Autosport
F1
Formule 1 circuits
Maurice Hamilton
Duik in de wondere wereld van de Formule 1 aan de hand van haar legendarische circuits. In dit rijk geïllustreerde boek neemt autosportkenner Maurice Hamilton je mee langs 100 jaar grand-prixgeschiedenis, van de veelbewogen autodroom van Monza tot het nieuwe stratencircuit van Miami. Het verhaal achter de circuits, de meest memorabele gebeurtenissen… het wordt allemaal uitgebreid beschreven en komt tot leven aan de hand van prachtige foto’s. Maar wat dit boek echt uniek maakt, zijn de gedetailleerde kaarten, uitgebreide statistieken en talrijke records.
Het tijdperk Max
Koen Vergeer
In dit jaaroverzicht komen alle races van 2023 opnieuw voorbij, met alle crashes, intriges en bijzondere overwinningen. Ook al is er één coureur dominant, Vergeer laat je voelen waarom de Formule 1 blijft fascineren, van begin tot eind.
Met afstand de beste
Erwin Jaeggi
Erwin Jaeggi en Ronald Vording van Motorsport.com blikken in Met afstand de beste uitgebreid terug op het afgelopen seizoen en volgen de verrichtingen van Max Verstappen en Nyck de Vries op de voet. Wat was de impact van de veelbesproken straf voor Red Bull voor het overschrijden van het budgetplafond? Zou het de coureurs van Ferrari en Mercedes lukken om het gat naar Red Bull te dichten? Hoe zou de overstap van Fernando Alonso naar Aston Martin uitpakken?
Zo werkt de Formule 1
Olav Mol
Het boek over alles wat je moet weten over de Formule 1, volledig up-to-date
Zo werkt de Formule 1. De 2024 editie is hét cadeauboek voor alle fans van de Formule 1 – of je nu een beginnende kijker bent of een doorgewinterde liefhebber. In deze volledig herziene editie van dé F1 bestseller van de afgelopen jaren vind je alle laatste ins en outs van de koningsklasse van de racesport. Met geactualiseerde statistieken, informatie over de nieuwe circuits, uitleg over spelregelwijzigingen, de kalender van het volgende seizoen en heel veel spectaculaire foto’s.
Surviving to drive
Guenther Steiner
Günther Steiner, de charismatische teambaas van het Haas F1 Team, biedt lezers een onbelemmerde en unieke blik op wat er werkelijk achter de schermen van een Formule 1-team gebeurt.
In de voor hem zo kenmerkende, onnavolgbare stijl vertelt Günther over wat hij het afgelopen seizoen allemaal heeft meegemaakt en daarin neemt hij zich geen blad voor de mond. Günther is compromisloos en genadeloos eerlijk over zichzelf, zijn coureurs en zijn collega’s. Nooit eerder vertelde een teambaas zo openhartig over wat er zich binnen de organisatie van de Formule 1 afspeelt.
De 55 miljoen van Lewis Hamilton
Rob van Vuure
Alle snelheidsrecords. Alle pitstoprecords. De jongste, de oudste winnaars. De langste race, de kortste race. De gevaarlijkste circuits. De schandalen. De vrouwen. De drama’s.
De Formule 1 is populairder en spannender dan ooit. De strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen zorgt voor adembenemende races en de terugkeer van het F1 circus naar Zandvoort is een immens succes gebleken. Formule 1 is ‘hot’!
Auteur Rob van Vuure dook in de geschiedenis van de Formule 1 en verzamelde maar liefst duizend kleurrijke feiten en veronderstellingen, quotes, records en opvallende gebeurtenissen die zich wereldwijd afspeelden in de afgelopen decennia.
Pole position
Koen Vergeer
Grote kampioenen verleggen grenzen. En bepalen zo de koers van hun sport. Zeker in de Formule 1. Van de bijgelovige Alberto Ascari, via de mediagenieke Jackie Stewart tot de technocratische Michael Schumacher en socialmediakampioen Lewis Hamilton: het zijn allemaal buitengewone coureurs die de autosport ontwikkelden van een ongeorganiseerde en levensgevaarlijke bende tot een hightech mediaspektakel. Reed Jack Brabham in Monaco nog tegen zandzakken en telefoonpalen aan, en vloog Niki Lauda op de Nürburg ring in brand, met hedendaagse coureurs maken we de meest schrikbarende crashes gewoon onboard mee. Doorgaans, gelukkig, met een goede afloop. In Pole position beschrijft Koen Vergeer de levens, races en lotgevallen van de 10 belangrijkste wereldkampioenen uit de geschiedenis van de Formule 1-racerij. Geschiedenissen vol snelheid, spanning en drama. En natuurlijk besluit het boek met de vraag: wie is na Hamilton de volgende kampioen, Max misschien?
F1 2022
Erwin Jaeggi
Ronald Vording
Het enige echte Formule 1-jaaroverzicht met verslagen van álle races van het afgelopen seizoen, verhalen over de spelregelwijzigingen, de nieuwe circuits, de problemen bij Mercedes en de strijd tussen Charles Leclerc en Max Verstappen, en interviews met verschillende betrokkenen in de paddock.
Geen plek voor kleine jongens
Nando Boers
In de twaalf magere jaren tussen het afscheid van Jos Verstappen in 2003 en het debuut van zijn zoon Max in de Formule 1 wisten een paar Nederlanders een plek te bemachtigen achter een stuur van een F1- bolide. Ze reden altijd achteraan, de rest van de wereld was nauwelijks
geïnteresseerd. Dat veranderde in 2006 voor héél even toen een stel bevriende Nederlandse zakenmannen op een avond in Milaan na zenuwslopende onderhandelingen een Formule 1-team kochten van een Russisch-Canadese staalindustrieel. Dat team werd SpykerF1. Hollandse handelsgeest, oliedollars uit Abu Dhabi en motoren van Ferrari. Wie hield ze tegen? De weg omhoog was ingeslagen. Ze zouden gaan meetellen. Alleen liep het allemaal net even anders dan ze hadden gehoopt.
Kriskras door de
Formule 1
Olav Mol
Kriskras door de Formule 1 het ideale boek voor in het vliegtuig of de trein, op je nachtkastje of in het kleinste kamertje, en voor een luie dag op de bank of op het strand.
In Kriskras door de Formule 1 verzamelt Olav Mol allerlei leuke feitjes, verhalen uit het verleden en opvallende statistieken uit de wereld van de Formule 1, waarvoor hij in zijn live-commentaar vaak geen tijd heeft. Zo vertelt hij over de beste coureurs die nét geen wereldtitel wonnen, duikt hij in de cijfers om te zien welke coureurs en teams de succesvolste zijn geweest, en haalt hij herinneringen op aan de legendarische strijd tussen Ayrton Senna en Alain Pros
Een tweede leven met Formule 1
Olav Mol
De eerste Nederlandse Grand Prix-zege van Max Verstappen in 2016 luidde een nieuw tijdperk in voor de Formule 1 in Nederland. Na 25 jaar met ruim 400 GP’s mocht Olav Mol verslag gaan doen van een Nederlander die frequent meedoet om de prijzen.
En er veranderde de afgelopen jaren nog veel meer. Bernie Ecclestone verkocht het F1-circus aan het Amerikaanse Liberty Media, dat een aantal opvallende vernieuwingen introduceerde. Een golf aan jong talent stroomde in, met onder meer Charles Leclerc, Lando Norris, Pierre Gasly en Esteban Ocon, terwijl Lewis Hamilton de records aan elkaar rijgt. En ook buiten de races kende het leven voor Olav persoonlijk veel nieuws: hij ging het theater in, podcasten, kinderboeken schrijven en simracen.
In Een tweede leven met Formule 1 vertelt Olav Mol over zijn persoonlijke ervaringen en geeft hij de fans een unieke kijk achter de schermen van de Formule 1.
De monteur
Marc Priestley
In de pitstraat van de Formule 1 ligt de druk altijd ongekend hoog. De aandacht gaat daarbij vaak uit naar de supersterren: de coureurs. Maar zonder de technische kennis, vastberadenheid en stressbestendigheid van de monteurs zouden coureurs nooit het podium halen. Dit zijn de mensen die een
wereldkampioen maken of breken: elke fout kan cruciaal puntenverlies opleveren.
Dat betekent niet dat de monteurs alleen fulltime hardwerk mecaniciens zijn, die dag in dag uit niets anders doen dan aan de auto sleutelen, in windtunnels staan en big data verwerken. Ze weten zich ook buiten het werk uitstekend te vermaken. Of het nou feestjes zijn op luxe jachten in Monaco, of wilde fotomomenten in een stuntvliegtuig: ook naast de baan leven ze in een wereld vol adrenaline.
In De monteur vertelt Marc Priestley over zijn ervaringen in de pits bij McLaren. Het is een boeiend kijkje achter de schermen, vol bizarre geheimen en onderlinge strijd.
Een leven met Formule 1
Olav Mol
In dit boek vertelt hij over alles wat hij zag en meemaakte in die periode: de beroemdste coureurs, de mooiste races, en de meest tragische ongevallen. We lezen over de entree van Jos Verstappen in het team van Michael Schumacher, de dood van Ayrton Senna en de spectaculaire opkomst van Max Verstappen. Veel interessante informatie bij wat we op het scherm zagen.
Dwars door de Tarzanbocht
Hans van der Klis
In Dwars door de Tarzanbocht brengt Formule 1-journalist Hans van der Klis de historie van de Nederlandse autosport op nieuw tot leven. In Dwars door de Tarzanbocht brengt Formule 1-journalist Hans van der Klis de historie van de Nederlandse autosport op nieuw tot leven. In totaal zijn dertien Nederlanders in een officiële Grand Prix voor het wereldkampioenschap Formule 1 aan de start verschenen. In Dwars door de Tarzanbocht komen ze stuk voor stuk aan bod: de jonkers uit de jaren zestig, de garagehouders uit de jaren zeventig, de getalenteerde lichting van rond 1980 en de jonge honden die nu deel uitmaken van het grootste rondreizende sportcircus op aarde.
(Rob) Kamphues
Robertus George Kamphues is een Nederlandse cabaretier, televisiepresentator, schrijver en autocoureur.
Crashen in de keuken
Rob Kamphues
Naar aanleiding van het populaire autosportprogramma Crashen in de keuken, nu ook een naslagwerk voor een jaar boordevol Formule 1. Alle Grand Prix komen langs. Verslagen, analyses, de mooiste foto’s, de rapporten van Robert Doornbos, de leukste weetjes om indruk mee te maken en bij iedere plaats waar een race gereden wordt een een bijpassend recept voor een gerecht uit de keuken van Rob Kamphues.
Droom op wielen
Rob Kamphues
Zijn hele leven droomt Rob Kamphues ervanom formule 1-coureur te worden. Hij doetmeerdere pogingen om dat doel te bereiken,soms met opmerkelijke afloop.Zo belandt hij in de opwarmronde vaneen belangrijke race met zijn raceauto ineen betonnen muur, en laat hij zich op zijnzestigste overhalen om alsnog zijn debuutte maken tussen de jonge profs op LeMans. Zijn baan bij ZiggoSport brengt hemuiteindelijkbij de formule 1, zij het niet alscoureur maar als presentator. Met oud-coureurs Robert Doornbos en Tim en Tom Coronel beleeft hij bijzondere avonturen achter de schermen.Droom op wielen is een verzameling verhalen vanaf zijn eerste bezoek aan het circuit vanZandvoort tot zijn allereerste test in een formule 1-wagen.
Inhaalrace
Rob Kamphues
Rob Kamphues loopt tegen de vijftig en het enige wat nog opwaarts lijkt te gaan, is zijn gewicht. Nadat zijn huwelijk op de klippen is gelopen door een affaire met een jongere vrouw, woont hij in een caravan zonder wc, water en stroom. Maar op die manier kan hij niet aan zijn omgeving bewijzen dat hij nog meetelt, dat hij nog niet oud en versleten is. Dus besluit Kamphues Formule-1-coureur te worden en Jos Verstappen te verslaan. Maar hiervoor moet hij wel zijn conditie op peil zien te te krijgen en 6G kunnen weerstaan. En wil hij dit wel echt?