Godsdienst & Heiligen
Godsdienst
Boedha
Boeddha
Karen Armstrong
Op onnavolgbare wijze traceert Karen Armstrong het historische leven van Siddhartha Gautama, de Boeddha van vlees en bloed, wiens zoektocht naar de ware bron van wijsheid al eeuwenlang als leidraad dient voor het boeddhisme.
Armstrong laat tevens zien welke plaats de Boeddha inneemt in de spirituele geschiedenis van de mensheid en wijst op zijn groeiende betekenis voor onze eigen tijd.
(Godfried) Daneels
Godfried Danneels
Karim Schelkens
Godfried Danneels (1933) was de afgelopen decennia het gezicht van de kerk in België. Het levensverhaal van deze minzame, enigmatische man loopt van Kanegem tot Rome, en ver daarbuiten. Danneels heeft, als professor, priester en kerkvorst, de grote veranderingen in onze samenleving op de eerste rij meegemaakt. Minder bekend is zijn rol als kerkelijk topdiplomaat en bestuurder in tal van internationale verenigingen.
Ghandi
Gandhi
Ramachandra Guda
Dit is het tweede deel van een magistrale biografie, waarin Gandhi uitgroeit tot de leider van de onafhankelijkheidsbeweging in India en zich fel verzet tegen elke vorm van kastediscriminatie en vrouwenonderdrukking. De âhalfnaakte fakirâ, zoals Churchill hem minachtend noemde, trotseerde het Britse Rijk en vocht voor tolerantie, geweldloosheid en de waardigheid van ieder mens. Nog steeds is hij een groot voorbeeld voor velen die weigeren te zwichten voor geweld en onrecht.
Paulus
Met Paulus op reis
Jack Staller
Tijdens zijn reis naar Damaskus wordt Saulus stilgezet door een verblindend licht. De Heere Zelf geeft hem de opdracht om het Evangelie aan de heidenen te brengen. Zo wordt de eens zo vurige christenvervolger een nog vuriger prediker van Gods Woord. De Heilige Geest wijst Paulus de weg naar Filippi, Korinthe, Athene en vele andere plaatsen.
In dit boek gaat de lezer met Paulus meer op reis. Het biedt een complete en levendige beschrijving van alle gebeurtenissen tijdens zijn leven en in het bijzonder tijdens zijn zendingsreizen.
Paulus
Karen Armstrong
In deze prachtige monografie wijdt Armstrong zich aan de apostel Paulus, die geldt als de eerste christelijke schrijver en auteur van veertien van de zevenentwintig boeken van het Nieuwe Testament. Armstrong laat zien dat hij meer invloed op de verspreiding van het Christendom heeft gehad dan enige andere historische figuur. Het leven van Paulus is een van een meest krachtige verhalen uit de geschiedenis van het Christendom, en veranderde de loop van de geschiedenis voorgoed.
Paulus
Fik Meijer
Wie was deze controversiële man, die meer dan vijfentwintig jaar door de mediterrane wereld reisde? Wie was deze man, die wist dat zijn boodschap op verzet zou stuiten, maar dat juist als een stimulans beschouwde om zijn geloof, dat in Israël was ontstaan, te verkondigen tot in het hart van het Romeinse rijk? Fik Meijer volgt Paulus op zijn reizen van Jeruzalem tot in Rome, waar het Nieuwe Testament abrupt over zijn lot zwijgt. Door de informatie uit Paulus brieven en de Handelingen van de apostelen te combineren met zijn kennis van de oudheid is Meijer in staat leven en werk van Paulus in de context van de Grieks-Romeinse wereld te presenteren.
Paus Franciscus
Paus Franciscus
Emmanuel Van Lierde
Paus Franciscus komt over als progressief en revolutionair. Maar klopt dat beeld wel? Filosoof en theoloog Emmanuel Van Lierde gaat in dit boek op zoek naar de prioriteiten van deze paus en maakt bij de tiende verjaardag van diens fascinerende pontificaat de balans op. Is Franciscus écht een revolutionair of betreft het misleidende beeldvorming?
De nacht is het donkerst voor de dag begint
Paus Franciscus
Sinds zijn aantreden in 2013 legt Franciscus de zwakheden van onze kwetsbare maatschappij bloot. Hierbij vertolkt hij de stem van het geweten en brengt hij een boodschap van hoop. Met eenvoudige woorden slaagt hij erin de ontwrichte wereld te troosten. Zijn citaten bieden perspectieven voor een mooi en gelukkig leven. In dit boekje droomt de paus over een nieuwe maatschappij, die menselijker en christelijker is. Een hoopvolle wereld waarin mens en God hand in hand gaan.
Politiek en samenleving
Paus Franciscus, Dominique Wolton
Een jaar lang heeft paus Franciscus gedurende twaalf ontmoetingen gesproken met de Franse wetenschapper Dominique Wolton. Het waren hele menselijke ontmoetingen, warm en hartelijk. De dialoog tussen deze twee mensen is buitengewoon en uniek. In alle vrijheid worden de grote onderwerpen van onze tijd en van de mens überhaupt aangesneden: vrede en oorlog, politiek en de godsdiensten, de mondialisatie en de culturele verschillen, het fundamentalisme en de globalisering, Europa en de migranten, de ecologie en de ongelijkheden in de wereld, oecumene en de interreligieuze dialoog, individu en familie, het anders-zijn van de ander, de tijd, het vertrouwen en de vreugde.
Paus Franciscus
Robert Lemm
In zijn boek typeert de hispanist en Latijns Amerika kenner Robert Lemm de bijzondere aanpak van de man die niemand wil uitsluiten en die in de geest van de Compagnie van Ignatius van Loyola een volksmissie propageert die aansluit op het verleden van het continent waar hij vandaan komt. Zijn uitgesproken sociale betrokkenheid en zijn ruimhartige interpretatie van sommige leerstellige voorschriften houden vriend en vijand blijvend in de ban.
De naam van God is genade
Paus Franciscus
Paus Franciscus richt zich in dit boek persoonlijk tot elke man en vrouw ter wereld, binnen en buiten de kerk. Via een intieme dialoog wil hij een inspiratie zijn voor iedereen die op zoek is naar een betekenis in het leven. Op elke bladzijde zindert het verlangen om vooral het onrustige, gekwelde deel van de mensheid te bereiken dat erom vraagt te worden omarmd in plaats van weggeduwd: vluchtelingen, gevangenen, armen, en mensen aan de rand van de samenleving. Via jeugdherinneringen en ontroerende anekdotes legt Franciscus uit wat zijn redenen zijn voor het door hem ingestelde Heilig Jaar van Barmhartigheid. Hij benadrukt dat de kerk voor niemand haar deuren mag sluiten.
In alle eenvoud
Tom Zwaenepoel
Tom Zwaenepoel verzamelt in deze bundel de mooiste uitspraken van paus Franciscus. Zijn uitspraken zijn openhartig, direct en spreken daarom heel wat mensen aan. Paus Franciscus wil zo veel mogelijk mensen ontmoeten en bereiken. Hij doet dit in zijn toegankelijke en menselijke taal. Toch neemt hij geen blad voor de mond als het over corruptie, geroddel of onrechtvaardigheid gaat. Zijn persoonlijke en kernachtige gedachten getuigen van een sterk geloof, een grote nederigheid en een realistisch engagement.
Paus Franciscus
Sergio Rubin
De nederlandse vertaling van HET biografische boek over Paus Franciscus. Met foto’s. Verschijnt in 100 landen!! Jorge Bergoglio vertelt openhartig over zijn jeugd, zijn leven en zijn pastorale werk en spreekt zich uit over kerkelijke en maatschappelijke kwesties.
Heiligen
(Jeanne) d'Arc
Jeanne d'Arc, bijgenaamd de Maagd van Orléans, is een nationale heldin van Frankrijk. Ze werd geboren tijdens de Franse Burgeroorlog en speelde een cruciale rol tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Engeland en Frankrijk.
Jeanne
Katherine Chen
We volgen Jeanne tijdens haar jeugd vol daadkracht en geweld, reizen in haar tienerjaren met haar mee naar het Franse leger en aanschouwen haar succesvolle slagvelden. Jeannes daden zijn roekeloos, haar beweegredenen teder en we maken kennis met een vrouw vol wilskracht. Aan het hof vindt ze een weg door de verraderlijke politieke spelletjes die gespeeld worden en ondervindt ze de rol die religie daarin heeft.
Jeanne D'Arc
Guus Pikkemaat
Jeanne d’Arc is een van die intrigerende figuren in wie de middeleeuwse mentaliteit in al haar eigenaardigheid tot uitdrukking komt. Ze was een diep religieuze vrouw, die tegelijkertijd de gangbare, vaak via het christelijk geloof
gelegitimeerde verhoudingen tussen de sexen in haar tijd volledig doorbrak. Ze was een eenvoudig boerenmeisje dat een doorslaggevende rol wist te vervullen in de strijd tussen de Engelsen en de Fransen, die op dat moment al 94 jaar woedde.
Jeanne d'Arc het proces
Daniel Hobbins
Het leven van Jeanne d’Arc is vaak beschreven. Maar de belangrijkste bron van informatie, namelijk het in 1431 tegen haar gevoerde proces, verscheen niet eerder in onze taal. Dat wordt nu 600 jaar na haar geboortejaar goedgemaakt met een vertaling van de woorden die gesproken werden tijdens deze rechtszaak, die leidde tot de brandstapel. Zo kunnen wij Jeanne zelf horen spreken. Jeanne d’Arc. Het proces onthult fascinerende aspecten van haar leven, haar karakter, haar visioenen en motieven.
Jeanne d'Arc
prinses van Orléans
Anneke Veele
Lees het onthullende verhaal over de ware identiteit van koningsdochter Jeanne d’Arc. Het verhaal over de Maagd van Olrns, zoals dat in de geschiedenisboekjes verteld werd, kon volgens haar niet kloppen: boerenmensen woonden in die tijd immers niet in stenen huizen!
Jeanne d'Arc
Mary Gordon
Mary Gordon geeft in deze invoelende biografie een prachtig beeld van Jeanne, een toonbeeld van moed en geestkracht. Dit is het bewogen verhaal van het eenvoudige religieuze boerenmeisje dat op jeugdige leeftijd ‘stemmen’ hoorde, die haar ervan overtuigden dat zij de Fransen moest redden van de Engelse overheersing.
(Maria) Magdalena
Maria Magdalena of Maria van Magdala was volgens het Nieuwe Testament een leerling van Jezus. Lucas 8:2 introduceert haar als "Maria, genaamd Magdalena" of "Maria uit Magdala". Magdala was een vissersdorp op de westelijke oever van het Meer van Tiberias. Haar feestdag is op 22 juli.
De Maria Magdalena
Code IV
Gabriela Gaastra-Levin
Maria Magdalena legt uit dat er, voor het realiseren van de oermissie van de mens op Aarde, dertien verschillende liefdeswegen beschikbaar zijn om het hart weer te openen en het Christusbewustzijn en de Aardse Goddelijkheid te activeren.
Aan de hand van dit liefdevolle Code-boek kun je uitzoeken welke liefdesweg jij nu op Aarde bewandelt en welke sleutel jij op deze weg nodig hebt om je zelfveroordeling te neutraliseren en tot spirituele realisatie te komen.
Dagboek van Maria Magdalena
Danielle van Dijk
‘Hier begint mijn tweede dagboek. We zijn op weg naar Massilia op het grote handelsschip van Jakobus. De reis gaat lang duren en is niet zonder gevaren. Ik verlang ernaar mijn gedachten te ordenen en weer grip te krijgen op mijn leven.’
Zo begint het fictieve dagboek van Maria Magdalena. Het is het jaar 44: Maria Magdalena vlucht, samen met haar reisgezelschap onder wie ook Jakobus, Johannes en de beide Maria’s, naar Marseille.