Spaans

De bijbel van de
Spaanse keuken
Diana Dubois

Van aardappel-chorizostoof tot sinaasappelcrème en van kip in amandel-saffraansaus tot paella met zeevruchten: in De bijbel van de Spaanse keuken neemt Raquel Palla Lorden je mee op een culinaire rondreis door het land van haar vader. De Spaanse keuken combineert alles wat land en zee te bieden hebben met Arabische, Joodse, Franse en zelfs Italiaanse invloeden. Er wordt gekookt met minimale, maar kwalitatief hoogstaande producten en de keuken kent maar weinig opsmuk.

In de keuken van het Spaanse dorp Polopos
Wijnand Boon

Neem een kijkje in de keuken van het tot voor kort best bewaarde geheim van Spanje… het dorpje Polopos! In dit kookboek neemt Wijnand Boon je mee naar het pittoreske plaatsje uit de populaire RTL-serie. Naast de traditionele smaken, ingrediënten en gerechten die zijn liefde voor het dorpje hebben versterkt, deelt hij ook lokale verhalen en zijn bijzondere ervaringen uit het tv-programma. Maak onder andere lamsstoofpot van de herders, geflambeerde chorizo en boquerones. Proef streekgerechten uit de bergen, schuif aan bij de buren en eet tapas op het dorpsterras. Kortom: authentieke Spaanse gerechten met een persoonlijk randje, en alles stap voor stap uitgelegd.

La paella
Louise Pickford

Rijst is een ongelofelijk veelzijdig ingrediënt. Spaanse koks weten er een heel scala aan gerechten mee te bereiden, van eenvoudig comfortfood voor thuis tot indrukwekkende feestschotels voor speciale gelegenheden. In dit boek heeft auteur Louise Pickford fantastische paella’s uit heel Spanje bijeengebracht, van regionale klassiekers die wereldwijd bekend zijn tot bijzondere plaatselijke variaties en andere creatieve versies van dit populaire gerecht. Of je nu al vaker paella hebt gemaakt of dat de Spaanse keuken nieuw voor je is, met deze gemakkelijke stap-voor-staprecepten voor zowel traditionele als moderne Spaanse gerechten zul je niet teleurgesteld worden! 

Tapaz Tapaz
Wendy Somers
Van Gils

Wanneer je snel wat lekkere borrelhapjes op tafel wilt, is dat het kookboek bij uitstek. Hierin staan verschillende gerechten die men kan nuttigen tijdens een gezellig samenzijn met familie en vrienden. Mijn inspiratie voor deze gerechten kreeg ik tijdens een mooie vakantie op Fuerteventura waar mijn man en ik van de zomer waren. De gerechten zijn gebaseerd op de Spaanse tapas en heb hierbij mijn eigen inbreng gegeven.

De Catalaanse keuken
Emma Warren

Catalanen zien zichzelf als een onafhankelijk volk met een eigen taal, geschiedenis, cultuur en keuken. De Catalaanse keuken heeft een rijke variatie aan smaken en combinaties, en staat bekend om zijn eenvoudige, traditionele, seizoensgebonden stijl. En, niet geheel toevallig, is er in Catalonië een hoge concentratie aan Michelin-sterrenrestaurants.

Proef de groenten, fruit, charcuterie en zeevruchten uit Catalonië; wereldwijd bekend om hun uitmuntende smaak. Door de ligging van het Spaanse Catalonië – langs bergen, de zee en steden als Girona en Barcelona – heeft zich hier een ongekend gevarieerde keuken afgetekend. De culinaire subculturen, de mengeling van geschiedenis en innovatie hebben de meest uiteenlopende authentieke gerechten opgeleverd.

Maak een fantastische reis langs de 85 authentiek-klassieke gerechten als ‘mar i muntanya’ (zee en bergen), vongole met ibericoham in een saus van cava of de langzaam gegaarde lamsbout in sherry en citroen en de kruidige ‘van kop tot staart’-terrine. Samen met de waanzinnige fotografie is dit het ultieme kookboek voor liefhebbers van Spaanse en mediterrane gerechten.

Spanje, de authentieke keuken
Sally Davies

Dit boek presenteert de meest authentieke gerechten van Spanje – rechtstreeks uit de keukens waar ze tot perfectie zijn gekomen.

De beste koks van lokaal Spaans eten, variërend van bakkers tot chef-koks van wereldfaam, delen in dit boek hun passie voor eten en de klassieke recepten uit hun regio, waaronder braadstukken, gewaagde visgerechten en moderne tapas.

Sabor Sabor!
Sandra Alvarez

¡Sabor Sabor! is een verrassend modern Spaans kookboek met prachtige fotografie dat je direct uitnodigt om te gaan koken. Sandra Alvarez ontdekte bij Masterchef Holland dat haar Spaanse recepten veel waardering kregen. Zij besloot haar traditionele familierecepten – van Santiago de Compostella tot het hippe Ibiza – eenvoudiger, moderner en gezonder te maken. Haar eigen recepten bevatten minder suiker en meer groenten dan de traditionele. Ze kookt met opvallend veel vegetarische en veganistische varianten en ook voor elk budget! Met Sandra’s verhalen krijgt men de Spaanse lifestyle en sfeer van het land mee. Zij slaagt erin om mensen op een enthousiaste manier Spaans te laten koken. Met deze gemakkelijk te bereiden recepten, met weinig ingrediënten en lekkere sauzen zet je snel het beste uit de Spaanse keuken op tafel.

Basque
José Pizarro

Spaans Baskenland, hét culinaire mekka van de wereld
Spaans Baskenland is vermaard om zijn keuken -van tapasbar tot sterrenrestaurant- en wordt beschouwd als een van de interessantste, culinaire regio’s ter wereld. De regio staat bekend om pintxos (tapas- gerechten), cider, prachtige markten en natuurlijk heerlijke vis.
José Pizarro laat met Basque zien hoe makkelijk het is om de lekkerste gerechten uit Spaans Baskenland zelf thuis te maken: van pintxos en huiselijke gerechten tot en met verfijnde voor-, hoofd- en nagerechten. Bovendien geeft Basque handige menuplanners voor elke gelegenheid.
Van gesauteerde doperwten met chorizo, salade van gemarineerde ansjovis, tomaat & jamón of croquetas met spinazie & geitenkaas tot en met gekaramelliseerde peren met hazelnootijs. Met Basque waan je je in San Sebastián en omstreken: hét culinaire mekka van de wereld!

De smaken van Spanje
Claudia Roden

De smaken van Spanje is een onuitputtelijke schatkamer van gerechten die van de ene generatie op de andere zijn overgeleverd: simpele tapas, verrukkelijke soepen, schaal- en schelpdieren, vlees- en wildgerechten, glorieuze paella’s, feestelijke bonengerechten en verfijnde desserts. Claudia Roden bereist daarbij alle delen van het land: van Galicië tot Andalusië en van de Balearen tot de Canarische Eilanden. Haar heldere, elegante en humoristische stijl is een genot voor de lezer.

De smaken van Spanje is alomvattend en tijdloos. Het is een van de belangrijkste boeken die in de afgelopen decennia over deze geweldige keuken verschenen zijn. Ook dit boek zal een klassieker
worden – onmisbaar voor de liefhebber en voor elke serieuze kok.

Tapas en pincho's<br

Genieten van tapas en hun Noord-Spaanse broertje pinchos staat bijna gelijk aan genieten van het leven! Neem er net als de Spanjaarden alle tijd voor en zorg dat de basis goed is met mooie, verse ingrediënten. In dit boek vind je 35 heerlijke recepten voor hapjes uit verschillende delen van Spanje. Van gamba’s pil-pil tot escabeche en van lamsworstjes met aioli tot patatas bravas.

Het Tapasboek
Simone Ortega

De laatste jaren is de Spaanse keuken wereldwijd zeer populair geworden, en het geliefdste onderdeel van de Spaanse ‘cocina’zijn zonder enige twijfel de tapas.
Tapas, heerlijke kleine hapjes die meestal voor de maaltijd gegeten worden, zijn een Spaanse ‘way of life’.
Het tapasboek biedt een voortreffelijke verzameling eenvoudige en authentieke recepten voor tapas, van gambas al ajillo (knoflookgarnalen) tot tortilla espanola (Spaanse tortilla). De uiterst authentieke recepten zijn gemakkelijk te bereiden zonder ingewikkeld keukengerei en zijn dus geschikt voor iedere kok die zijn eerste stappen in de Spaanse keuken wil zetten.

1080 recepten
Simone Ortega

De Spaanse kookbijbel bevat 1080 recepten, verzameld en opgeschreven door de autoriteit van de Spaanse keuken, Simone Ortega en haar dochter Inés. Wat het boek uniek maakt zijn de bijzondere illustraties van kunstenaar Javier Mariscal. 1080 Recepten geeft de culinaire geheimen prijs van elke Spaanse regio.

De traditionele Spaanse keuken
Margit Proebst

Ontdek met dit boek de traditionele recepten uit alle streken van Spanje, van Galicië tot Andalusië, en leer de gevarieerde Iberische eetcultuur ‘proefondervindelijk’ beter kennen!

 

Wie Spanje zegt, denkt aan het vrolijke geroezemoes in de tapasbars en de ontelbare verrukkelijke hapjes om uit te kiezen, terwijl u aan uw glas nipt Met dit boek worden al uw Spaanse culinaire dromen werkelijkheid. Bereid de heerlijkste tapas om uzelf, vrienden en familie in de stemming te brengen. En daarna? Paella valenciana, zarzuela de mariscos, calamares rellenos, crema catalana en de beroemde churros zullen geen geheimen meer voor u hebben.