Culinair - Kookbijbels

Airfryerbijbel
Bas Robben

In Airfryerbijbel van Bas Robben vind je meer dan 200 recepten die je met de airfryer kunt maken. Van knapperige snacks zoals kipnuggets met za’atar en peterseliemayo of crispy tofu met kokos-chutney en ingelegde radijs, tot doordeweekse maaltijden zoals kabeljauw met mandarijn-chiliboter of gepofte aardappel met burrata. Gebruik je airfryer in het weekend om Thaise slow roasted ribeye of Indiase groentestoof te maken, rooster aubergine met pittige tahini en suikerpinda’s of bak een fudgy bananencake of shortbread met espresso en hazelnoten.

Kerstbijbel
Julius Jaspers

In Kerstbijbel van Julius Jaspers vind je meer dan 200 recepten voor de kerstdagen. Geniet vooraf van ceviche van kabeljauw met gele biet, rosbief met mierikswortel en uienmarmelade of crèmesoep van aardpeer. Serveer selderijknol of zeebaars in zoutkorst, eend met sinaasappelsaus of een klassieke kerstrollade als showstopper op tafel met aardappeltorentjes of geroosterde pastinaak ernaast. Stoof eens konijn met pruimen en speculaas of maak hachee van wild zwijn. Sluit zoet af met Christmas pudding, citroen-meringuetaart of madeleines.

Ovenschotelbijbel
Janneke Philippi

In Ovenschotelbijbel vind je meer dan 230 recepten voor hartverwarmende ovenschotels. Van klassiekers als moussaka, lasagne, cannelloni, hachis parmentier en crespelle alle Fiorentina tot allerlei ragouts onder een krokant bladerdeegdeksel, wildhacheepastei en enchiladas met volop groenten. Liever zonder vlees of vis? Naast veel vegetarische ovenschotels bevatten nagenoeg alle ovenschotels met vlees of vis ook een vegetarische variatietip.

Inmaak- en fermenteerbijbel
Simone Van Thull

Van augurk tot ingemaakte bietjes en van zuurkool tot kimchi en kefir. In Inmaak- en fermenteerbijbel leert Simone van Thull je alles over inmaken en fermenteren. Inmaken en fermenteren doen we al zo lang de mens kookt. Pas eind jaren 60 iedereen een koelkast. Niet hip en nieuw dus maar oude technieken om eten te maken vol levende bacteriën die in ons dieet horen.

Eenpansbijbel
Julius Jaspers

Een eenpansgerecht, de naam zegt het al, is een gerecht dat volledig uit één pan komt, dus geen garnituren kent, hooguit een smaakmaker ernaast (olie-saus-crunch). In eenpansbijbel ligt de nadruk op gemak, niet zo zeer op snelheid. Ondanks een pan zit in de meeste recepten de schijf van vijf. Weinig werk en vooral gezond!

Bakplaatbijbel
Janneke Philippi

Bakplaatbijbel is hét naslagwerk voor iedereen die elke dag makkelijk, maar vooral hartstikke lekker wil koken.

In Bakplaatbijbel van Janneke Philippi vind je meer dan 230 makkelijke recepten die je na een korte voorbereiding alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Van hoofdgerechten met vlees of vis en natuurlijk hartstikke veel vega tot aan hartige plaattaarten, plaatbroden en zalige zoetigheden. Ook geeft Janneke tips voor het koken voor feestjes en grote gezelschappen, recepten voor de lekkerste salades on the side en leert ze je hoe om te gaan met restjes.

· Meer dan 230 recepten
· Heldere how-to’s en technieken
· Duidelijke stap-voor-stap-foto’s

Coctailbijbel
Tess Posthumus

In Cocktailbijbel leert Tess Posthumus je alles over het maken van de lekkerste cocktails. Naast alles over de ingrediënten vertelt ze waarom je welke glazen moet gebruiken en waarom garnering zo belangrijk is. Met meer dan 200 cocktailrecepten, met en zonder alcohol, laat Tess al haar geheimen zien.

Grillbijbel
Julius Jaspers

Grillen is populairder dan ooit tevoren. Waar vroeger een grillen stond voor spareribs en worst , bereidt men nu complete maaltijden op de grill. Groente, vis, schaal- en schelpdieren en zelfs fruit zijn hierbij inmiddels net zo geliefd. In Grillbijbel laat Julius Jaspers aan de hand van duidelijke stap-voor-stapfoto’s en heldere iconen zien wat er allemaal mogelijk is en geeft hij zijn 250 meest geliefde recepten. Voor buiten, maar vooral ook binnen en in de oven.

Kipbijbel
Guido Waterman

In Kipbijbel laten culinair expert Alain Caron en zijn chef Rogier Trip zien wat er allemaal mogelijk is met kip. Welke onderdelen van de kip kan je waarvoor gebruiken, hoe maak je kippenbouillon maar ook alles over het braden, stoven en grillen van de kip. Kipbijbel laat zien hoe veelzijdig kip is en dat de mogelijkheden oneindig zijn.

Toetjesbijbel
Rutger van den Broek

Met ruim 300 recepten ben je met dit boek wel even zoet. Wie kijkt er tijdens het avondeten niet uit naar het toetje? In Toetjesbijbel vind je de allerlekkerste toetjesrecepten van toetjes met fruit in de hoofdrol tot een hoofdstuk vol pudding en van Franse klassiekers tot toetjes van over de hele wereld. Van stoofpeerbeignets en sticky toffee cake met butterscotchsaus tot aan slagroom-, chocolade- en rum-rozijnenvla. En van crêpes Suzette en crema Catalana tot aan gegrilde ananas met romige hangop en kokoskruimels. Met dit boek wordt elk toetje een feest!

Borrelbijbel
Ramon Brugman

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke stap-voor-stapfoto’s neemt Ramon Brugman je mee in de wereld van de borrelhapjes. Alle belangrijke basistechnieken komen aan bod met daarnaast handige tips, praktische aanwijzingen en originele variaties. Van klassiekers en cocktails tot kaasplanken en het zelf maken van chips. De ruim 250 recepten laten je zien dat je in een handomdraai de lekkerste zelfgemaakte borrelplanken zo op tafel zet.

Groentebijbel
Mari Maris

Met meer dan 65 groentesoorten, 850 recepten, een eindeloze lijst variaties daarop en bijpassende serveersuggesties is Groentebijbel het standaardwerk over groenten.

Veganbijbel
Green Happiness

Met meer dan 150 gerechten laat Tessa Moorman van The Green Happiness in Veganbijbel de oneindige mogelijkheden van de plantaardig eten zien. Aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alles over het maken van de lekkerste plantaardige gerechten. Van bietenburgers tot chocolademousse en van pompoenlasagne tot kaneelbroodjes. Veganbijbel is voor zowel de beginnende als de gevorderde kok een verrassend en leerzaam naslagwerk.

Sausbijbel
Julius Jaspers

Met meer dan 250 recepten en handige tips laat Julius Jaspers in Sausbijbel aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stap-fotografie zien hoe zelf de beste sauzen en smaakmakers maakt. Van BBQ- tot botersauzen en van dressings, olies en vinaigrettes tot aan sauzen met of voor bij groente, vlees, vis en schaal- en schelpdieren. En natuurlijk sauzen op basis van bouillon, alcohol, roux en niet te vergeten dessertsauzen, onder meer op basis van fruit, karamel en chocolade. Sausbijbel is voor zowel de beginnende kok als de gevorderde hobby-kok een verassend en leerzaam naslagwerk.

Koolhydraatarme bijbel
Janneke Vreugdenhil

Koolhydraatarme bijbel is het naslagwerk voor iedereen die minder koolhydraten wil eten, maar beslist niet minder wil genieten. Aan de hand van duidelijke en stapsgewijze instructies laat Janneke Vreugdenhil zien hoe je gerechten maakt met weinig en langzame koolhydraten, zonder daarbij in te leveren op smaak. Van gegrilde tonijn met komkommer-avocadosalade tot koolraap-carbonara en steak béarnaise. En van mokkasmoothies en proteïnebrood tot Thai beef salad en pompoenlasagne.

Ovenbijbel
Chickslovefood

Van ovenschotels en zoete klassiekers tot gezonde baksels en recepten voor stoomovens: in de Ovenbijbel laten Nina en Elise van Chickslovefood je zien wat je allemaal uit je oven kan halen. Ze blijven hun keukenfilosofie trouw en maken het dus nooit onnodig ingewikkeld en laten je nooit de hele dag in de koeken staan.

Taartbijbel
Hans Spitsbaard

Aan de hand van duidelijke, stapsgewijze instructies, foto’s en how-to’s leert Hans Spitsbaard je alle kneepjes van het bakken van taarten. De taartenbijbel biedt ruim 160 recepten voor lekkere, klassieke en spannende taarten. Hans biedt ook handige tips en aanwijzingen om de mooiste en lekkerste taarten op tafel te zetten.

Vegabijbel
Isabel Boerdam

Met meer dan 150 recepten laat Isabel Boerdam in Vegabijbel de oneindige mogelijkheden van de vegetarische maaltijd zien. Aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alles over het maken van de lekkerste vegetarische gerechten. Van goede basisrecepten als groentespread, currypasta en gemarineerde tempeh tot feestelijke creaties als plaattaart met aardpeer, kokosrijst met zoete aardappel en portobello pizza. Maak eens biet bourguignon, de vegetarische variant van de bekende Franse vleesstoof, probeer de vegetarische paella met venkel of ga voor de wortel-walnootburger met ras el hanout.

Stoofbijbel
Julius Jaspers

Stoofbijbel is hét naslagwerk voor de stoofliefhebber. Aan de hand van duidelijke, stapsgewijze instructies, foto’s en how-to’s laat Julius Jaspers zien hoe je de allerlekkerste stoofgerechten maakt. Van klassiekers als boeuf bourguignon, hazenpeper en gekonfijte eend tot verrassende nieuwe recepten als bloemkool provençale, zeebaars met Ricard en ananas met vanille en cognac toe.

Meer dan 150 stoofrecepten
Heldere how-to’s en technieken
Duidelijke stap-voor-stapfoto’s
Uitleg van benodigdheden en -begrippen

stoofbijbel

Worstbijbel -
Meneer Wateetons

Meneer Wateetons onthult alle slagersgeheimen en laat zien hoe je een worst draait, vult, knoopt, rookt en droogt. Aan de hand van uitgebreide instructies en duidelijke stap-voor-stapfoto’s worden alle technieken van het worst maken uitgelegd. Hij leert je hoe je zelf braadworst, gekookte worst, leverworst, bloedworst, droge worst en zelfs vegetarische worst kunt maken, en hoe je die worsten het lekkerst kunt bereiden aan de hand van bijzondere recepten.

worstbijbel
koekjesbijbel

Koekjesbijbel -
Rutger van den Broeck

Met meer dan 170 koekjesrecepten zit je met Koekjesbijbel gebakken: van Oud-Hollandse klassiekers als Jan Hagel en bokkenpootjes tot internationaal bekende koekjes als amaretti en shortbread. Maar er zijn ook genoeg minder bekende koekjes om te ontdekken, zoals dennenkoeken en craquants met karamel en hazelnoten. Leer de basistechnieken met behulp van duidelijke stap-voor-stapfoto’s en maak handig gebruik van de ruime selectie aan basisrecepten. Daarnaast vind je handige tips bij de recepten, zodat je zelf de lekkerste en mooiste koekjes kunt bakken!

Chocoladebijbel -
Kees Raat

Met meer dan 150 recepten, handige tips en aanwijzingen laat chocolatier Kees Raat in Chocoladebijbel de oneindige mogelijkheden van chocolade zien. Aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alles over het maken van de lekkerste chocoladerecepten. Van klassiekers als brownies en chocoladetruffels tot modernere creaties als oreo-koekjes en chocoladekroketten. Maak je eigen Mars, draai zelf chocolade-ijs, shake een chocoladecocktail, of wat dacht je van een overheerlijke chocoladesmoothie.

MEER DAN 150 CHOCOLADERECEPTEN
HELDERE HOW-TO’S EN TECHNIEKEN
ZOWEL KLASSIEKE ALS MODERNE RECEPTEN
BOORDEVOL WEETJES OVER CHOCOLADE

chocoladebijbel

Stamppotbijbel
Werner Drent

MEER DAN 200 STAMPPOTRECEPTEN
HELDERE HOW-TO’S EN TECHNIEKEN
KLASSIEKE STAMPPOTTEN IN EEN MODERN JASJE
ONTDEK WAT JE NOG MÉÉR KUNT MET STAMPPOT
BOORDEVOL WEETJES OVER STAMPPOT

Saladebijbel -
Mari Maris

Saladebijbel, want salade is zoveel meer dan een blaadje sla met een beetje olie en azijn. In deze kookbijbel vind je natuurlijk alle klassiekers, maar ook verrassende, eigentijdse salades. Van pompoen met pit in de herfst tot klassieke komkommersalade in de zomer. Voor elk seizoen ruim 50 recepten met vis-, vlees-, en Vega variaties én suggesties voor de stevige trek. De recepten zijn ingedeeld per seizoen om zo het hele jaar borden vol inspiratie te geven. Ook worden de basisbeginselen zoals het maken van krokante croutons, een kloppende dressing en simpele snijtechnieken helder uitgelegd. Kortom, zowel voor de vlug-klaar-kok als de doorgewinterde chef hét boek om in de keuken te hebben.

 

saladebijbel

Stamppotbijbel
Werner Drent

MEER DAN 200 STAMPPOTRECEPTEN
HELDERE HOW-TO’S EN TECHNIEKEN
KLASSIEKE STAMPPOTTEN IN EEN MODERN JASJE
ONTDEK WAT JE NOG MÉÉR KUNT MET STAMPPOT
BOORDEVOL WEETJES OVER STAMPPOT

Wildbijbel -
Peter Klosse

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leer je stap voor stap alle belangrijke technieken om wild, zowel gevogelte als gewervelden, voor te bereiden. Met behulp van de basistechnieken kun je de prachtige stukken vlees op verschillende manieren bereiden, van roken tot pekelen en van braden tot konfijten. Nederlands bekendste wildrestaurant De Echoput geeft zijn mooiste wildgerechten prijs, zoals canard à l’orange en Veluwse reerug met kersen, amandel, zomerpostelein en cantharellen. Bijzondere gerechten die menig wildliefhebber zullen verrassen.

Technieken om wild voor te bereiden, van fazant tot edelhert
Meer dan 25 recepten van de chefs van De Echoput
Heldere stap-voor-stapfoto’s
Van klassieke bereidingen tot moderne gerechten
Inclusief een hoofdstuk over wijn en wild

soepbijbel

Soepbijbel
Heleen Timmermans

In ruim 140 recepten laat Heleen Timmermans zien dat soep veelzijdig, gezond, lekker, snel, makkelijk en geschikt is voor elke dag. Van klassiekers als tomatensoep, snert, bouillabaisse en gazpacho tot originele, moderne recepten als witlof-kastanjesoep, Japanse ramen, koude parmezaansoep en Spaanse amandel-saffraansoep. Aan de hand van duidelijke instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alle technieken die komen kijken bij het maken van de perfecte soep, zoals bouillon trekken, roux kloppen, tomaten ontvellen, soepstengels maken en perfecte soepballetjes draaien. Ontdek hoe je een soep extra speciaal kunt maken met behulp van garnituren en maak de maaltijd compleet met een van de overheerlijke broodrecepten.

Vleesbijbel
Gertjan Kiers

Vleesbijbel biedt je naast xx recepten ook talloze tips, prachtige beelden en alle (basis)technieken van het bereiden van vlees. Gertjan Kiers neemt je mee in zijn wereld van het ambachtelijke slagersvak. Aan de hand van eenvoudige stap voor stap beschrijvingen leert hij jou de kneepjes van het vak. Van … tot … en van … tot …., de meest interessante vleesgerechten staan straks bij jou op tafel! 

pastabijbel

Pastabijbel
Roberta Pagnier

Met meer dan 150 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Roberta je in de Pastabijbel de oneindige mogelijkheden van pasta zien, geheel volgens Italiaanse traditie. Aan de hand van heldere instructies en stap voor stapfotografie leer je alles over het maken van verschillende soorten pasta’s. Van klassiekers zoals spaghetti carbonara tot strozzapreti. 

Broodbijbel -
Hiljo Hillebrand

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke stap-voor-stapfoto’s neemt Meester Boulangier en gepassioneerd broodbakker Hiljo Hillebrand je mee in de wereld van het brood. Alle belangrijke basistechnieken komen aan bod met daarnaast handige tips, praktische aanwijzingen en originele variaties. Van chocoladebroodjes tot brioche en van Canadees graan tot appeldesem – en meer.

pizzabijbel

Pizzabijbel
Simon Giaccotto

In de Pizzabijbel vind je álles over pizza: van Napolitaanse pizza tot pizzolo. Simon Giaccotto leert je hoe je de perfecte pizzabodem maakt – het belangrijkste onderdeel van de pizza -, vertelt over de geschiedenis van de pizza, het bakken van een pizza en het belang van goede basisingrediënten. In de Pizzabijbel vind je niet alleen klassieke pizza’s als pizza Margherita en quattro formaggi, maar ook pizza’s met zoete toppings en verschillende platbroden zoals focaccia.

BBQbijbel
Julius Jaspers

Barbecueën is populairder dan ooit tevoren. Waar vroeger een barbecue uit spareribs en worst bestond, bereidt men nu complete maaltijden op de grill. Groente, vis, schaal- en schelpdieren en zelfs fruit zijn hierbij inmiddels net zo geliefd. In BBQbijbel laat barbecuekoning Julius Jaspers aan de hand van duidelijke stap-voor-stapfoto’s en heldere iconen zien wat er allemaal mogelijk is en geeft hij zijn 250 meest geliefde recepten.

Bakbijbel
Rutger van den Broeck

Praktische aanwijzingen en originele serveersuggesties voor het allerlekkerste en mooiste bakresultaat.
– Boordevol handige baktrucs
– Uitleg van bakbenodigdheden en -begrippen
– Heldere how-to’s en baktechnieken
– Duidelijke stap-voor-stapfoto’s
– Meer dan 160 bakrecepten”

bakbijbel

Visbijbel
Bart van Olphen

Naast een informatief naslagwerk van de veelvoorkomende soorten op de Europese vismarkt biedt Visbijbel allerhande tips die het maken van een duurzame keuze vereenvoudigen.
– Technieken om vis schoon te maken – Meer dan 90 basisbereidingen – Duidelijke stap-voor-stapfoto’s – Koude en warme sauzen – Traditionele visrecepten
Via de Parijse sterrenkeukens belandde Bart van Olphen in de vis. Al meer dan tien jaar zet hij zich in voor het consumeren van duurzaam gevangen vis. Met zijn bedrijf Fish Tales en via zijn veelgeprezen kookboeken wil Bart de consument laten zien dat je alleen kunt genieten van wilde vis als die is gevangen door mensen die geven om hun vangst en de zee; vissers die bewust omgaan met de oceanen als bron van (hun) leven. Want goede vis kan niet mis!