Burn-out
Het zit tussen je oren
Vera Camilla Lucker
In Het zit tussen je oren schrijft influencer Vera Camilla Lucker hoe ze toch gelukkig werd met een angststoornis en een depressie. Vera worstelt haar hele leven met mentale problemen, maar dat is niet wie ze is. Ze is ondernemer, vriendin, dierenliefhebber, geweldig met make-up en nog veel meer.
In dit boek schrijft ze over haar leven met een angststoornis en depressie, medicatie, de crisisdienst, suïcidale momenten, therapie, liefde, vriendschap, goede dagen en slechte dagen. Het zit tussen je oren is een herkenbaar steuntje in de rug voor iedereen die weleens worstelt met zichzelf en het leven. Je hoeft niet altijd mentaal gezond te zijn om een gelukkig leven te leiden.
Crisis als drempelervaring
Mieke Lannoey
Mieke Lannoey laat zien dat elke persoonlijke crisis een drempelervaring kan betekenen, denk aan een burn-out, echtscheiding, ongeval, ziekte, depressie, verlies van een dierbare, faillissement, onvruchtbaarheid.
Burn-out oplossen & overwinnen
Rubin Alaie
Hoe kom je uit een burn-out? Wat zijn de verschijnselen en symptomen? Hoe kun je het voorkomen en wat is de beste behandeling? Hier vind je de stappen en tips om je niet meer uitgeput, moe en burn-out te voelen. Zie dit als complete ‘wiki’ inclusief tips om burn-out te overwinnen.
Misschien stel je jezelf een of meerdere van onderstaande vragen:Wat te doen bij een zware of beginnende burn-out?
Hoe ziet het herstelproces voor een burn-out eruit?
Wat zijn de symptomen? En hoe zit het met depressie?
Wat zijn de beste praktische tips tegen burn-out om direct toe te passen? In dit boek vind je een uitgebreide uitleg en tips zodat je uit een burn-out kunt komen.
Ook raak ik in dit boek een verwant fenomeen aan: depressie, omdat een depressie-diagnose volgens de DSM sterk overeenkomt met burn-out. Hoe kom je uit een depressie of dip? Wat zijn de verschijnselen en wat is de beste behandeling om de depressie of neerslachtigheid te stoppen en te helen? Ook deze gebieden verken ik via dit boek.
Een burn-out is hard werken
Barbara Goote
Een burn-out krijgen is voor slappelingen, dacht ik altijd. Mijn eerste burn-out heb ik dan ook heel goed weten te negeren, daar had ik geen tijd voor. Maar toen bij mij het licht uitging, kon ik er niet meer omheen en zat ik dieper in de ‘shit’ dan ik dacht. Nu werd het tijd om naar mijn gevoel te luisteren. Nu werd het tijd om hulp te zoeken en eraan te gaan werken. Heel hard werken…
Burnout - Amelia Nagoski
Emily Nagoski
In Burnout van Amelia en Emily Nagoski leer je met zeven strategieën je stresscirkel te voltooien – dit ga je voor altijd onthouden. Voor de lezers van Nooit meer te druk van Tony Crabbe.
Veel vrouwen hebben een burn-out gehad. Wat er van ons wordt verwacht en hoe het écht is om nu een vrouw te zijn, zijn twee heel verschillende dingen. We zijn vaak moe en overweldigd. Gelukkig weten de zussen Amelia en Emily wat helpt, beloofd. Ze leren ons een heleboel, maar vooral wat je kunt doen om de biologische ‘stresscirkel te voltooien’ en je lichaam terug te brengen naar een staat van ontspanning.
Amelia en Emily laten met mededogen en optimisme zien dat we genoeg zijn, precies zoals we zijn, en dat welzijn binnen ons bereik ligt. En als jij dit nu moet horen: dat is echt waar. Met behulp van eye-opening wetenschap, advies en praktische oefeningen leer je stress te verminderen, je emoties te managen en een vreugdevoller leven te leiden. Alleen al Burnout van Amelia en Emily Nagoski lezen gaat je helpen.
Burn-on
Mieke Lannoey
In Burn-on schrijft Mieke Lannoey over de functionerende burn-out. Burn-on is een nieuw klinisch beeld dat vooral hoogopgeleide mensen treft, mensen die vastlopen in een innerlijke werkmodus, een permanente professionele fixatie hebben en dwangmatig gericht zijn op prestaties en zelfverbetering. Mieke Lannoey geeft waardevolle tips om te voorkomen dat burn-on een burn-out wordt of in een chronische toestand verandert.
Dagboek van een
burn-out
Rockert Fob De
Een burn-out is een ingrijpende gebeurtenis voor je omgeving en voor jezelf. Vroeger sprak men van overspanning. Door de jaren heen heeft zich dit fenomeen ontwikkelt naar de burn-out oftewel opgebrand zijn. Iemand die getroffen wordt door deze vorm van psychische en fysieke vermoeidheid zit flink in de narigheid en staat voor een aantal beproevingen om uit de ontstane ellende een uitweg te vinden. Dit boek stimuleert je bij een positieve benadering van de problemen waarvoor je geplaatst wordt. Je ervaart de strijd, de tegenslagen, de familie gerelateerde problematiek en de geestelijke gevolgen van een actuele volkskwaal. Je verkent en ziet de mogelijkheden die naar een oplossing kunnen leiden op grond van de persoonlijke ervaringen van de schrijver.
Van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven
Eva Hamming
Herstellen van burn-out, het kan een verwarrende zoektocht zijn, vol goed bedoelde adviezen, externe druk, interne verwachtingen en tegenstrijdige meningen. Hoe vind je hierin jóuw weg? Elk leven is anders. Elke burn-out ook. En dus ook de weg naar herstel: wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet. Maar er is altijd een weg omhoog, en soms zelfs naar ongekende hoogten! In ‘Van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven’ delen elf mensen hun uiteenlopende ervaringen met burn-out en hun verschillende wegen naar herstel. De openhartige verhalen worden aangevuld door inzichten van een huisarts en een psychiater, over de invloed van je leefstijl en de lichamelijke effecten van een burn-out. ‘Van een burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven’ biedt herkenning en handvatten. Niet alleen voor iedereen die een burn-out heeft of had of aan voelt komen, maar ook voor de
Nooit meer de oude
Mieke Lannoey
Nooit meer de oude van Mieke Lannoey is een boek over het leven na een burn-out. Waar velen het herstel van een burn-out als het eindpunt beschouwen, is het in werkelijkheid slechts het begin. Het begin van een nieuwe manier van leven en werken, die begint met te aanvaarden dat je nooit meer de oude wordt. Mieke Lannoey laat in dit vervolg op Burn-out, het begin van verandering zien hoe de post-burn-out periode eruitziet. Ze neemt je mee op haar persoonlijke zoektocht om vanuit de kern te veranderen en inspireert je met haar visie op wat wil ontstaan: een nieuwe maatschappij!
Proficiat met je burn-out!
Sofie Schippers
Na een avondje ondergedompeld te worden in de mediageile Fifty Shades of Greyfilm ontmoet Sofie haar eigen Mr. Grey. De vlucht naar een onbekende wereld past perfect bij een eerste ontsnappingspoging aan haar burn-out. De depersonalisatie naar Stella maakt haar onderdanigheid spannender en geleidelijk aan vloeit ze weg van de échte Sofie. Totdat fantasie en realiteit terug op één lijn komen wanneer ze een bekende betrapt op een BDSM-feestje. Of werd ze zelf betrapt? Deze ontmaskering zuigt haar energie weg en de burn-out zet zich door. Na een zelfmoordpoging belandt ze in de psychiatrie en weet ze niet meer wie ze is. Stella? Of Sofie? ‘Proficiat met je burn-out!’ neemt je mee in het persoonlijk verhaal van Sofie Schippers die met een humoristische kijk het taboe rond burn-out tracht te doorbreken.
Haar carrière als jurist werd vroegtijdig beëindigd door een burn-out. Na een zoektocht met veel persoonlijke reflectie kwam Sofie Schippers (1980) dichter bij haar missie: het taboe rond burn-out doorbreken. Ze schrijft herkenbare situaties op een humoristische manier van zich af via haar blog ‘Sofie met een f ’.
In ‘Proficiat met je burn-out’ wordt de achtergrond geschetst hoe ze in een burn-out is beland en hoe ze dit in haar mid thirties als een tweede kans ervaart.
Burn-out
Mieke Lannoey
Mieke Lannoey onderzoekt onder andere de volgende vragen: wordt burn-out veroorzaakt door jarenlange overbelasting, voornamelijk op het werk? Of heeft het ook te maken met het feit dat je eigenlijk niet doet wat je werkelijk gelukkig maakt? En met een levensstijl vol stress in onze veeleisende maatschappij? Of met het gebrek aan harmonie en de innerlijke onrust die je ervaart? Neem je de tijd om na te denken over wie je bent en wat je wilt, of hol je maar door en negeer je alle signalen van je lichaam? Voel je een leegte die je met niets krijgt opgevuld? En ben je eigenlijk helemaal ‘klaar’ met jezelf? Je kunt alleen maar opbranden, als je ooit in vuur en vlam hebt gestaan. Je kunt enkel uitdoven, als je ooit vuur hebt bevat. Mieke ervoer dat haar burn-out er uiteindelijk voor zorgde dat haar vuur feller brandt dan ooit tevoren!