Daniëlle Hermans (1963) is na haar studie Kunstbeleid en -management aan de Universiteit van Utrecht het communicatievak ingegaan als freelance communicatiemanager. Haar interesse voor de Nederlandse geschiedenis en haar liefde voor thrillers zette haar aan tot schrijven. In 2008 debuteerde ze met Het tulpenvirus. Het werd een internationaal succes met vertalingen in elf landen. Daarna volgden meer succesvolle thrillers, maar inmiddels ook twee non-fictieboeken: Stil in mij (2014) en de culinaire whodunnit Fooddetective (2014).

Van Helden & Hessels

Personage : Rechercheurs Rob van Helden en Nicole Hessels

Recensie : Op een leuke en prettige manier meer te weten gekomen over een stukje Nederlandsche geschiedenis. De spanning van het verhaal varieert, in begin nam spanning wel toe, maar naarmate verhaal vorderde, nam de spanning wat af. Schrijfstijl vrij gemakkelijk en toegankelijk. De twee verhaallijnen zijn duidelijk van elkaar gescheiden via een ander lettertype. 

recensie :Het boek is niet écht spannend, maar ik was nieuwsgierig genoeg om maar door te blijven lezen.

afzonderlijk boeken

De man van Manhattan – Doorlevers -Fooddetective – Het bedrog van Quisco – Het tulpenvirus – Stil in mij – Stille getuigen

Recensie : Op zich een goed verhaal en prettig geschreven..maar ik vond er teveel personages in zitten die allemaal te oppervlakkig waren. Misschien was het verhaal sterker geweest als vanuit 1 persoon beschreven zou zijn geweest.

Recensie : Het boek leest gemakkelijk, steeds een iets ander verhaal van een andere patient. Toch lijken ook alle verhalen weer op elkaar. 

Recensie

Recensie : Het bedrog van Quisco is een briljante roman over oordelen en vooroordelen.

Recensie : Ondanks dat dit verhaal een aantal interessante en veelbelovende aspecten bevat; de link met de tulpenhandel, mysterieus verstopte aanwijzingen en driedimensionele karakters, wordt vrijwel ieder van deze onderdelen slechts beperkt uitgewerkt. Mocht je denken dat dit meer ruimte overlaat voor actie, dan zit je verkeerd. Toch is de eerste helft van het boek goed te pruimen. Er gebeurt het een en ander en de zoektocht lijkt logisch en niet té eenvoudig. De tweede helft is daarentegen een domper. Hoe realistisch is het centrale probleem nou werkelijk?

Recensie : Iedereen heeft er wel eens van gehoord, het misbruik dat in het begin van de 20ste eeuw nog plaatsvond in en rondom de Rooms-katholieke kerk. Maar dat het zo erg was had ik nooit verwacht. Dit overstijgt alle verwachtingen. Te bizar voor woorden, dit had echt nooit mogen gebeuren.

Recensie : Ik heb dit boek heel snel uitgelezen want de schrijfstijl is lekker vlot. k vond het einde niet echt boeiend beetje tegengevallen.