keuken. De 70 verrukkelijke Surinaamse gerechten zijn toegankelijk en dus voor iedereen eenvoudig te maken. Dit nieuwe kookboek van de SuriMAMs richt zich op een moderne, gezonde Surinaamse levensstijl en staat opnieuw in het teken van liefde, verbondenheid, samenzijn en genieten. Soso lobi!

Hé Dushi!
Jurino Ignacio

In ‘Hé Dushi’ neemt Antilliaanse chef Jurino Ignacio je mee op suikerzoete reis. Van Caribische lekkernijen langs Ierse feestgerechten tot zijn persoonlijke favorieten. Koekjes, taarten en ander gebak… het boek staat vol met heerlijke, zoete gerechten waarmee je zeker indruk maakt. In navolging van zijn twee succesvolle Antilliaanse kookboeken, vind je in dit heerlijke bakboek de perfecte afsluiting van elk feestmaal of diner. Jurino’s Antilliaanse roots komen in dit boek gedeeltelijk terug; verder vind je er vooral héél veel zondige (en zelfs een aantal gezonde!) zoete baksels in.

Nos Kushina moderno
Jurino Ignacio

Nos Kushina Moderno biedt een hedendaagse kijk op de Antilliaanse keuken. In dit boek lees je hoe de keuken van Aruba, Curaçao en Bonaire de afgelopen decennia is veranderd en welke invloeden daar bij zijn gekomen. Naast onze eigen recepten lees je in dit heerlijke kookboek verhalen (én geheime familierecepten) van 6 inspirerende Antillianen die zich in Nederland hebben gevestigd.

Recepten uit de Cariben
Shivi Ramoutar

Zo vind je rundown met kip en kokos naast macaroni met kaas, kidneybonen & spinazie, maar ook Creoolse gebakken eieren. De gerechten van Shivi zijn vers en flitsend, opwindend en exotisch,maar ook eenvoudig en voedzaam. ‘Recepten uit de Cariben’ barst van plezier – denk bijvoorbeeld aan softijs met gezouten tamarindekaramel, rumrozijnen, krab in curry met noedels en pindakaascheesecake met druivenjam; want zonder plezier zou dit boek niet Caribisch zijn.

De Antilliaanse keuken
JMartine Lizambard

Wat is leuker en persoonlijker dan een familie die u uitnodigt kennis te maken met haar gastronomisch erfgoed? Vader, moeder, opa, oma, zoon en dochter beschrijven in dit boek hun lievelingsrecepten, onthullen hun keukengeheimen en vertellen het een en ander over culinaire tradities. Er is voor elk wat wils: van eenvoudige recepten tot gerechten die wat meer ervaring vereisen. In De Antilliaanse keuken introduceert een familie uit Guadeloupe de Frans-Antilliaanse keuken en hun culinaire tradities. Het is een gezellig kookboek met mooie foto’s en gewone en bijzondere recepten.

Frankrijk

de bijbel van de Franse keuken
Alain Caron

Met meer dan 180 recepten, handige tips en aanwijzingen laat de Franse chef-kok Alain Caron de oneindige mogelijkheden van de Franse keuken zien. Aan de hand van heldere instructies, stap-voor-stapfotografie en een lijst met Franse culinaire begrippen en technieken, leer je alles over het maken van de lekkerste Franse gerechten. Maak een reis door Frankrijk met recepten uit iedere regio: serveer bijvoorbeeld een klassieke uiensoep uit centraal-Frankrijk, maak de lekkerste varkenskoteletten a la Parisienne, of reis af naar Zuid-Frankrijk met Coquilles Saint-Jacques uit de oven. Kortom, De bijbel van de Franse keuken is voor zowel de beginnende als de ervaren thuiskok een verrassend en leerzaam naslagwerk.

MEER DAN 180 RECEPTEN UIT DE FRANSE KEUKEN
HELDERE HOW-TO’S EN TECHNIEKEN
INCLUSIEF LIJST MET FRANSE CULINAIRE BEGRIPPEN
ZOWEL KLASSIEKE ALS MODERNE RECEPTEN
MET RECEPTEN UIT ELKE REGIO VAN FRANKRIJK

de bijbel van de franse keuken

Griekenland

De Griekse keuken
Jan Cutler

Een inspirerende verzameling van meer dan 160 verrukkelijke klassieke Griekse recepten met populaire en traditionele ingrediënten.

Met alle soorten gerechten, van eenvoudige mezze, zoals Hummus en Gebakken inktvisringen, tot feestelijke maaltijden, zoals Moussaka en Vis in filodeeg.

De inleiding beschrijft de geschiedenis en eetcultuur van Griekenland, de overvloed aan verse ingrediënten en de methoden voor de voorbereiding en bereiding. Eenvoudige stapsgewijze aanwijzingen met foto’s zorgen voor perfecte resultaten. Meer dan 700 kleurenfoto’s, met prachtige foto’s van alle bereide gerechten. Volledige informatie over de voedingswaarde van elk gerecht.

Minibijbel Griekse keuken
Jan Cutler

Met meer dan 160 heerlijke, authentieke recepten

Een inspirerende verzameling klassieke Griekse recepten met populaire en traditionele ingredi?nten. Van eenvoudige mezze, zoals Hummus en Gebakken inktvisringen, tot feestelijke maaltijden, zoals Moussaka en Vis in filodeeg.

De inleiding beschrijft de geschiedenis en eetcultuur van Griekenland, de overvloed aan verse ingredienten en de methoden voor de voorbereiding en bereiding. Eenvoudige stapsgewijze aanwijzingen met foto’s zorgen voor perfecte resultaten.

Meer dan 700 kleurenfoto’s, met prachtige foto’s van alle bereide gerechten. Volledige informatie over de voedingswaarde van elk gerecht.

Indonesië

De bijbel van de Indonesische keuke
Maureen Tan

Van saté kambing tot gado gado en van soto ayam tot rendang: in De bijbel van de Indonesische keuken neemt Maureen Tan je mee naar alle uithoeken van de Indonesische archipel. Een smakelijke reis langs de bijzondere en verrassende eilandkeukens van Sumatra, Kalimantan, West-Java, Midden-Java, Oost-Java, Bali, de Kleine Soenda-eilanden, Sulawesi en Papoea.

De complete Indonesische keuken
Lonny Gerungan

De complete Indonesische keuken is het meest uitgebreide kookboek dat er is verschenen over de keuken van de ruim dertienduizend eilanden die samen de ‘Gordel van Smaragd’ vormen. De Indonesische keuken is een veelzijdige verzameling van regionale en plaatselijke keukens die nauwelijks onder een noemer te vatten zijn. Lonny heeft talloze authentieke recepten van zijn eigen familie opgetekend en vele recepten verzameld tijdens zijn reizen over de verschillende eilanden. De recepten zijn per eiland en per hoofdingrediënt samengebracht. De achtergrondinformatie geeft een mooi overzicht van de veelzijdigheid en diversiteit van deze keuken.

Japan

Nihon De complete Japanse keuken -
Tanja Dusy

Iedereen die ooit in Japan is geweest, weet dat naast het bezoeken van de prachtige tempels en tuinen vol kersenbloesems, authentiek Japans eten een van de mooiste – en bovendien lekkerste! – culturele ervaringen is die je maar kunt hebben. Dankzij dit boek hoef je geen ellenlange vlucht te nemen om toch te kunnen genieten van Japanse specialiteiten. Ontdek in meer dan 75 recepten de rijke culinaire traditie van Japan en leer stap voor stap bekende klassiekers maken zoals ramen, sashimi of nigiri, maar ook minder bekende gerechten zoals nanban zuke, tataki maguro of sukiyaki. Ga mee op een verrukkelijke reis door Japan en eet smakelijk, oftewel ‘itadakimasu’!

De Japanse keuken
Nancy Singleton Hachisu

Dit Japanse kookboek biedt een unieke kijk op het leven op een traditioneel Japanse boerderij aan de hand van 165 simpele en pure recepten. De gerechten zijn eenvoudig te bereiden met gemakkelijke technieken. De recepten zijn logisch geordend op seizoen en laten zien hoe eenvoudig het is om Japans te koken. Alles komt aan de orde: van augurken en soep tot noedels, rijst en dipsauzen, met de nadruk op groenten. Samen met de persoonlijke verhalen van Nancy Singleton Hachisu en 350 geweldige sfeerfoto’s van Kenji Miura is dit een boek over eten, liefde, familie en het dagelijks leven op het Japanse platteland.

Minibijbel Japanse keuken
Emi Kazuko

Traditionele gerechten uit de Japanse keuken. Ontdek de filosofie en achtergrond van de Japanse kookkunst en presentatie van gerechten. Maak kennis met nieuwe ingredienten, bereidingswijzen en keukengerei.

Geniet met deze klassieke en regionale recepten van de eenvoud en verfijning die zo kenmerkend zijn voor de Japanse keuken.

Creatief culinair Sushi
Emi Kazuko

* Unieke recepten om van te dromen.

* Tips en technieken van top sushichef.

* Sushi in rollen, buidels en blokjes.

* Maar ook salades en lunchboxes.

* Wondermooie en verleidelijke foto’s.

* Een boek boordevol nieuwe ideeën.

Easy Japanese kookboek
Emi Kazuko

Stap een willekeurig Japans restaurant of sushibar binnen en je zult de verleiding van de perfect gefileerde sashimi en de kunstig opgemaakte schaaltjes rijst en groenten niet kunnen weerstaan. De Japanse keuken is beroemd vanwege de fantasievolle presentatie en de verfijnde smaak – en nu kun je zelf met behulp van het Easy Japanese kookboek de overheerlijke en authentieke Japanse recepten thuis bereiden. Elk recept is uitgebreid en duidelijk beschreven zodat je je deze overheerlijke en exotische keuken al snel eigen kunt maken. Je zult merken dat het maken van garnalen- en groentetempura verrassend eenvoudig is.
 
Deel 1 van het boek laat je kennismaken met de Japanse keuken, geeft uitleg over ingrediënten en keukengerei, en laat zien hoe je basisbenodigdheden als misosoep en sushirijst maakt.
 
Deel 2 bevat heerlijke recepten voor snacks, voorgerechten, soepen, sushi en sashimi, hoofdgerechten, salades en groenten, rijst en noedels, en desserts.
 
Deel 3 laat zien hoe je de verschillende recepten met elkaar kunt combineren om de smakelijkste maaltijden te bereiden, of je nu een eenvoudig lunchgerecht wilt maken of een feestelijk etentje wilt geven. Met 12 menu’s, die duidelijke instructies en tips bevatten, stelt het Easy Japanese kookboek iedereen, zelfs de beginnende kok, in staat om voor elke gelegenheid de perfecte maaltijd te maken.

Simpel Sushi
Emi Kazuko

De smaken zijn verfijnd en fris. Ze zien er prachtig uit. Geen wonder dat sushi zo populair zijn. Ze zijn heerlijk als hapje tussendoor of als onderdeel van een groter Japans diner. En u mag ze ook best met de vingers eten.
Auteur Emi Kazuko gebruikt makkelijk te vinden ingrediënten in haar recepten, van spinazie, asperges en wortel tot garnalen, krab en gerookte zalm. Volgens haar is sushi-maken heel leuk werk en ze geeft zelfs recepten voor sushi voor kinderen.
Als u dacht dat sushi-maken echt iets voor een professional is, zult u verbaasd zijn door Simpel sushi. Danzij Emi Kazuko’s makkelijke en originele recepten hoeft u nooit meer kant-en-klare sushi te kopen!

Libanon

De bijbel van de Libanese keuken
Merijn Tol

Van kibbeh, tabouleh en mezze tot fatteh, mujadara en ma’moul: geen keuken in het Midden-Oosten wordt zo geroemd als de Libanese keuken. Libanon is een klein land met een enorm rijke en verfijnde keuken. In De bijbel van de Libanese keuken neemt Merijn Tol je mee op reis door alle regionale keukens die het land rijk is. Van de uithoeken van het land tot aan de vruchtbare Beqaa vallei, de schitterende bergdorpen en het altijd bruisende Beiroet. Met meer dan 230 bekende klassiekers, vergeten recepten, dorsgerechten en bijzondere familierecepten.

Eenvoudig en lekker Libanees koken

Ga mee op ontdekkingsreis door de Libanese keuken! In dit heerlijke kookboek laat Fadia Zeidan je kennismaken met de familierecepten die zij van haar moeder heeft geleerd: rijke, gevarieerde en toch eenvoudig klaar te maken gerechten waar het hele gezin van zal smullen! Hummus, falafel, taboulé, gevulde snijbiet, vleespastei en pittige vis… je leert stap voor stap hoe je deze smakelijke Libanese klassiekers maakt. En natuurlijk kunnen ook de typische mezze niet ontbreken! Dankzij de handige tips en duidelijke foto’s tover je in een handomdraai een verrukkelijke maaltijd op tafel.

De souk
Salma Hage

De Souk, het beste van de Libanese keuken is met meer dan 500 authentieke en traditionele recepten hét standaardwerk over de meest verfijnde keuken. De recepten zijn makkelijk thuis zelf te maken. Met een mix van heerlijke smaken, fantastische geuren en verse ingrediënten.

De Libanese keuken is als een kleurige, geurige markt, als een souk. Deze melting pot van het Midden-Oosten en Europa staat bekend als de meest verfijnde van de Arabische keukens, met zijn mix van heerlijke smaken, fantastische geuren en verse ingrediënten.

De 500 originele gerechten laten je verschillende culinaire culturen ervaren, met zowel traditionele als hedendaagse recepten uit het cosmopolitische Beiroet. Van lichte mezze en salades, tot smaakvolle hoofdgerechten en desserts. Bekende favorieten en inspirerende verrassingen maken De souk een must voor iedereen die in deze Arabische keuken zelf op ontdekkingstocht wil gaan.

De Libanese keuken
Ghillie Basan

Tradities, ingredienten, smaken, technieken, 80 klassieke recepten

Ontdek de rijke en levendige kookkunst van Libanon, een van de meest verfijnde keukens ter wereld. Ontdek de verschillende aspecten van de Libanese eetgewoonten.

In de inleiding worden de geschiedenis en de geografische kenmerken van dit interessante land behandeld; daarnaast komen de speciale ingredienten van deze keuken uitvoerig aan de orde.

Onder deze klassieke gerechten bevinden zich een groot aantal bijzondere mezzegerechten, spannende en originele hoofdgerechten, een rijk assortiment aan verrukkelijke groentegerechten en de kostelijke zoetigheden en romige desserts waar dit gebied zo beroemd om is.

Geniet van een geurige olijven-paprikasalade, geroosterde kippenvleugeltjes met knoflook en sumak, vis met tomaat en granaatappelsaus, pittige vleesdumplings in yoghurtsaus, geroosterde lamsbout met rijst en geurige griesmeelcakes met maanzaad.

Bevat meer dan 300 prachtige en instructieve foto’s en een voedingswaardelijst voor elk recept.

Kleine wereldgerechten
Libanees
Marianne Magnier Moreno

Zelf Libanese gerechten koken gaat een stuk sneller dan bestellen en laten bezorgen! Hummus, falafel, kibbeh, fattoush, shoarma en nog veel meer…

Ontdek 30 heerlijke klassiekers die je in een handomdraai maakt met een minimum aan ingrediënten en waan je even in Libanon!

Marokko

De Marokkaanse keuken
Ghillie Basan

In deze schitterende verzameling recepten worden de magnifieke smaken en texturen van de traditionele Marokkaanse keuken gepresenteerd en is aandacht voor het gedurfde gebruik van kruiden en specerijen, de zoetzure combinaties, het subtiele gebruik van bloemblaadjes en bloesemwater. Dit alles wordt op een hedendaagse manier toegepast. De gerechten variëren van makkelijke ontbijtgerechten en gezonde lunchgerechten tot fantastische, sfeervolle ideeën om gasten te onthalen.

Ontdek het geheim van de klassieke tajines, zoals een kip- of lamstajine, op smaak gebracht met ingemaakte citroenen, pruimen en olijven. Geniet van de verse, kleurrijke salades, zoals de salade van artisjokharten met gember en honing, en van de verrukkelijke snacks, zoals viskoekjes met saffraan. Er staan ook recepten in voor dranken en rijke, zoete desserts, zoals crème karamel van saffraan en kardemom.

Ghillie Baan maakt in haar recepten gebruik van kruiden en specerijen van de soeks in de Marokkaanse steden en van fantastische, verse ingrediënten van het platteland of de kustgebieden. Ze benut de tradities van de Marokkaanse keuken voor deze schitterende verzameling eigentijdse gerechten. Ontdek aan de hand van dit boek zelf de ware smaken, texturen en geuren van Marokko.

De traditionele Marokkaanse keuken
Ghillie Basan

De keuken van Marokko kent door zijn rijke en diverse culinaire geschiedenis en de invloeden uit zowel het Oosten, het mediterrane gebied als Afrika, een aantal van de meest verleidelijke gerechten die men zich kan bedenken.

In dit land met zijn majestueuze steden uit de tijd van de oude dynastiën, tot de woestijn met zijn oases met dadelpalmen, is de sfeer van de middeleeuwen en die van de moderne tijd met elkaar verweven. Dit geldt ook voor de culinaire cultuur – middeleeuwse gerechten met een moderne draai – sensueel, exotisch en een lust voor het oog.

Mexico

Meat-Free Mexicaans
Thomasina Miers

Happy food, zo kun je de frisse, spicy en spannende gerechten in Meat-Free Mexicaans van Thomasina Miers het beste omschrijven. De gerechten uit de Mexicaans geïnspireerde keuken zijn een plezier om te maken en te eten. Van koffiebroodjes met kardemom en Smokey Chipotle Tofu tot Bloemkooltaco’s, empanada’s en gordita’s met gegrilde asperges. Kook ze, eet ze, en maak ze keer op keer.

Mi Cocina
Rick Martínez

Een culinaire reis door Mexico
Ontdek de culinaire schatten van Mexico en haar zeven regio’s in meer dan 100 unieke gerechten. In Mi cocina neemt Rick Martínez je mee op een culinaire reis door Mexico – die begint in Mexico Stad en verder gaat langs 32 staten, 156 steden en meer dan 20.000 heerlijke kilometers aan verhalen en recepten.
Met dit boek brengt Martínez een persoonlijk eerbetoon aan de schoonheid en overvloed van Mexico – waar de wortels van zijn familie liggen. Hij brengt de regionale identiteit van Mexico tot uitdrukking met gerechten als Oaxaca’s mole coloradito (gemaakt met pasilla-chili’s, gedroogd fruit, noten, zaden en bitterzoete chocolade) en tacos de capeados (gefrituurde vistaco’s in maïsmeelbeslag met papaya en tomatillo); een gerecht dat zo kenmerkend is voor de kuststreek Baja.

Comida Mexicana
Rosa Cienfuegos

De Mexicaanse keuken heeft veel meer te bieden dan taco’s en guacamole. De Mexicaanse Rosa Cienfuegos laat zien hoe rijk deze keuken is in dit fraai vormgegeven kookboek. ‘Comida Mexicana’ biedt authentieke recepten die overheerlijk én maakbaar zijn en de Mexicaanse eetcultuur weerspiegelen.

Duik de keuken in en begin bij de basis: maak zelf tortilla’s, salsa verde of roja en frijoles charros, het meest gegeten bonengerecht in Noord-Mexico. Geniet van typisch Mexicaans streetfood, bekend als carnachas, en waan je aan een eetstalletje in Mexico. Verras je tafelgenoten met de lekkerste vis-, vlees- en groentegerechtjes en sluit af met een flan Mexicano of pastel de tres leches.

‘Comida Mexicana’ is bovenal een praktisch kookboek: geen ellenlange lijsten met benodigde ingrediënten; de producten zijn bovendien goed verkrijgbaar en de recepturen zijn eenvoudig te volgen dankzij de heldere uitleg van de auteur. Met dit kookboek haal je de echte Mexicaanse eetcultuur in huis.

Fiesta
Tanja Dusy

Mexico: het land van de sombrero’s, cactussen, Azteken en Maya’s, maar vooral van de verrukkelijke tortilla’s, taco’s, salsa’s en guacamole. Dit boek brengt aan de hand van 80 authentieke recepten en verleidelijke foodfotografie de Mexicaanse keuken op jouw bord. Maak kennis met klassiekers zoals tacos al pastor, chili con carne of de quesadilla, maar ook met minder bekende recepten zoals de tlapique con verdura en de pollo con mole poblano. Dompel jezelf van voorgerecht tot dessert onder in Mexico’s rijke culinaire traditie en houd meteen je eigen fiesta!

Taco’s en tortilla's
Sophie Matthys

Good comfort food en je kunt er eindeloos mee variëren. Van een snelle snack tot een uitgebreide maaltijd. Authentiek Mexicaans of met een Europese toets. Als lunch, diner of tussendoortje. In dit kookboek ontdek je hoe bijzonder veelzijdig tortilla’s en taco’s kunnen zijn. Eerst krijg je uitleg over de verschillende soorten tortilla’s, enkele sausrecepten en een basisrecept voor het zelf bakken van mais- en tarwetortilla’s. Daarna volgen recepten voor gerechten die je in een handomdraai klaarmaakt en die werkelijk iedereen – jong en oud, veggie- of veganfan, vlees- of visliefhebber – lekker vindt! Gemakshalve wordt ook uitgegaan van kant-en-klaar gekochte taco’s, tortilla’s, tortillachips, wraptortilla’s en bonen in blik.

Mexicaans!
Thomasina Miers

Zinderende smaken, intrigerende geuren en verrassende texturen – de Mexicaanse keuken heeft het allemaal. In ‘Mexicaans!’ neemt Thomasina Miers je mee op een inspirerende culinaire reis door dit prachtige land en laat ze zien dat de Mexicaanse keuken zoveel meer is dan alleen tacochips, tortilla’s en tomatensalsa. Wat dacht je van een warme salade met chorizo en pompoen, pittige noedels met krab of vanille-cheesecake met ananas-karamel?
Met dit boek haal je het echte Mexico in huis!

500 Mexicaanse gerechten
Judith Fertig

Dit boek bevat 500 verrukkelijke recepten voor al uw feestjes, vieringen of speciale gelegenheden, van sissende fajita’s en authentieke guacamole tot quesadilla’s met kreeft en mangocrème en huwelijkskoekjes.

De inleiding behandelt de voorbereiding en alles wat u nodig heeft om aan de slag te kunnen gaan, inclusief keukengerei, ingrediënten en oplossingen bij problemen.

Bereid thuis zelf een traditionele Mexicaanse maaltijd en laat u inspireren door alle Mexicaanse regio’s, inclusief verse zeevruchten uit de Grote Oceaan en Mexicaans eten met Guatemalteekse en Caribische invloeden.

Creatief Koken Mexicaans

Veel mensen denken bij Mexicaans eten aan hete pepers en chili con carne. De Mexicaanse keuken heeft echter veel meer in petto. Veel gerechten zijn zelfs helemaal niet pittig, maar juist zacht en romig van smaak en worden verrijkt met verse kruiden als rozemarijn, komijn en koriander of met verse amandelen, rozijnen en pruimen.
Met dit boekje bij de hand wordt u een echte Mexicaanse kok. Wat denkt u van Kipsalade uit New Mexico, Pintobonensoep, Gevulde poblanopepers of Taquito’s met varkensvlees?

Nederland

De bijbel van de Nederlandse keuken
Janneke Vreugdenhil

Van Zeeuwse bolus tot polderkreeftensoep en van knolselderijsteak tot hachee: in De bijbel van de Nederlandse keuken neemt journalist, schrijver en kookboekauteur Janneke Vreugdenhil je mee op culinaire reis door Nederland. Met naast het ultieme recept voor boerenkoolstamppot met alles dr’op en dr’an onder meer een tussenstop in Oisterwijk voor de worstenbroodjes van Robèrt en een welverdiende pauze in Amsterdam voor een gevulde koek van Holtkamp.

Oekraïne

De keukens van Oekraine
Olia Hercules

In De keukens van Oekraïne deelt Olia Hercules haar recepten en eetherinneringen. Van geroosterde aubergineboter met tomatentoast, lichte bietenborsjtsj met home made dumplings tot zoete maanzaadcake toe: wie wist hoe verrassend lekker de Oekraïense keuken is? Olia weet als prijswinnende chef met Oekraïense roots als geen ander hoe ze van de klassiekers van haar vaderland frisse en sprankelende gerechten helemaal anno nu maakt. De keukens van Oekraïne bevat als extra prachtige verhalen over de eetgewoontes uit alle windstreken en alle keukens van het land; de binnen- en buitenkeuken. Zo ontdek je hap voor hap de keukens van dit land.

Mamoesjka
Olia Hercules

Een Oost-Europees culinair feest. Van de Zwarte Zee tot Bakoe en van Kiev tot Kazachstan. Ruim 100 Oekraïense recepten, tongstrelende smaken en gerechten. Een keuken die zich laat voeden door de milde winters en lange hete zomers.

Mamoesjka eert de Oekraïense keuken in al haar glorie en laat je kennismaken met het eten uit het Wilde Oosten. Ontdek een verrassende en onverwachte keuken, met het goede van de mediterrane landen in zich, gecombineerd met de eenvoud en eerlijkheid van het echte landelijke eten.

Mamoesjka biedt lichte zomergerechten naast stevige kost en pittige bouillons, waarvan de geur alleen al een verzadigd gevoel geeft. Daarnaast geeft Olia Hercules talloze recepten voor het zo populaire fermenteren en deelt ze haar brood-, deeg- en noedelrecepten.

Turkije

De Turkse keuken
Ghillie Basan

Ontdek de sensuele smaken van een klassieke keuken met een mengeling van 75 traditionele en moderne recepten.

Experimenteer met een creatieve mix van recepten van de glinsterende kustlijnen van de Middellandse en Ege?sche Zee tot het platteland van Anatoli? en de zich steeds vernieuwende en spannende keuken van Istanbul. Deze unieke collectie aanlokkelijke recepten combineert klassiekers als puree van gerookte aubergine, filodeegsigaren en sissende kebabs met moderne, onbekendere gerechten als selderie-kokossalade of geroosterde courgettes en perziken met pijnboompitten. Geniet van sappige stoofpotten met vers en gedroogd fruit, heerlijk ruikende pilavs met pijnboompitten, zeebaars in zout en vijgen met honing.
De Turkse keuken bevat tevens een gids over Turkse tradities, culinaire invloeden, religieuze feesten en familiefeesten.

Vietnam

Vietnamees
Uyen Luu

Leer Vietnamees koken met Uyen Luu en ontdek de veelzijdigheid van deze ‘frisse en verse’ keuken: het gebruik van rauwe of knapperige groenten en kruiden als koriander, munt en Thaise basilicum zijn kenmerkend. Maar er is meer: van geurige ‘pho’ tot en met typisch Vietnamese noedelsalades of makkelijke doordeweekse maaltijden. De Vietnamese keuken kent invloeden uit o.a. China en Frankrijk: van de typische Vietnamese broodjes (bahn mi) tot en met het maken van een goede bouillon voor ‘pho’, een Vietnamese soep gevuld met noedels en doorgaans rundvlees. Serveer frisse springrolls gevuld met vis en kruiden in de zomer of papayasalade met buikspek, garnalen en pomelo. Maak Vietnamese pickles en bijgerechten en ontdek hoe ontzettend lekker de Vietnamese keuken is. Van authentieke Vietnamese salades en hemelse noedelsoepen, tot doordeweekse gerechten, feestmaaltijden, rijstgerechten, desserts en meer. Met goede uitleg over de voorraadkast, basisrecepten, keukentips en menuplanners. Met ‘Vietnamees’ kan de thuiskok meteen aan de slag.

An An
Mai Nguyen

Schuif aan bij Mai Nguy?n en laat je betoveren door haar recepten in dit Vietnamese kookboek. Haar gerechten zijn onweerstaanbaar, gezond en geschikt voor iedere thuiskok. Doe je tegoed aan tachtig tongprikkelende snacks en maaltijden, zoals tom rim (gesauteerde, gekaramelliseerde garnalen), th?t kho tàu (gestoofd buikspek in kokoswater) en hành tím phí (gefrituurde sjalotten). In An An deelt Mai (ook bekend van MasterChef) de aangrijpende gebeurtenissen die zij als Vietnamese bootvluchteling heeft meegemaakt en hoe ze – zelfs terwijl ze voor de heetste vuren stond – een geweldige passie voor koken ontwikkelde. Bereid je voor op een smaakvol Vietnamees kookboek waarin op elke pagina een nieuwe culinaire ontdekking schuilt; van voor- tot nagerecht en alles ertussenin. ‘Mai heeft een geweldig smaakgevoel.

Miljuschka’s Street Food Vietnam
Miljuschka Witzenhausen

In het 24Kitchen-programma Miljuschka’s Street Food Vietnam reist Miljuschka van het noorden naar het zuiden van Vietnam. In dit schitterende boek doet ze uitgebreid verslag van haar reis. Het is een culinaire ontdekkingsreis door het veelzijdige en kleurrijke Vietnamese street food. Ze kookt op locatie traditionele gerechten als banh mi, pho en goi cuon. Eenmaal thuis verwerkt ze de bijzondere recepten en ontdekte ingrediënten in haar eigen gerechten geïnspireerd door de Vietnamese keuken.
Miljuschka’s Street Food Vietnam is een culinair reisboek door een van de spannendste en veelzijdigste keukens van Azië.

Hanoi Saigon
recepten uit Vietnam
Mido & Jean-Philippe

Dit boek is een culinaire familiegeschiedenis, opgeschreven door drie broers uit Vietnam die in Parijs een authentiek Vietnamees restaurant runnen: Paris * Hanoï. Een gedeelde passie voor de vaderlandse keuken bracht hen bij elkaar in Parijs, waar hun kookstijl op beide culturen is geïnspireerd: gerechten ‘net als thuis’ in Vietnam, kleurrijk en vooral overvloedig, maar met een Frans gevoel voor finesse.
Je vindt goede uitleg over basisingrediënten en benodigdheden om aan de hand van de recepten op een simpele manier 120 heerlijke Vietnamese gerechten te maken. De hoofdstukken zijn ingedeeld per gang en de recepten zijn aangevuld met inspirerende lifestylefoto’s om helemaal in de Vietnamese sfeer te raken.

De Vietnamese keuken
B. Chinn

Bobby Chinn beschrijft hoe dicht Vietnamees
eten, wat hem betreft, in de buurt van het
Nirvana komt – frisse, zuivere smaken, licht
en gezond, en ongelooflijk gevarieerd. Van
eenvoudig gegrilde kippenvleugeltjes tot
vorstelijke loempiaatjes en zijn eigen fusiongerechten:
dit is niet zomaar een kookboek,
dit is een authentieke gids voor de Vietnamese
keuken zoals die zich in de loop der tijden heeft
ontwikkeld. De voortreffelijke foto’s van Jason
Lowe en de verhalen van Bobby bij ieder gerecht
maken dit boek tot een ware culinaire reis.
Bobby Chinn is half Chinees, half Egyptisch, en opgegroeid
in Engeland. Bobby heeft een eigen restaurant in Hanoi en
is een van de meest gerenommeerde chef-koks van heel
Azië. Zijn tv-serie over Azië wordt momenteel opgenomen
voor Discovery Channel. 

Zweden

Het lekkerste uit Zweden
Ingrid Hofstra

Ingrid Hofstra laat in ruim 60 must eat-recepten zien wat de keuken van het land waar ze naartoe emigreerde zo speciaal maakt. We kennen allemaal smörgåsbord (boterhamtafel) en de Zweedse fika: regelmatig pauzeren met een kop koffie en iets lekkers. Om de donkere dagen optimistisch toe te treden en de eindeloze zomerdagen uitbundig te vieren, zit de Zweedse jaarkalender barstensvol culinaire feestdagen. ‘Vette dinsdag’ wordt gevierd met overdadige roomsoezen – te vinden in elke bakkerij van Malmö tot Skellefteå.  Heerlijke recepten worden afgewisseld met prachtige sfeerfotografie van Zweden.