Paul Jacobs (1949) is een Vlaamse radio- en tv-producent, en schrijver. Hij werkte vrijwel zijn hele leven bij de Vlaamse radio en televisie. Hij maakte naam als producer van programma’s als Het Vermoeden, De Taalstrijd, De Tekstbaronnen en De Rechtvaardige Rechters. Hij schreef scenario’s voor televisiefilms en publiceerde columns en interviews. Jacobs schreef een dertigtal boeken, waaronder non-fictie, romans, verhalenbundels en thrillers. 

Thomas Breens

Personage : de cynische tv-reporter Tom Breens .

Recensie : De Rode Badkuip is meeslepend en goed geschreven. Korte beschrijvingen van plaatsen worden opgevolgd door gedetailleerde alinea’s over bepaalde gebeurtenissen en personen. Jacobs speelt met woorden en toetst zelfs af en toe de kennis van de lezer op het gebied van de Franse taal. Origineel is het verhaal zeker, maar het is nog niet diepgaand genoeg om een topper te zijn. Toch kan de lezer zichzelf heerlijk verliezen in deze spannende pageturner.

Recensie : Dit is een boek dat niet mee op vakantie mag, nee, het moet mee op vakantie! Het is prachtig geschreven, precies wat je van klassebak Paul Jacobs mag verwachten. De aanwezige humor en de verwijzingen naar bestaande literaire werken doen je in je handen wrijven van genot. En natuurlijk heeft het een stevige spanningsboog.

Recensie : Het boek bestaat uit vele korte hoofdstukjes wat het makkelijk maakt om het boek te lezen. Als je maar enkele lange hoofdstukken hebt kan je niet zomaar stoppen met lezen omdat je dan de verhaallijn een beetje kwijt bent. Door deze vele korte hoofdstukjes had de schrijver veel mogelijkheden om spanning te creëren en deed dit ook. Er wordt in bijna in elk hoofdstuk toegewerkt naar een climax. Dit houdt je als lezer geboeid.

Recensie : 

Recensie : Het is een enorm meeslepende en aangrijpende roman. Paul Jacobs kan iets! Hij neemt je helemaal mee in het verhaal en doet je de tijd uit het oog verliezen.

Recensie : 

Recensie : Het verhaal wordt, evenals de zes voorgaande, ook weer door Breens verteld en die weet zelfs aan zijn lezers te melden, ‘soms met zijn betoog voor te lopen op de gebeurtenissen’. Je moet er maar op komen! Dit alles wordt natuurlijk ondersteund en zelfs af en toe versterkt door een optimaal gebruik van de Vlaamse taal die zich daar, mits goed toegepast, uitstekend voor leent. En Breens? Die vaart er wel bij en wacht weer geduldig op een zonnig en warm strand op een nieuw idee van zijn schepper, Paul Jacobs.

Recensie : De plot is dan wel behoorlijk voorspelbaar, het onderhoudende karakter van deze misdaadroman lijdt daar niet onder. Stapje voor stapje wandel je mee met het verhaal, het hoeft niet steeds een razende vaart te zijn, toch? Loeispannend kun je het ook niet noemen, dit element is hier niet permanent aan de orde. Daarom ook is De Moordenaarsclub geen echte thriller. Het leesplezier scheert echter hoge toppen!

Recensie : 

Recensie : Paul Jacobs is een begenadigd verteller en geeft als een soort cineast beelden door naar de lezer. Beelden van het landschap, de ambiance in een kroeg of een gesprek op politiek niveau. Het tempo ligt laag en het boek lijkt dan ook bij uitstek geschikt voor de leeftijdsgroep waarover hij schrijft. Ik heb het beeld dat jeugdige lezers hierop zullen kunnen afhaken.

Recensie : De verhaallijnen vloeien met veel spanningsbogen en onverwachte gebeurtenissen gestaag naar een verrassende maar goed opgebouwde en onderbouwde plot.

Recensie : De Agatha Christie – kenner een bijzonder leuk geschreven verhaal, met een lichte spanningsboog die je toch aanzet om verder te willen lezen. Met hier en daar ook een humoristische toets, is daarmee vlot te lezen. Het boek is opgedeeld in vijf delen met leuke korte hoofdstukken. Aangezien de titel, had ik meer connectie met Agatha Christie verwacht, maar ik ben zeker tevreden met mijn leesuurtjes met dit boek. 

afzonderlijk boeken

het boek van JAN – ik moest hier toevallig zijn – zeer van harte

Recensie

Recensie : 

Recensie