Cristina Cassar Scalia (1977) is afgestudeerd in geneeskunde en chirurgie aan de Universiteit van Catania en heeft een praktijk als oogarts.

Vanina Guarrasi

Personage : Vanina Guarrasi is commissaris van politie in Catania, aan de voet van de vulkaan de Etna, waar ze met haar team de meest ingewikkelde misdrijven oplost. Vanina draagt altijd een wapen, heeft een kleine maar dure garderobe en is gek op eten, al zal ze zelf nooit koken. Vastberaden bestrijdt ze de Siciliaanse misdaad, ook als dat haar eigen leven in gevaar brengt.

Recensie : Het verhaal is gedetailleerd geschreven, het voelt als een film. Je waant je in Italië tijdens het lezen van dit boek. De schrijfstijl voelt traag en loopt soms stroef door de vele namen. De personages worden afwisselend bij voornaam, achternaam, bijnaam en functie genoemd. Doordat telkens een andere aanspreekvorm is, raak je als lezer soms afgeleid.
De verhaallijn zit goed in elkaar, door de verschillende aanwijzingen en gebeurtenissen in het boek wordt je als lezer op een dwaalspoor gezet. Er zit weinig actie in het verhaal, maar dat maakt het verhaal niet minder interessant. De karakters en dialogen komen geloofwaardig en sterk over.