Zelf kaas maken
Morgan McGlynn

Het boek legt de basis van het productieproces uit, inclusief alle benodigdheden om van start te gaan. Het bevat een gids voor melksoorten en het seizoenskarakter van kaas. Ook vind je bij sommige kazen beknopte profielen van gespecialiseerde kaasmakers, waaronder Old Amsterdam.

Het Kaasboek
Frédéric Van Tricht

Kaas maken is een kunst, kaas proeven een genot. Kaasaffineur Frédéric Van Tricht en kaasmaker Giedo De Snijder gingen samen op zoek naar de beste rauwmelkse kazen. Het resultaat is een selectie duurzame top producten die op traditionele manier en met de hand bereid worden, vol respect voor het ambacht, de grondstoffen en de dieren. Want zo verkrijgen kwaliteitskazen van rauwe melk hun volle smaken, rijk aan diepgang en complexiteit.

Dit boek gaat over de mensen en de verhalen achter twintig internationale rauwmelkse kazen.
Met liefde voor het metier en het product.

Kaas uit eigen keuken
Nils Koster

Zelf je eigen kaas maken is echt zo moeilijk niet. Met een paar pakken melk en een beetje oefening is iedereen in staat om zijn eigen kaasje te maken. Veel van de benodigde materialen zijn met een beetje knutselwerk en creativiteit eenvoudig te maken.

Van makkelijk en snel tot iets moeilijker en met wat meer geduld. Verse kaas, Goudse kaas, maar ook een aantal klassiekers van elders uit Europa, zoals blue stilton en camembert. Kaas uit eigen keuken is een stap-voor-stap handboek dat je alle ins en outs van het kaasmaakproces leert. Wat komt erbij kijken, welke spullen heb je nodig? Wat zijn de valkuilen en wat is cruciaal? Bovendien biedt het extra recepten van Vlielander topchef Robert Buurma om je zelfgemaakte kazen te verwerken in heerlijke gerechten.

Kaaskenner word je zo
Tristan Sicard

Welke kaas je ook maakt, het gaat eigenlijk overal ter wereld op dezelfde manier. Het begint met melk – van koe, geit of schaap – die wordt verzuurd en vervolgens gestremd. Na het koken, uitlekken, zouten, persen en eventueel toevoegen van schimmels heb je na enkele dagen, weken, maanden of jaren rijpen kaas.

Leer alles over de verschillende melkrassen en andere factoren die van invloed zijn op kaas. In Kaaskenner word je zo worden 420 verschillende kazen behandeld, ieder voorzien van nauwkeurige productinformatie en weergegeven door moderne illustraties. Stel de ideale kaasplank samen en ontdek de perfecte wijn-kaascombinatie.

Hollandse Kaas
Betty Koster

Nederland is een kaasland. In Hollandse kaas tref je de heerlijkste kazen uit ons land en het hele plaatje er omheen: de makers, de dieren, het gras en het landschap. De internationale kaasexpert Betty Koster reisde het hele land door voor haar selectie van de ruim 40 meest bijzondere kazen en hun makers. Van een Camembert uit Friesland en kaas uit de Beemster tot verse kaas van de Wadden, en uitleg over het grote verschil van rijping van verschillende kazen. Dit is Kosters verhaal over haar passie voor schapen-, geiten- en koeienkaas.

Fotograaf Desiré van den Berg legde deze bijzondere kaasreis vast: de verschillende seizoenen, het melken om vijf uur ’s ochtends, de inspirerende ontmoetingen met de kaasmakers en het productieproces.

Kaaskenner wordt je zo
Sicard

Welke kaas je ook maakt, het gaat eigenlijk overal ter wereld op dezelfde manier. Het begint met melk – van koe, geit of schaap – die wordt verzuurd en vervolgens gestremd. Na het koken, uitlekken, zouten, persen en eventueel toevoegen van schimmels heb je na enkele dagen, weken, maanden of jaren rijpen kaas. Leer alles over de verschillende melkrassen en andere factoren die van invloed zijn op kaas. In Kaaskenner word je zo worden 420 verschillende kazen behandeld, ieder voorzien van nauwkeurige productinformatie en weergegeven door moderne illustraties. 

De kunst van kaas
Ann Keymeulen

Met veel liefde en passie produceren Belgische kaasmakers zeer diverse topproducten met verfijnde smaken. Herve van Le Vieux Moulin, Drie Mussen, Grevenbroecker van Catharinadal, Corneel, Cabricharme, Le Rompî… prachtige Belgische kazen waar we trots op mogen zijn, maar ze zijn nog onbekend bij het grote publiek.

De kaasplank
Maarten Koek

In het allereerste boek over kaasplateaus De Nederlandse Kaasplank geeft Maarten Koek, fromager-sommelier van sterrenrestaurant Perceel, praktische tips om jouw eigen ideale kaasplank samen te stellen met Hollandse kazen.

Kun je een kaasplank maken van alleen Nederlandse kazen? Wat is het ideale kaasplateau voor na het kerstdiner? Leg je een zachte geitenkaas nu op de eerste of tweede plek van je kaasplank neer? En wat voor drank en zoetigheid passen goed bij een blauwschimmelkaas? Maarten Koek ontdekt, proeft en combineert. In een roadtrip langs 21 Nederlandse boerderijen gaat Maarten Koek – door Gault&Millau uitgeroepen tot Beste Fromager van het Jaar 2015 – op zoek naar de verhalen achter de kaasmakers en proeft hij voor hem bekende en onbekende Nederlandse kazen. “Natuurlijk, we staan bekend om onze prachtige Goudse kazen, maar er is zoveel meer. De boerenkazen zijn aan een opmars bezig, maar Nederland produceert ook hele mooie geiten- en schapenkazen van goede kwaliteit en zelfs blauw- en roodflorakazen! Die variëteit proberen we terug te brengen in De Nederlandse Kaasplank.”

Culinair koken met kaas
Chester Hastings

Culinair koken met kaas is geen doorsnee boek over kaas of een encyclopedisch naslagwerk over de verschillende kaassoorten. Het is een verzameling heerlijke en toegankelijke recepten van chef-kok en kaasboer Chester Hastings die ruim 25 jaar ervaring heeft met kaas, zowel in de keuken als achter de toonbank.

500 favoriete kazen
Betty Koster

Betty Koster van L’Amuse is een begrip in de kaaswereld. Elk jaar trekt ze naar Bra in Italië om er de beste kazen uit de hele wereld te selecteren. In deze nieuwe kaasbijbel presenteert ze haar 500 favoriete Europese kazen, waaronder 50 Belgische en 50 Nederlandse. Elke kaas wordt gerubriceerd per familie (witschimmel, blauwschimmel, roodflora, harde, halfharde, geiten- en schapenkaas) en is voorzien van een foto met infofiche (herkomst, melksoort, leeftijd, vetgehalte, seizoen, smaakindicatie en bijzonderheden).
Tal van interessante kaasweetjes worden in dit boek haarfijn uit de doeken gedaan: over het maken, affineren, bewaren en snijden van kaas. Een seizoenskalender en overzicht per land maken deze gids compleet. Een perfecte leidraad om je kaasschotel samen te stellen en volop van elke variëteit te kunnen genieten.

Alles over kaas
Fiona Beckett

Een van de simpelste geneugten van het leven is een stuk kaas, wat brood en een glas wijn. Eén stukje goede cheddar kan al de hemel op aarde zijn, maar er zijn gelukkig nog veel meer kazen op de wereld. In dit uitgebreide en toegankelijke boek laat Fiona Beckett zien welke soorten kazen er allemaal zijn en wat u ermee kunt doen.

In het hoofdstuk De wondere wereld van kaas leest u hoe kaas wordt gemaakt en waarom er zoveel verschillen in smaak en uiterlijk zijn. Wanneer u eenmaal weet welke soorten kazen er zijn, kunt u er gemakkelijker een drankje bij zoeken.

In het hoofdstuk Kaas serveren leest u hoe u een perfect kaasplateau kunt samenstellen. Ook krijgt u originele tips voor individuele kaasborden en leuke kaas-wijnfeestjes.

Bent u wat beter bekend met alle soorten kaas, ga dan verder met het hoofdstuk Koken met kaas. Fiona geeft haar eigen draai aan bekende favorieten in recepten als Extra krokante macaroni met kaas en Lavendelhoning-vanillecheesecake.

500 kazen
Roberta Muir

Deze kaasgids vertelt u alles over het selecteren en proeven van kaas. Bovendien krijgt u advies over het serveren en bewaren. U leert hoe u de beste kaas kunt kiezen, hoe en wanneer u kaas serveert en gebruikt in gerechten, en zelfs hoe u uw eigen kaas kunt maken.

Zelf kaas maken
T. Smith

50 heerlijke kazen die u kunt maken in uw eigen keuken. Kaasmaken is een kunst en een fascinerend tijdverdrijf. Met dit boek verandert iedere hobbyist in een kaaskunstenaar. De meeste benodigdheden heeft u al in huis en als u geduldig te werk gaat, krijgt u kaas die veel verser en lekkerder is dan die uit de winkel.

Echte kaas
Eric van Veluwen

Echte kaas In dit boek gaat Eric van Veluwen op culinaire kaasontdekkingsreis door Nederland, van Texelse schapenkaas en Machedoux uit Zevenhuizen tot Messenklever uit Middenbeemster en Veenweidekaas uit Zoeterwoude. Met veel oog voor detail beschrijft hij zowel de kaasmakers als hun kazen, en voegt per kaas een recept toe. Daarnaast geeft hij zijn favoriete adressen van Nederlandse kaasboeren en kaaswinkels.

Kaas
Michel van Tricht

Hij neemt u mee naar artisanale kaasmakerijen en besteedt uitgebreid aandacht aan enkele Belgische kaasboerderijen. Zo maakt u kennis met pareltjes van Belgische kazen gemaakt van rauwe melk of buitenlandse specialiteiten waarvan u zich zal afvragen hoe ze de weg naar de Berchemse speciaalzaak van Van Tricht hebben gevonden. Dit boek is bedoeld als lexicon. U vindt er basisinformatie in over het maken van kaas, de verschillende kaasfamilies en u krijgt gedetailleerde informatie bij iedere kaassoort. 

Kaas in de keuken
Fiona Beckett

Van pittige roquefort tot kruimelige feta, voor elke smaak bestaat wel een lekkere kaas. Hier volgt een rondleiding langs vrijwel alle soorten kaas, van harde tot zachte en van blauwe tot scherpe varianten. Je krijgt informatie over de aankoop en het bewaren van kaas, over het samenstellen van de lekkerste kaasplank en hoe je wijn en kaas kunt combineren.

Dumonts kleine kaas lexicon
Anne Iburg

De beste kaassoorten van A tot Z in beeld:
* Kaas uit Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Griekenland, Denemarken, Noorwegen, Zweden en Engeland;
* Alles over de oorsprong, bereiding, voedingsstoffen en smaak;
* Wetenswaardigheden over de geschiedenis van kaas;
* Talrijke originele recepten voor zoete en hartige gerechten;
* Tips voor het snijden en het serveren van kaas, de selectie van bijpassende wijn en alles wat verder goed met kaas combineert.

Geillustreerde kaas encyclopedie
Christian Callec

Dit naslagwerk is bedoeld voor alle kaasliefhebbers, maar ook voor iedereen die in een kaaswinkel of op een kaasafdeling werkt. Door de grote hoeveelheid nieuwe, al dan niet trendy kazen en de ‘heropleving’ van een aantal vergeten, klassieke kazen is het aanbod bijna niet meer te overzien.In deze encyclopedie vindt u uitgebreide informatie over het bereiden van kazen, de kaaslanden en hun tradities en het grote palet aan smaken en stijlen. Honderden kazen uit Frankrijk, Nederland, Itali?, Spanje, Duitsland, Belgi?, Engeland en veel andere landen worden afgebeeld en beschreven met passende wijntips. Met deze encyclopedie kunt u uw kennis van kaas verdiepen en zult u vele nieuwe soorten ontdekken.