Michael (John) Crichton werd op 23 oktober 1942 geboren in Chicago, Illinois. Hij volgde een studie antropologie aan Harvard University en studeerde summa cum laude af. In het collegejaar 1964-1965 was hij als gastdocent verbonden aan het Engelse Cambridge University. Na zijn terugkeer in de Verenigde Staten begon Crichton aan een studie medicijnen. In 1969 voltooide hij zijn opleiding aan Harvard Medical School. Reeds tijdens zijn studententijd probeerde hij geld te verdienen met het schrijven van boeken. Zijn pennenvruchten werden onder het pseudoniem John Lange of Jeffrey Hudson gepubliceerd. Het eerste boek dat Crichton onder zijn eigen naam uitbracht, De Andromeda crisis, werd meteen in 1969 een bestseller. Sindsdien is Michael Crichton uitgegroeid tot een van de best verdienende auteurs ter wereld. 

Michael Crichton overleed op 5 november 2008 aan de gevolgen van kanker.

Jurassic Park

Personage : Jurassic Park

Recensie : Na jaren het boek opnieuw gelezen. Het boek is als alle boeken van Crighton super verrassend. De film is ondanks de spannende scenes toch niet zo goed als het boek.

recensie : De verloren wereld is in principe ‘meer van hetzelfde’ ten opzichte van het eerste boek. Maar ja, wanneer dat duizelingwekkende actie met gekloonde dinosaurussen betekent, dan is daar natuurlijk niks mis mee! Gewoon weer heerlijke sci-fi-actie-avontuur-thriller-leesvoer dus.

afzonderlijk boeken

Airframe – De grote treinroof – De Kongo expeditie – De terminal man – Onthulling – Drakentand – Micro – Next – Piraten – Prooi – Rising sun – Sphere –  Staat van angst – The 13th warrior – Tijdlijn

Recensie

Recensie

Recensie : Het boek leest vlot (typisch Crichton?)en is niet saai te noemen, maar aan het niveau van een Jurassic park kan het wel niet tippen.

Recensie

Recensie

Recensie

Recensie

Recensie

Recensie

Recensie

Recensie

Recensie

Recensie

Recensie

Recensie : Het concept spreekt me erg aan, maar ik vind het niet altijd even goed uitgewerkt. Teveel wetenschappelijke verklaringen, te weinig menselijke inzichten in de personages. Kortom: teveel uitleg en te weinig emotie. Hierdoor leest het soms niet heel makkelijk weg. Ook leef je minder met de hoofdpersonages mee, omdat het zo oppervlakkig blijft.