Er zijn zoete appels zat
Mark Verhoogt

Mark Verhoogt schrijft en is daarnaast huisman, winterzwemmer, schizoaffectieve bipolair, vrijwilliger, taalliefhebber en zenamateur. Daarmee zijn nog niet alle verhalen gevangen die wekelijks op zijn blog Nooit niks (nooitniks.blog) verschijnen. Dit boek bevat een selectie uit de eerste honderd blogs, geplaatst vanaf maart 2017. Met de nodige diepgang en milde zelfspot bericht de schrijver over wat hij tegenkomt of wat hem opvalt. Hij is uitermate open en schuwt wat schrijnt niet. Het levert vruchten op die zuur, melig, beurs en soms zelfs rot smaken. Maar ook smakelijk, verfrissend of sappig. Uiteindelijk, alles overziend, zijn er zoete appels zat.

Het grote appelboek
Els Debremaeker

De appel blijft het populairste stukje fruit. Wie heeft geen herinneringen aan kip met appelmoes, bloedworst met gekaramelliseerde appeltjes of warme appeltaart recht uit de oven? Nu er steeds meer aandacht gaat naar lokaal en seizoensgebonden eten, is het hoog tijd om de appel te heropwaarderen.

Met meer dan 100 recepten en receptideeën
· om je appeloogst langer te bewaren (denk maar aan jenever, appelmoes, confituur, siroop, stroop, gelei en chutney)
· van appeltaarten over de hele wereld (zoals Duitse appeltaart, tarte tatin en appelstrudel)
· voor ontbijten (bijvoorbeeld smoothies, poffertjes en wentelteefjes) en desserts (waaronder muffins, sorbet, crumble en appelbeignets)
· maar ook soepen (pompoen-knolselderijsoep, gazpacho en rodebietensoep, bijvoorbeeld) en salades (met onder andere rodekool, blauwekaasdressing of freekeh)
· voor klassiekers (zoals stoofvlees, kalkoen, buikspek en gehaktbrood), maar ook verrassende gerechten (wat dacht je van curry, pizza, vislasagne, empanada of wok?)