Helen FitzGerald gr

Helen FitzGerald (1966) is een Australische schrijfster. Ze is het twaalfde kind uit een gezin van dertien. In 1991 verhuisde ze naar Groot-Brittannië. Ze werkte er onder andere als reclasseringsambtenaar in de gevangenis van Glasgow, en in die periode begon ze ook met schrijven. In 2007 debuteerde ze met de literaire thriller Dead Lovely (Nederlandse titel: Kleine meisjes), en dat is tot op heden nog altijd haar bekendste boek. In 2010 werd ze genomineerd voor een Spinetingler Award, een Amerikaanse onderscheiding. FitzGerald werkt ook als scenarioschrijver voor televisie, toneel en film.

Krissie Donald

Personage : Krissie Donald.

Recensie : Leuk boek, leest lekker vlot weg met korte hoofdstukken. De “tweede” moord vond ik een beetje erg ver gaan en wat minder geloofwaardig. Maar al met al een goed verhaal, personages die je goed leert kennen en ook spannend. Zeker een aanrader!

recensie : Het verhaal is in praktijk echter heel erg overdreven en niet geloofwaardig te noemen. Haar beschrijving van het feestje kan niet anders dan pure fictie zijn en ook het hele verhaal rond de moord en de relatie van de moordenaar met zijn moeder én het einde: alles is al even ongeloofwaardig.

afzonderlijk boeken

De donor – De duivelskamer – De overdosis – Ex – Verloren dochter

Recensie : Je moet echt van deze schrijfstijl houden, dat doe ik niet. Toch het boek uitgelezen want een boek moet wel heel slecht zijn wil ik ‘m niet uitlezen. Beetje voorspelbaar plot ook. Slecht is het boek niet, ik bestempel ‘m als matig.

Recensie : Als je dit verhaal met een korreltje zout neemt, dan is het gewoon een leuk boek. Het is inderdaad een beetje ‘over the top’ maar dat weet je, als je al eerder een boek van FitzGerald hebt gelezen.
De spanning wordt langzaam opgebouwd en ze had mij in ieder geval totaal op het verkeerde been met de dader. Zoals gewoonlijk veel humor in het verhaal, ik heb er van genoten.

Recensie : De overdosis is daardoor een gelaagd boek. Goed geschreven ook. Niet spannend alhoewel het je op een bepaalde manier toch in zijn greep houdt. Voor de liefhebbers van een psychologisch onderbouwd boek, diegenen die ‘een ouder’ zijn, voelen zich misschien net ietsje meer aangesproken.

Recensie : Eerdere boeken van Helen FitzGerald konden mij wel bekoren; zwarte humor/ thriller-chicklit, heerlijk. Deze is echter totaal ongeloofwaardig en een verspilling van mijn tijd. 

Recensie : Het duurde ontzettend lang voordat ik dit boek uit had, omdat ik het minder spannend vond dan ik had gedacht. Na dagen het opzij te hebben gelegd en uit eindelijk weer op te hebben gepakt, terug te moeten bladeren en te lezen waar ik ook alweer was.. al met al, het pakte me niet, helaas!