Catherine Doyle woont in het westen van Ierland. Ze heeft een BA in psychologie en een MA in publiceren. Haar bekroonde en bestverkopende werk, waaronder fictie voor de middenklasse en jongvolwassenen, is in 30 talen gepubliceerd. Haar kinderboeken omvatten de STORM KEEPER-trilogie, die zich afspeelt op het magische eiland Arranmore, waar haar grootouders opgroeiden;  THE MIRACLE ON EBENEZER STREET, een moderne hervertelling van A Christmas Carol;  THE LOST GIRL KING, een magisch avontuur geïnspireerd op de Ierse mythologie; en PIRATES OF DARKSEA, een spannend verhaal over dapperheid en broederschap. Haar bestseller YA-trilogie, die TWIN CROWNS, CURSED CROWNS en BURNING CROWNS omvat, is mede geschreven door Katherine Webber. Een  verdere solo-spin-off, 

Stormwachter

Personage : Fionn Boyle ,Stormwachter op Arranmore

Recensie : Reuze benieuwd naar deel 2

recensie : Het is alweer even geleden, dat ik zo’n fijn boek heb gelezen. Een boek vol met avontuur, humor, liefde en verdriet. De personen sluit je in je hart. Het verhaal is goed opgebouwd. Lekker vlot lezend. Her en der een beetje langdradig, maar dat was niet vervelend.

recensie : Het derde en laatste deel van de Stormwachter-serie is een mooie afsluiter. Let er wel op dat dit deel niet los te lezen is van het eerste en het tweede deel, dus geniet eerst van De kaarsenmaker van Arranmore en De verdwenen zeekrijgers voordat je aan dit deel begint.

Twin Crowns

Personage : Tweelingkoninginnen Wren en Rose

Recensie : Dit boek kwam voor mij een beetje traag op gang. Je valt midden in het verhaal, wat leuk is, maar het kost wel even wat tijd om de twee hoofdpersonages te leren kennen. Toch vond ik het concept van bij geboorte gescheiden tweelingzussen, de aanwezigheid van heksen en een koningshuis wel erg leuk. Het is niet het meest baanbrekende boek dat ik ooit gelezen heb en er komen veel standaard YA elementen in voor, maar tegen het einde kwam er wat meer actie en ben ik toch erg nieuwsgierig geworden naar hoe het verder gaat.

recensie : ‘De personages zijn geweldig neergezet en de emoties zijn voelbaar. De wereld die de auteurs schetsen is al net zo magisch als de mooie cover van het boek.’ 

recensie : Dankzij de fijne recap zit je meteen weer in het verhaal. De magie, spanning, de humor. Heerlijk! Sissend zeewier! Wat was het weer fijn om in Eana aanwezig te zijn. Je voelt aan alles dat er een grande finale in het verschiet ligt. Én wat voor een. Vuurwerk!