BBQ-en met Nick
Nick Toet

BBQ’s zijn net mensen. Je hebt ze in verschillende soorten, maten en kleuren. De een ziet er mooi uit en de ander heeft meer inhoud en een leuke persoonlijkheid. Ik ben geen pitmaster of BBQ-expert, er zijn professionals die er veel beter in zijn dan ik. Al kunnen zij het waarschijnlijk ook beter dat jij. Dus pak mijn hand. Laten we samen ontdekken wat voor lekker vreten we allemaal kunnen maken op die BBQ die in je achtertuin of op je balkon staat.

BBQ, the next level
Julius Jaspers

Dit boek is voor alle BBQ-ers die een stap willen maken. Begrijp me niet verkeerd: ik ben nog steeds dol op pulled pork en rijd om voor goede spareribs, maar toch wil ook ik weleens wat anders. Daarom 100 recepten om je uit je comfort zone te krijgen – en dan bedoel ik echt niet alleen qua moeilijkheidsgraad of ingrediënten. Met ‘next level’ bedoel ik dat er zoveel meer is dan ribs marineren of aardappels poffen. Ik til in dit boek de zalm, spitskool en lamsbout naar een hoger plan en neem je stap-voor-stap mee in de bereiding van coquilles, duif en Wagyu op de BBQ – om maar iets te noemen.

Bbq-tijd
Susan Aretz

Wat Susan Aretz betreft is het hoog tijd dat een vrouw laat zien hoe lekker het is om te koken op de barbecue. In BBQ-tijd vind je een keur aan toegankelijke barbecuerecepten voor zowel de kamado als de reguliere barbecue. En of je nu binnen 30 minuten aan tafel wilt of langer de tijd hebt, je vindt in BBQ-tijd voor ieder moment een passend barbecuerecept.
Steek samen met Susan je barbecue aan en kies of je vanavond de snelle kimchi fried rice of Spaanse mosselen in tomatensaus op direct vuur maakt. Langer de tijd? Gebruik dan de indirecte warmte van je barbecue en maak de slow cook hertenstoof of de varkenswangetjes in cider. Gaat je voorkeur uit naar een vegetarisch gerecht, dan is er onder andere peperonata of de verrassende miso-aubergine. Nog zin in zoet? Laat je dan verleiden door de gegrilde rum-ananas met limoenmascarpone.
Kortom, in BBQ-tijd laat Susan je zien dat de combinatie van vuur, rook en buiten koken heerlijke en maakbare gerechten oplevert. Inclusief tips voor het gebruik van de restwarmte van je barbecue. Het wordt een hete zomer!
‘Susans barbecuegerechten sprankelen en spatten van de pagina’s af en dit maakt BBQ-tijd een all-time favorite voor iedereen die van lekker eten houdt.’
Jord Althuizen

Brand New BBQ
Jord Althuizen

Jord Althuizen neemt je mee back to the USA, met de allernieuwste knaller Smokey Goodness Brand New BBQ. En een absolute must-have it is, want Amerika, dat is toch wel de echte bakermat van de Smokey Goodness style barbecuën. Er valt nog genoeg te ontdekken voor op het vuur, zowel old school traditional als new flavors en technieken. Want met Mexicaanse, Aziatische en Europese invloeden is de nieuwe BBQ scene minstens net zo interessant als de geliefde classics. Waar zet jij je tanden in?

BBQ
Oliver Sievers

Wat heb je nou eigenlijk nodig om een perfect gegrilde steak, heerlijk smeltende geitenkaas of knapperige, pittige asperges op tafel te toveren? Niet veel; een barbecue natuurlijk, goede ingrediënten, tips van een professional – en de wens om te barbecueën.

Smokey Goodness BBQ Snack Attack
Jord Althuizen

Hot & fast vlammen we dit najaar, met deze nieuwste hit van Smokey Goodness. BBQ Snack Attack van Jord Althuizen barst van de allerlekkerste makkelijk en snel te maken snacks, maar vergeet ook het low & slow BBQ-plezier niet. Denk spicy drumsticks, juicy burgers en sandwiches en jawel, ook volop sticks. Met een mooie portie USA adventure, in de good ol’ USA-based Smokey Goodness-style we love. Let the Smokey holidays begin!

BBQ steaks & burgers
Oliver Sievers

Steaks & burgers

Foolproof BBQ
Genevieve Taylor

Foolproof lekkere en makkelijke gerechten op de barbecue bereiden? Het kan met het kookboek ‘Foolproof BBQ’ van Genevieve Taylor! Na ‘Foolproof uit één pan’ en ‘Foolproof vis’ is het nu tijd om de barbecue aan te steken. Deze geweldige derde toevoeging aan de ‘Foolproof’-reeks bevat 60 duidelijke recepten die je eenvoudig leren de lekkerste gerechten op tafel te zetten. Ga voor lamssaté met harissa en dadels of serveer portobelloburgers met mierikswortelsaus. Kies voor een heerlijke lendebiefstuk met chimichurri en sluit af met een knaller van een dessert: ananas met chili-rumsaus. Met dit kookboek vol recepten met vis, vlees, groente én fruit in de hoofdrol imponeer je je gasten gegarandeerd. Kies een zomerse dag, nodig je vrienden uit, steek de barbecue aan en ga een stressvrije avond tegemoet met ‘Foolproof BBQ’.

BBQ spiesen
Oliver Sievers

BBQ spiesen

Black Smoke 2
Jord Althuizen

Black Smoke 2 van Jord Althuizen en Kasper Stuart is het nieuwe BBQ-boek van de populaire Black Smoke-restaurants – vurige broertjes van Smokey Goodness. Met fire, ice & BBQ-attitude wordt het weer volop feest! Niet alleen vind je de allernieuwste, stoerste gerechten van dit geweldige BBQ-restaurant in Rotterdam en Antwerpen om thuis zelf op het vuur uit te proberen, maar ook de coolste cocktails en sterkste verhalen. Met een extra vleug Rotterdamse charme: niet lullen, maar BBQ’en!

De BBQatlas
Julius Jaspers

Van Alaska tot Zuid-Afrika overal in de wereld wordt er gebarbecued. Overal met eigen ingrdiënten en op eigen wijze. In De BBQ-atlas laat Julius Japsers zien hoe divers barbequen kan zijn. In meer dan 150 recepten neemt hij je de hele wereld mee over. Van BBQ-party’s in Australië, satés in Indonesië, kamado’s uit Japan, groente uit het Midden Oosten, vis uit Scandinavië, streetfood uit Azië tot goede stukken vlees uit Argentinië.

Vuur
Steven Raichlen

Een opwindend nieuw boek van dé barbecue-goeroe uit Amerika. Steven Raichlen combineert in zijn nieuwste boek Vuur de beste technieken met eeuwenoude tradities in 100 recepten vol krachtige smaken waarmee je je barbecuegerechten een turboboost geeft. Til je barbecuegerechten naar een hoger niveau met perfect gemarineerde en gegrilde tomahawksteaks, drooggepekelde filet mignons, geschroeide porterhouse-steaks en de beste bereiding van T-bones.

Leer hoe je in bier gepekelde bloemkool aan een draaispit roostert. Bereid een kalfskotelet in rozemarijnkorst met een gasbrander. Gril mosselen in gloeiend hooi, maak gepeperde kip op een zoutsteen en bereid zalmsteaks met een kruidenkorst op een schep. Van ontbijtjes tot cocktails en van groenten tot nagerechten – dit boek bewijst dat vuur, en begrijpen hoe je het beheerst, alles lekkerder maakt.

Winter BBQ
Jord Althuizen

Met het one of a kind Smokey Goodness Winter BBQ boek van Jord Althuizen kom je ook de winter meer dan warmpjes door. Met echt winterse recepten als home smoked salmon, wild boar on the grill en wintersportfavourites (yes, raclette!) blijft het vuur ook bij min tien lekker branden. Tot aan een volledig Smokey Goodness-style kerstmenu toe: van aperitief tot dessert, alles van de barbecue. En natuurlijk een goede portie ice cold adventure. Let it snow, let it glow!

De perfecte barbecue
Raphael Guillot

Beleef de barbecue spirit in elk seizoen! Ontdek meer dan 100 barbecuerecepten uit de hele wereld, inclusief de klassiekers uit Noord-Amerika, en laat je leiden door Rafa, de man achter de blog Le barbecue de Rafa, om verrukkelijke ribbetjes of garnalen op tafel te toveren. Van een essentiële basisuitrusting tot hoogwaardige producten en geheimen voor de perfecte bereiding… Met dit boek en een barbecuetang heb je de juiste tools in handen om een echte barbecuemeester te worden!

Black Smoke
Jord Althuizen

Écht indruk maken met de BBQ? Dan is special edition BBQ boek Black Smoke van Jord Althuizen en Kasper Stuart hét boek voor jou. Naast blow-your- socks-off recepten voor grill of smoker, ook award winning cocktails van Belgiums Best Bartenders, een goede dosis Tasty Travels en alle need-to-knows om thuis te vlammen. Het perfecte cadeau voor de slightly show-off BBQ’er met ambitie. Powered by Smokey Goodness.

Wat je als BBQ-liefhebber moet weten
Steven Raichlen

350 essentiële feiten, tips en BBQ-wetenswaardigheden van bestsellerauteur Steven Raichlen, auteur van o.m. Rook!; De beste BBQ-recepten van de wereld; Fantastische vleesrecepten voor een culinaire BBQ; BBQ sauzen en Vegetarische BBQ

Wat je als BBQ-liefhebber moet weten is een zeer duidelijke en vooral begrijpelijke vraagbaak in de wereld van de BBQ. BBQ-en is een kunst op zich. Kun je de ideale balans vinden tussen zoute, zoete, hartige en pittige smaken, dan kun je het te grillen stuk vlees, vis, groente of fruit naar een hoger niveau tillen.
Wat je als BBQ-liefhebber moet weten is voor de slow food grill-fans.

BBQ-sauzen
rubs en marinades
Steven Raichlen

Ruim 200 recepten om je vingers bij af te likken.
BBQ-sauzen, rubs en marinades is een onmisbaar boek voor iedere BBQ-fan!

Marinades, rubs en sauzen zijn smaakboosters die de gerechten van iedere fervente BBQ’er karakter, persoonlijkheid, diepte en ziel geven.

Steven Raichlen geeft je in zijn bestseller meer dan 200 recepten voor de allerbeste marinades, rubs en sauzen. Leer hoe je zuur, olie en smaken in evenwicht kunt brengen in een marinade, zodat het vlees mals blijft en aan de buitenkant die heerlijke explosie van smaken geeft. Wanneer gebruik je een natte marinade en wanneer kun je beter kiezen voor een droge rub? Wat zijn de voordelen van glazuren? Wanner moet je vlees juist infuseren met smaken? Het komt allemaal aan bod in BBQ-sauzen, rubs en marinades.

De beste BBQ-recepten ter wereld
Steven Raichlen

Een culinaire wereldreis langs ’s werelds meest bijzondere barbecuehotspots met de meest uiteenlopende recepten en smaken om van te genieten!
De beste BBQ-recepten ter wereld van Steven Raichlen is een barbecuereis die je alle hoeken van onze planeet laat zien. Het biedt grilltradities uit bijna 50 verschillende landen, en 200 van ’s werelds meest authentieke en smaakvolle recepten.
De beste BBQ-recepten ter wereld biedt het hele spectrum van de kunst van het grillen: hete grills, exotische smaken, gedreven grillmeesters, beroemde restaurants en de beste brandstoffen, gereedschappen en technieken.

Rook! Culinair roken op de BBQ en andere rookkasten
Steven Raichlen

In Rook! staat het roken van vlees, vis, gevogelte en groente centraal. Er wordt onderscheid gemaakt tussen warm-roken (kippers en ham) en koud-roken (zoals mozarella affumicata en Scandinavische zalm). Raichlen richt zich uitsluitend op het roken van gerechten – van gerookte vleeswaren en zeevruchten tot gerookte cocktails, specerijen en desserts. Je zult leren hoe je kunt variëren in verschillende rooksmaken, hoe je verschillende barbecues en rookkasten kunt gebruiken en dat de mogelijkheden voor gerookte gerechten eindeloos zijn, denk aan cheesecake, room, mayonaise, boter en ijs.

Fantastische vleesrecepten voor een culinaire BBQ
Steven Raichlen

Auteur en barbequegoeroe Steven Raichlen staat al jaren aan de top van de internationale BBQ-scene. Met Fantastische vleesrecepten voor een culinaire BBQ laat Raichlen zien dat je creatiever kunt barbequeën dan alleen met een spiesje of een hamburger. Hij presenteert foto-voor-foto en stap-voor-stap de geheimen van het barbecueën en grillen.

BBQ bijbel
Peter de Clercq

Heet van de rooster Barbecue-expert Peter De Clercq bundelt vijfhonderd succesvolle barbecuerecepten in een langverwacht overzichtswerk over grillen en barbecueën. Naast praktische barbecuetips en -technieken vind je in dit boek ook interessante info over het geschikte materiaal en een heleboel onmisbare basisrecepten. Peter De Clercq geeft recepten prijs voor elke gelegenheid, van hapjes over vis-, vlees- en vegetarische gerechten, over wildbereidingen en desserts tot compleet georganiseerde buffetten. Een onmisbare en rijk geïllustreerde handleiding voor elke hobbykok en barbecueliefhebber Met uitgebreide media-ondersteuning op o.a. vtm en in de bladen van Roularta