Jeffery Deaver (1950) studeerde journalistiek aan de Universiteit van Missouri en rechten aan de Fordham University in New York. Tot 1990 werkte hij als jurist bij een grote firma op Wall Street. Sindsdien is hij, ongetwijfeld aangespoord door de vele prijzen, fulltime thrillerschrijver. Deavers boeken worden in 150 landen en in 25 talen uitgebracht. Een aantal van zijn thrillers zijn verfilmd, zoals Tot op het bot, die als The Bone Collector in 1999 uitkwam met Denzel Washington en Angelina Jolie. Jeffery werd zes keer genomineerd voor een Edgar Award van de Mystery Writers of America en één keer voor de Anthony Award. In 2004 ontving Deaver de Steel Dagger Award voor Brandend IJs.

Lincoln Rhyme

Personage : Lincoln Rhyme is het hoofd van de technische recherche in New York voordat hij ernstig gewond raakt bij een ongeluk op een plaats delict in een metrostation. Daar wordt hij geraakt door een eiken balk, die zijn halswervelkolom ernstig beschadigt. Rhyme raakt gedeeltelijk verlamd: hij kan alleen zijn hoofd, schouders en linkerringvinger nog bewegen. Amelia Sachs is een 31-jarige agente die op het punt staat overgeplaatst te worden. Maar voordat dat gebeurt, wordt ze naar een plaats gestuurd, waar een moord is gepleegd. Daar vindt ze het eerste slachtoffer van The Bone Collector. Haar activiteiten op de plaats delict trekken de aandacht van Lincoln Rhyme, die de zaak op zich neemt. Aanvankelijk met tegenzin wordt Sachs Rhymes ‘benen en ogen’. Gaandeweg de serie blijft de relatie tussen Sachs en Rhymes niet alleen maar beroepsmatig.

Recensie : In 1 woord, prachtig!! Ik heb het boek in gelezen en ik had het in no-time uit. Wat een spanning. Er worden steeds moorden gepleegd waarbij de moordenaar aanwijzingen achterlaat wanneer de volgende moord gaat plaatsvinden. Stukje bij beetje kom je bij de ontknoping. Later heb ik nog de film gekeken, maar die komt voor geen meter overeen. Wie in het boek doodgaat, blijft in de film leven enz. enz. Ook worden veel (belangrijke) stukken weggelaten. Over de film was ik zeer teleurgesteld, maar het boek is een echte aanrader!

Recensie : Een leuk boek om te lezen. Een mix van lichte en serieuze verhalen. Een paar maakten op mij grote indruk, omdat je nauwelijks kunt bevatten dat zoiets gebeurt. Voor liefhebbers van misdaadboeken is dit zeker een aanrader. Het zijn de verhalen achter het nieuws. Vlot opgeschreven.

Recensie : Wespenval is voor mij op het hoogste niveau aangekomen waar een boek kan zijn. Het verhaal is nagelbijtend spannend en zeker omdat het mijn eerste ervaring met Jeffery Deaver was, is het extra spannend omdat er nog geen verwachtingen voor mij inzaten. Een boek waar eigenlijk alleen maar met veel lof over gesproken kan worden en kent haast geen negatieve punten (of ze worden teniet gedaan door de vele positieve). Vandaar al met al een dikke 5 sterren voor Wespenval.

Recensie : Weer een geweldig boek van Jeffery Deaver. Deze keer over mensenhandel van China naar de USA. De onmenselijkheid van de mensen die dit soort overtochten realiseren voor veel geld, het gebrek aan enig respect voor het leven, een moord meer of minder maakt niets uit. Het kopstuk van deze mensenhandel wordt de schim genoemd omdat hij ongrijpbaar is. Hij is slim, heeft verschillende onderduikadressen, geld om anderen in te schakelen, moord en foltert voor zijn plezier. Echt spannend.

Recensie : Een van de beste boeken van Jeffrey Deaver, nog beter dan Tot op het Bot. Net als je denkt te weten hoe het zit, word je weer op het verkeerde been gezet. Echt een topboek, zeker een aanrader!

Recensie : Ben een trouwe lezer van Deaver, en ben eigenlijk nooit teleurgesteld. Het is en blijft een vakman, en je hebt die lekkere vertrouwdheid met Rhymes/Sachs. Maar hier had ik toch wat moeite met de verhaalstruktuur. Het zit allemaal wat losjes in mekaar en de spanning haalt niet het niveau van eerdere werken , zoals De illusionist en Tot op het bot. Heb dit dus wat op automatische piloot gelezen, maar blijf Deaver koesteren als één van de betere crime-auteurs, en hoop op beter met volgende boek….

Recensie : Het zou me niet moeten verbazen, de boeken van Deaver kennende, maar hij heeft met ‘De koude maan’ weer een meesterlijk boek geschreven. Twee verhaallijnen, twee onderzoeken, waarbij Rhyme en Sachs voornamelijk gescheiden te werk gaan. Daar staat tegenover dat Kathryn Dance in dit boek haar intrede doet en Rhyme, na eerst wat aarzelingen, belangstelling krijgt voor haar specialiteit: het verhoren van getuigen waarbij ze de lichaamstaal van de verdachten feilloos weet te lezen.
De verschillende onderzoeken kennen verrassende plots en wendingen en net als je denkt te weten hoe de vork in de steel zit, zet Deaver je met een ruk op het verkeerde been en voort dendert weer de trein. Naar mijn smaak zat er net een wending teveel in het boek; aan de andere kant breidt Deaver alle stukken van de verschillende verhalen naadloos aan elkaar.
Geloof geen moment wat je leest en maak je op voor een rollercoaster van formaat!

Recensie : Diefstal van je identiteit, hoe ver zijn we anno 2009? Als je dit boek leest, zou je er haast angstig door worden. Met andere woorden: weer een heerlijk, spannende Deaver!

Recensie : Zoals de titel al zegt; wat kan ik nog zeggen. Wanneer ik een boek lees van Jeffery Deaver, dan ben ik verkocht. De schrijver weet feitjes mooi te verwoorden in zijn fictie. Het verhaal is wederom spannend en blijft boeien tot het eind. Om de verhaallijn te blijven volgen is het wel belangrijk om zijn voorgaande delen gelezen te hebben. Jeffery Deaver weet zijn karakters goed neer te zetten en je leeft echt mee en voelt de emotie van het boek afspatten. Ik lees erg gevarieerd en lees de boeken over Lincoln Rhyme niet achter elkaar. Hierdoor blijven de personages voor mijn gevoel ‘vers’ en gaan ze niet vervelen.

Recensie : Eindelijk eens een boek die niet te voorspellen viel. Heerlijk! Onverwachte wendingen, fantastische plots. Een boek die je meesleept. Het enige minpuntje, naar mijn mening dan, was dat de plaatsen soms wat te uitgebreid beschreven waren. Ik kan me vrij goed een beeld vormen van iets en ik vind het dan ook wat irritant als er te veel ‘rond de pot’ gedraaid wordt. Buiten dat aspect was het een “weglezertje”.

Recensie : Met huid en haar begint vanaf de eerste pagina met een goed verhaal. Jeffery Deaver behandelt het van een volledig ander standpunt. We weten namelijk vanaf het begin wie de dader is. Hoe de spanning dan in het boek blijft en zelfs veel hoogtepunten heeft is een kunst van de auteur.
Het verhaal gaat over Billy Haven, die in de ondergrondse tunnels van New York slachtoffers maakt door ze te tatoeëren met een snelwerkend gif. Aan Lincoln Rhyme en Amelia Sachs – een ongebruikelijk duo – om de misdaad op te lossen.
Het leuke aan dit verhaal is dat er ook een subverhaal aan bod komt over een vorige zaak, heel leuk met elkaar verweven. Ik ben fan, de boeken van Jeffery Deaver zijn op zodanige wijze geschreven dat ze in een mum van tijd uitgelezen worden. De spanning blijft voortdurend aanwezig, alsook de vele vraagtekens waarmee je als lezer blijft zitten want beetje bij beetje worden de puzzelstukken duidelijk en krijg je een zicht op het grote geheel. Prachtig!

Kathryn Dance

Personage : FBI-agent Kathryn Dance, briljant ondervrager en kinetisch expert  bij het California Bureau of Investigation. Ze is gespecialiseerd in het verhoren en het het lezen van de kinesica (de lichaamstaal) van verdachten.

Recensie :  Jeffery Deaver heeft met Slaappop een thriller geschreven met onverwachte plotwendingen die je echt niet ziet aankomen. Tot het einde blijft de spanning hoog en wordt je meegenomen in een zoektocht naar een meedogenloze moordenaar en manipulator.

recensie : Ik heb betere boeken gelezen van Jeffery Deaver. Dit boek is erg langdradig en schiet niet op. Op het eind gaat het snel. Schrijver legt alles uit en rafelt op het laatst het draadje tussen moeder en dochter af. Normaal gesproken kun je bij Jeffery Deaver geen hoofdstuk overslaan om de verhaallijn vast te houden, maar bij dit boek kan dit met speels gemak zonder iets te missen. Overslaan en niet meer aan denken!

Recensie : Wat een goed boek. Elke keer als je denkt de rode draad te pakken te hebben gebeurd er weer iets waardoor het verhaal een andere wending neemt. Het blijft spannend tot het laatste moment met een zeer verrassend einde.

Recensie : Obsessie is al weer de 4e thriller in de serie rondom Kathryn Dance, een karakter wat Deaver enkele jaren geleden introduceerde naast de serie rond Lincoln Rhyme. Als je fan bent van het eerdere werk kan je ook dit boek rustig gaan lezen. alle vertrouwde ingrediënten passeren de revue, en het boek zal je gegarandeerd de nodige plezierige uurtjes bezorgen Maar pas op, Jeffery Deaver is niet meer de auteur die je naar het puntje van de stoel doen schuiven, je constant op het verkeerde been zet, en een meester is van de plotwendingen. Het is degelijk, maar niet meer verrassend, De sportwagen die hij was is ingeruild voor een luxe middenklasser die zijn boeken schrijft op de cruise control. Jammer, hij kan veel beter

afzonderlijk boeken

Angst voor de nacht – Brandend ijs – Carte Blanche – De cyberkiller – De duivelstraan – De Oktoberlijst – De zonden der vaderen – Monddood – Onder druk – Schijnbeweging – Een aanvaardbaar offer – Het Chopin manuscript

Recensie : 

Recensie : De nieuwe Deaver roept natuurlijk verwachtingen op. En ik moet zeggen Deaver heeft niet voor de veilige en dus vertrouwde weg gekozen, maar schreef een boek waarin hij fictie vermengt met historie. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de Olympische Spelen van ’36 in Berlijn, waar de juk van Nazi-Duitsland al een geweldige stempel drukt op het leven. Deaver beschrijft op meer dan uitstekende wijze het tijdbeeld waarin dit boek zich afspeelt en neemt je mee naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van het dagelijks bestaan toen. echter hij doet dit zo nauwkeurig dat het tot ver over de helft duurt tot je er achter komt dat je echt in een Deaver bezig bent. Dan zorgen zijn onvoorspelbare plotwendingen en verrassingen dat je alsnog op het puntje van je stoel zit. kortom zeker niet z’n beste maar toch weer razend knap.

Recensie : Na even doorbijten… blijkt ook dit boek van Deaver weer bijzonder goed te zijn. Ik ben namelijk een grote Deaver fan en heb al zijn boeken, maar ik ben absoluut geen fan van James Bond. Omdat dit boek geschreven is door Deaver, heb ik besloten het toch een kans te geven. En terecht. Goed boek, met de bekende vele plotwendingen van Deaver. Tot op de laatste pagina wordt je in spanning gehouden en niets is zoals het lijkt.

Recensie : Het kostte me in het begin aardig wat moeite om “in” het verhaal te komen; de technische computertermen vlogen me om de oren en zorgden er voor dat ik niet direct gepakt werd door dit boek. Toch doorgezet omdat ik andere boeken van Deaver met veel plezier gelezen heb. Ik heb er geen spijt van gekregen. Opeens had het verhaal mij in zijn greep, betrapte ik mezelf op de gedachte dat het world wide web best een enge plaats kan zijn en vroeg ik me af hoe de seriemoordenaar kon worden gestopt. Op het moment dat je denkt dat je het beeld helder hebt weet Deaver je weer op het verkeerde been te zetten…
Verrassend tot het eind.

Recensie : 

Recensie : 

Recensie : 

Recensie : 

Recensie : 

Recensie : Ik vond het lastig om in het boek te komen. het is ook moeilijk te volgen waar het over gaat soms. het einde van het boek is zeer sterk.