Cristina Caboni is schrijfster, imker en rozenkweker. Ze heeft een grote belangstelling voor parfum en haar eerste roman is een eerbetoon aan deze fascinerende wereld.
Het parfum
Personage : Elena
Recensie : De dochter van de parfumeur is een boek om heerlijk bij weg te lezen en weg te dromen naar Parijs, Italië, rozenvelden,… Ik vond het leuk dat ik me de plaatsen in Parijs concreet kon voorstellen. Het hoofdpersonage Elena sprak me wel aan maar hoewel ik haar levensloop en keuzes intrigerend vond kon ik me maar heel weinig met haar identificeren. De familieperikelen, de liefdesverhalen, de romantiek,… worden mooi in elkaar verweven en vormen een goed gebalanceerd geheel. Het romantische wordt nooit te zeemzoeterig. De lange beschrijvingen over de samenstellingen van geuren, de kunst van het ontwikkelen van parfums, de procédés die gevolgd moeten worden, … werden soms wel wat te veel herhaald, maar ook dat is persoonlijke mening.
recensie : Parfum is de rode draad in het boek en heel leuk is het de eigenschappen van bloemen te lezen. Van veelbloemen wordt beschreven welke karaktereigenschappen het heeft. Het lijkt vaak ook te kloppen als je er even over nadenkt. Het geeft het verhaal net een beetje meer. Hoe parfum een mens kan karakteriseren. Hoe persoonlijk parfum kan zijn.
afzonderlijk boeken
De bijenkoningin – De bloementuin – De dromenweefster – De kleuren van de liefde – De verloren brief – Het familiekristal – Het huis met de spiegels
Recensie : Een mooi geschreven boek in mijn geliefde Italie. Ik was nog nooit op Sardinie maar zou zo in het vliegtuig stappen. Cristina Caboni schrijft zo dat je het boek niet weg wilt leggen. Romantisch, avontuurlijk en leerrijk in 1!
Recensie : De bloemen, planten, geuren en kleuren worden zo beschreven dat je zelf denkt in de tuin te lopen. Het verrasende einde komt het boek zeker ten goede. Een aanrader. Ik ben echt een fan van Cristina Caboni geworden.
Recensie : In het begin van het boek was ik de draad zelf even kwijt. Zoekend naar de verbanden tussen de twee tijdperspectieven. Dat was lastig, maar in de loop van het verhaal begon ik te begrijpen wat ik aan het lezen was.
Het boek is prettig geschreven en je bent erg nieuwsgierig naar hoe het verhaal zich verder ontwikkeld.
Uiteindelijk zijn alle levensdraden tot een mooi verhaal verweven.
Recensie : Elke kleur heeft een eigen gevoel en een eigen betekenis. Om dit aan de lezer over te brengen, begint elk hoofdstuk met een andere kleurentint, passend bij dat hoofdstuk. Ik vind dit erg knap gedaan, want aan de hand van de kleur krijg je al een gevoel van wat je te wachten komt te staan, want het boek is ook donker en grijs gekleurd.
Recensie : Naarmate ik in het boek vorder neemt de spanning af en groeit de ongeloofwaardigheid van het toeval ,dat Clariese, Fohr, Sofia en Tomaso verbindt, zo sterk, dat in mijn waardering een ster sneuvelt . Maar je legt het boek niet weg!
Recensie :
Recensie : In Het huis met de spiegels zijn alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijk romantisch zomerboek: citroenbomen, de Italiaanse heuvels en een huis vol geheimen.