Allerlei boeken over eten
Traybakes
Stefanie Baert
Traybakes zijn de ideale oplossing voor wie geen uren in de keuken wil staan. Je snijdt de ingrediënten, mengt ze met wat olie of een sausje, brengt ze lekker op smaak met kruiden en… klaar! De oven doet al het werk. Geen gedoe, amper afwas en die goudbruin geroosterde randjes krijg je er gratis en voor niets bij! Stefanie Baert bundelt in dit boek meer dan 60 recepten voor verrassende en gevarieerde traybakes. En dat voor elk moment van de dag: van een heerlijk zoet ontbijt tot voedzame tussendoortjes, en van snelle lunches tot een schotel vol comfortfood.
Extra
Jasmijn Beerthuis
Dit boek is voor alle mensen die vinden dat het leven te kort is om saai te eten, maar geen tijd hebben voor al te veel gedoe in de keuken. Aan de hand van uitgesproken smaak- en textuurcombinaties, verlekkerende kooktechnieken en overheerlijke shortcuts leer ik je met weinig inspanning het maximale uit ieder gerecht te halen. Door slim en creatief te koken leer ik je elke dag EXTRA lekker te eten.
Vol-au-vent
Stefan Ruysschaert
Het boek bevat de recepten van bekende chefs en ook enkele vegan alternatieven voor vol-au-vent. Het gaat van een snelle vol-au-vent tot een luxe-versie met zwezeriken, cantharellen, garnalen en truffel. En zelfs een vol-au-vent met escargots. Kip, gehaktballetjes, champignons, roux en room. Eenvoudig of met enkele toegevoegde luxe-ingrediënten (zwezeriken, truff el, garnalen, cantharellen). En met frietjes of puree…
Pien laat haar eten zien 2
Pien Wekking
Dit boek is een eerbetoon aan Piens grote inspiratiebronnen: de Franse, Italiaanse en Spaanse keuken én levenshouding. Bovenal is dit boek een ode aan koken met liefde, het plezier van een mooi gedekte tafel en aan samen genieten.
De kookschool voor Potterheads
Tanja Dusy
Laat je met dit kookboek inspireren door de magische gerechten van de grote tafel van Zweinstein, tante Petunia, de keuken van mevrouw Wemel en meer. De kookschool voor Potterheads bevat meer dan 60 gloednieuwe recepten en praktische vakkennis. Wat dacht je van een Zweinstein-buffet, de Amortentia liefdesdrank of elfen-eclairs? Ideaal voor themafeesten, kinderpartijtjes of een filmavondje. Beloofd: er komt geen explosie aan te pas! Perfect voor fans van Harry Potter.
Kampeerkoken
Julius Jaspers
Juist als je op vakantie bent, weg met de caravan, camper, tent of boot, wil je lekker eten. Maar hoe doe je dat met beperkte ruimte en middelen? Julius Jaspers laat zien dat het niet veel tijd hoef te kosten en dat je niet veel nodig hebt om de lekkerste gerechten te maken. Van makkelijke salades en soepen tot een smaakvolle lunch en overheerlijke maaltijden!
Gezellig aan de lunch
Wendy Somers
Van Gils
Gezellig aan de lunch is een kookboek waar vooral aandacht wordt gegeven aan de lunch, deze is altijd even snel tussendoor. Maar wat is het toch leuk om op een vrije dag even hier aandacht aan te besteden en lekker te genieten van de lunch met daarna een lekker bakkie koffie. Laat je inspireren met de gerechten in dit kookboek en maak een heerlijk 3 gangen lunch of een lekker lunch of brunchbuffet met allemaal lekkere gerechten.
Op!
Jet van Nieuwkerk
Het nieuwe kookboek van Jet van Nieuwkerk: vijftig recepten voor de dreumes & peuter die (w)eet wat-ie wil. Simpele en voedzame recepten om van elke maaltijd een fijn tafelmoment te maken. Met tips en adviezen van voedings- en kindercoach Susanne Verzuu.
Het nieuwste kookboek van Jet van Nieuwkerk is speciaal voor ouders en grootouders met (klein)kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Jet geeft vijftig heerlijke en voedzame recepten, traktaties, beleg voor op brood, en biedt manieren waarop kinderen (zonder gedoe!) met de pot mee kunnen eten. Het boek wordt aangevuld met tips en adviezen van voedings- en kindercoach Susanne Verzuu, zodat het bord van je kind leeg raakt en niet door de kamer vliegt.
Gewoon gezond
Karolien Olaerts
Voedingswetenschapper Karolien Olaerts neemt het heft in eigen handen. Weg met dieetboeken en opgelegde kuren! Met vallen en opstaan ontdekt ze dat het eigenlijk niet zo moeilijk is: gewoon gezond eten, op basis van groenten en fruit, helpt haar een gewicht te vinden waar ze zich goed bij voelt.
Dit boek bevat geen vermageringsdieet. Ook geen ontgiftingskuur. En al zeker geen opgelegd programma dat een begin en een einde kent. Dit boek is wél een gids voor een gezonde levensstijl, op jouw lijf geschreven. Met duidelijke achtergrondinformatie en heerlijke recepten die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van een persoonlijke eetfilosofie.
Altijd borreltijd
Susan Aretz
Met dit boek maak jij met maximaal 5 ingrediënten razendsnel de lekkerste borrelhapjes. Hapjes die, zoals je gewend bent van Susan, nét even anders dan anders zijn. Geniet van smeuïge borrelboters, dips en mix & match diverse pintxos (Spaanse stokbroodjes met de spannendste smaakcombinaties). Of wat dacht je van Koreaans geïnspireerde gehaktballetjes, knoflook broodsticks en oesters met een gin granita? Ook voor de vega(n) borrelaar is er volop keuze. Daarnaast zijn er volop verrassende cocktails & mocktails om het borrelplezier compleet te maken. Kortom, met Altijd borreltijd heb je nooit meer een excuus om niet te borrelen!
Smaakvol
Karolien Olaerts
Karola’s Kitchen staat voor voedzame en makkelijke gerechten die bovenal lekker zijn. Gezond genot zonder regeltjes. Met verse, voornamelijk plantaardige ingrediënten maakt Karolien Olaerts gevarieerde maaltijden die barsten van smaak. Wat denk je van een ontbijt met een verlorenbroodovenschotel of een lunch met penne, geroosterde groenten en rucola-citroenpesto? Van heerlijke ontbijtjes over handige on the go-lunches tot feestelijke desserts, in Smaakvol vind je inspiratie om de hele dag lang te genieten van heerlijk en gezond eten.
Pien laat haar eten zien
Pien Wekking
Het ziet er dan ook dinnerparty-waardig, om je vingers bij af te likken uit, terwijl het tegelijkertijd heel do-able is. En dus gaat Pien haar eten laten zien in een boek! Daarin krijgen de beroemde vistaco’s met avocado/limoensaus en mango-pico de gallo natuurlijk een plekje, maar er is ook plaats voor exclusieve, nieuwe recepten én heerlijke cocktails. Dankzij de zonnige fotografie, sfeervolle storytelling en mooie vormgeving voelt het alsof je aanschuift bij Pien herself, die je meteen leert hoe je de tafel mooi dekt, en natuurlijk waar het allemaal mee begon: hoe je zonder stress een etentje voor je vrienden verzorgt waar ze nog lang over na zullen praten.
De eetswitch
Anki Willemsen
Dit is geen gewoon kookboek. Of gezond receptenboek. Dit is een boek waarin Anki je leert hoe jij kunt eetswitchen naar een voedzamer eetpatroon. Vanaf nu ben je klaar met diëten en calorieën tellen. Naast vetverlies gaat dit boek je nog veel meer keuzes brengen. Met ruim 75 heerlijke recepten en richtlijnen om voedzamere keuzes te maken, gewoon in de supermarkt, was blijvend afvallen nog nooit zo simpel.
Eten met Nick
Nick Toet
Eten met Nick van YouTube-fenomeen Nick Toet staat vol makkelijke recepten en tips en tricks waarmee zelfs jij kunt leren koken. Van de meest fluffy American pancakes tot superturboshoarma en van een Broodje Beschuitstuitah en Boeuf Bourguignon tot aan Haagse worstenbroodjes. Weg met al die moeilijke instructies en gewoon lekker koken zoals het hoort; zonder poespas en naar eigen smaak. Het moet net dat ene plekje raken waarvan je zegt ‘oh mijn god, ik heb nog nooit zo lekker gegeten’. Want dat is wat Nick het liefst maakt: eten voor je zieltje!
Oh my foodness!
Sabine Koning
In Oh My Foodness! vind je 50 recepten waarin geen concessies worden gedaan. Zelfgemaakt brood met drie soorten kaas, een brownie-trifle met chocolademousse en vanilleroom, de welbekende Big Mac omgetoverd tot een pizza… Niets is te gek.
Met Oh My Foodness! heb je een kookboek in handen waar je instant trek van krijgt. Zoals we van Sabine gewend zijn, zijn de recepten niet te ingewikkeld en heb je geen waslijst aan ingrediënten nodig. Dol op comfort food en zin om los te gaan in de keuken?
Wereldwijd borreltijd
Susan Aretz
Reis rond de wereld in 80 bites & drinks
Ga met Susan Aretz mee op culinair borrelavontuur. Want er WERELWIJD nog zo veel te ontdekken dat ook geweldig lekker is . Wat dacht je van verrassende hapjes als harige, Indiase crackers, Vietnamese Banh mi chien tom, smeuïge borrelboters en spannende cocktails en mocktails. Leg die plank dus maar vast klaar, want vanaf nu is het ALTIJD EN OVERAL BORRELTIJD!
De studententafel
Carla Bardi
100 verleidelijke recepten voor een snel bereide maaltijd: van eenvoudige tussendoortjes tijdens het studeren tot snel te bereiden maaltijden na de kroeg.
Dit boek bevat klassiekers als pizza’s, wraps, kip en hamburgers, maar ook gezonde pasta’s, maaltijdsalades, soepen, visgerechten en vegetarische schotels, en natuurlijk een aantal verrukkelijke desserts, zodat elke maaltijd een feest wordt.
Ready, Set, Go
Stefanie Baert
Dit boek is een onmisbare handleiding voor iedereen die een druk leven leidt. Het geeft je meer tijd én energie om te genieten van je familie en vrienden. Dat wil jij toch ook? Hoe combineer je een hectisch leven met gezond koken? Slim vooruitblikken, creatief kokerellen en quickies in the kitchen! Want yes, we kunnen wel degelijk “drukdrukdruk” zijn en toch een week lang de lekkerste energieke maaltijden op tafel toveren.
Salade
Janneke Philippi
Salades zijn veelzijdig, zowel in vorm als smaak, en bovendien een aantrekkelijke manier om je favoriete seizoensproducten te presenteren. Van een licht voorgerecht, of een gezond bijgerecht tot een rijk hoofgerecht; de salade kan een heerlijke rol spelen in vrijwel elke lunch of elk diner.
In Salade geeft Janneke Philippi ruim honderd uitnodigende recepten die geschikt zijn voor elke maaltijd of gelegenheid; salade met blad, groentesalades of een salade met granen. Van mango- en chorizosalade met gezouten pistache tot sushirijstsalade met zalm, avocado en sojaboontjes. En niet te vergeten de bijpassende toppings, dressings, hartige koekjes, mozzarellabrood en kruidengrissini. Bovendien biedt Salade talloze suggesties voor een saladebar, lunchsalades voor op het brood, borrelsalades en salades in een jasje.
Het Voedingskompas
Bas Kast
Bas Kast toont aan dat het nog niet te laat is: je kunt jezelf weer gezond maken door vandaag te beginnen met de juiste keuzes te maken Toen wetenschapsjournalist Bas Kast op zijn veertigste pijn op zijn borst kreeg, dacht hij: heb ik mijn gezondheid voorgoed verpest met ongezond eten? Hij besloot zijn eetgewoontes radicaal te veranderen om zichzelf te genezen. Maar wat is echt goed voor je, en wat is gezond? Deze vragen brachten hem op het spoor van het nieuwste onderzoek naar veroudering en voeding: wat eten mensen met een bijzonder lang leven? Hoe kun je efficiënt afvallen? Zijn ouderdomskwaaltjes te vermijden? Kun je jezelf “jong eten’ met bepaald voedsel? Bas Kast deed jarenlang onderzoek en filterde uit duizenden – soms tegenstrijdige – studies wetenschappelijk gefundeerde bevindingen. Zo kan hij je vertellen wat écht gezond eten is en welke voeding juist schadelijk kan zijn, terwijl wij denken dat het gezond is.
Dagschotel
Johny Voners
Iedereen kent Johny natuurlijk als Xavier Waterslaeghers in FC De Kampioenen waar hij steevast in elke aflevering vraagt om z’n dagschotel.
In dit boek gaat de echte Johny op zoek naar échte dagschotels. Hij bezoekt 30 brasserieën in Vlaanderen en Brussel, laat zich telkens vergasten op een lekkere schotel en slaat aan de praat met de chef. Hij doet hierbij zowel sfeervolle tavernes aan als meer upmarket brasserieën, en krijgt zowel oertraditionele borden als trendy food voorgeschoteld.
Guilty pleasures kookboek
Sabine Koning
In dit boek geen ruimte voor salades, suikervrije recepten en superfoods. Sabine Koning van Ohmyfoodness gaat lekker recht tegen de trend om gezond te eten in. In haar Guilty Pleasures kookboek vind je meer dan 60 overheerlijke, onweerstaanbare caloriebommen die zo schandalig lekker zijn dat je je er eigenlijk voor zou moeten schamen. Van oreo-nutella-icecream tot Jack Daniel’s spareribs, van rundvleeskroketten met huisgemaakte frieten tot de veelgeprezen chocolade-fudgetaart: elk recept in dit boek is fingerlickin’ good!
Een geweldig cadeau voor stoere, hamburgerflippende barbecuemannen of enthousiaste thuisbakkers die op zoek zijn naar een over-the-top taartrecept. Stiekeme fan van fastfood-ketens? Sabine laat je zien hoe je de populairste burgers en pizza’s zelf kunt maken. Zondigen was nog nooit zo fijn!