Christian de Coninck gr

Christian De Coninck (Brussel, 23 juli 1960) is in Vlaanderen bekend als politiefunctionaris en auteur van misdaadromans. Hij groeide op in de schaduw van de Basiliek van Koekelberg waar de bakkerij van zijn ouders stond. Op zesentwintigjarige leeftijd promoveerde hij als adjunct-politiecommissaris. Hij werkte als wachtofficier, wijkofficier, diensthoofd van de territoriale veiligheid en lokale recherche, en als verbindingsofficier bij de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken. Op 1 januari 2000 aangesteld te worden als woordvoerder bij de Brusselse politie.

In 2005 kluisterde een ziekte hem aan het ziekbed. Hij maakte van de gedwongen rust gebruik om een drie politieromans te schrijven: De Praagse ConnectieHet Octopuscomplex  en Het Boemerangprincipe rond het speurdersduo Stijn Goris en Stef Pauwels. 

Dankzij zijn werk als politieman komen in de boeken van De Coninck feiten voor die ook in het echte leven plaats vonden. Hij gebruikt die elementen als randverhalen. 

Stijn Goris en Stef Pauwels

Personage : speurders duo Stijn Goris en Stef Pauwels. De jonge commissaris Goris werd tijdens zijn jonge jeugd herhaaldelijk seksueel misbruikt en lijdt hier nog steeds onder. Dit heeft ook zijn impact op het werk van de politieman.

Recensie :

Recensie :

Recensie :

Recensie :

Recensie :

Recensie :

Recensie :

Recensie :

Recensie :

Recensie :

Recensie :

Recensie :

Recensie :

Recensie : 

Recensie : 

Recensie : Een psychologisch hoogstandje met diepe lagen, goed en integer beschreven. De karakters heel menselijk weergegeven.
Het boek leest prettig en snel en als lezer leef je van de eerste tot de laatste bladzijde mee met de hoofdpersonen.
Hoe kunnen mensen zo worden is de vraag, maar als je dan het verhaal leest schrik je en kan je het een beetje snappen, wat deze daden zeker niet goedpraat. Kortom een boek met stof tot nadenken.

Recensie : 

Lodewijk Pynaert

Personage : Kolonel Pynaert en zijn ordonnans.

Recensie :

recensie : 

recensie : 

recensie : 

recensie : 

recensie : Er waren een aantal elementen in het boek aanwezig die mij persoonlijk niet aanspraken. Zo vond ik de humor in het boek niet altijd even leuk en ging dit soms zelfs vervelen. Dat is een kwestie van persoonlijke smaak. Door de afwisseling van perspectieven bleef het boek interessant genoeg om door te lezen.

recensie : 

afzonderlijk boeken

Die dag heeft Brussel geweend (en ik ook) – Flikstories

Recensie

Recensie