Michael Connelly gr

Michael Connelly (1956) werkte jarenlang als misdaadverslaggever voor de L.A. Times en won in die hoedanigheid de Pulitzerprijs. Hij debuteerde in 1992 met Tunnelrat en is sindsdien niet meer weg te denken uit de top van Amerikaanse thrillerauteurs. Connelly’s boeken kennen diverse speurders, waaronder de flamboyante hoofdpersoon, rechercheur Harry Bosch. Michael Connelly is met zijn jarenlange ervaring als reporter de Quentin Tarantino van de politieroman: keihard en onvervalst!

Harry Bosch

Personage :

Harry Bosch, de ervaren rechercheur bij de Los Angeles Police Department, heeft een link met Nederland. Zijn echte voornaam, Hieronymus, is een verwijzing naar de vijftiende-eeuwse schilder Hieronymus Bosch. De politieman laat voor het eerst van zich lezen in 1992 wanneer Michael Connelly de thriller The Black Echo publiceert.

Bosch’ moeder was een prostituee in Hollywood. Zij werd vermoord in 1961 toen Bosch elf jaar oud was. Zijn vader, die hij op latere leeftijd voor het eerst ontmoette, was een advocaat. Harry Bosch bracht zijn jeugd door in diverse internaten en pleeggezinnen. Op jonge leeftijd tekende hij bij het Amerikaanse leger en vocht mee tijdens de Vietnamoorlog. Bosch was een ’tunnelrat’, een gespecialiseerde soldaat, die door de Vietcong gebruikte tunnels moest aanvallen. 

De besnorde Bosch kent een actief liefdesleven, hij heeft ‘affaires’ zowel binnen als buiten het politiekorps. Hij heeft een dochter, Maddie, uit een eerder huwelijk met oud-FBI-agent Eleanor Wish. ‘Bosch heeft een gedrevenheid die een normaal privéleven onmogelijk maakt’, aldus Connelly. ‘Hij heeft geen vrienden, geen relatie, alles draait om zijn missie: het kwaad bestrijden.’

Harry Bosch heeft een halfbroer, Mickey Haller, een advocaat die voor het eerst voorkomt in de thriller De Lincoln advocaat

Recensie

Recensie : Een ouderwets goede thriller die dateert uit 1993, maar bepaald niet gedateerd is. 

Recensie : Het boek in een mum van tijd uitgelezen. Er is een perfecte afwisseling in het verhaal tussen het veldwerk van inspecteur Bosch en de rechtzaak waardoor de spanning beetje bij beetje wordt opgebouwd zonder een moment te vervelen.
De plot is eveneens dik in orde. Zo wordt de lezer enkele keren op het verkeerd been gezet. Betonblond is geen stereotype thriller waarin de moordenaar gezocht en geklist wordt. Dat net ietsje meer, althans voor mij!

Recensie

Recensie :  het verhaal zit goed in elkaar. Harry Bosch overpeinst op een gegeven moment dat details in een zaak zo belangrijk en dat ook nu waarschijnlijk één detail de speurders op het goede pad zal brengen. En dat is ook zo.
Goede opbouw van spanning, mooie karakters en een goed verhaal; wat wil je nog meer.

Recensie : Na veel gecompliceerd speurwerk neemt de zaak een verrassende wending.

Recensie : Door de perspectiefwisselingen wordt het verhaal vanuit twee kanten belicht. Hierdoor stijgt de spanning in het verhaal. Wel komt duidelijk naar voren dat het verhaal draait om McCaleb. De schrijfstijl van het verhaal is vlot, maar het verhaal komt moeilijk op gaan. Door de uitvoerige details aan begin van het verhaal moet je als lezer ,de eerste honderd pagina, even doorzetten, de volgende honderd pagina’s maken het interessant en de laatste pagina’s zijn spannend. Het plot van het verhaal ontwikkeld zich dan ook aan het einde van het verhaal.

Recensie : Stad van beenderen is een heerlijke thriller, een heel boeiend boek. Geen enkel moment was mijn aandacht afgeleidt van het verhaal. Het is heel realistisch geschreven, ik leefde me vanaf de eerste regels in. vooral de beschrijving van de personages vond ik goed. 

Recensie : Puntje van kritiek op Verloren licht is het uiteindelijke gemak waarmee Bosch de zaak weet op te lossen. Maar het plot zit wel uitstekend in elkaar en aan het eind staat de fans van Harry Bosch nog een aardige verrassing te wachten.

Recensie : Micheal Connelly is absoluut top! En in dit boek komen drie hoofdpersonen uit eerdere boeken samen, voor de fans die alles van hem verslinden is dit echt een geweldige leeservaring!

Recensie :  het verhaal is geloofwaardig en Harry blijft een normale hoofdpersoon, met mooie en minder mooie eigenschappen.

Recensie : Geweldig boek heb er van genoten. Tot het laatst blijft het spannend.

Recensie : Omdat het verhaal bestaat uit een feuilleton dat na verschijning in de krant een beetje is verlengd en verbreed, blijft de gebruikelijke diepgang achterwege. Dat heeft ook voordelen; het eigenlijke verhaal krijgt nu de nadruk, zonder overdaad of franje. En zo blijkt een ogenschijnlijk ingewikkelde zaak heel eenvoudig te zijn, en zien we dat een simpele Connelly ook goed is.

Recensie : De ontknoping is – zoals wel vaker – geweldig en onverwachts. Michael Connelly op de top van zijn kunnen. 

Recensie : Hoe spannend zijn thrillers waarin geen schot wordt gelost? Als het gebruik van een vuurwapen een voorwaarde is voor een spannend boek, dan moet je De val wegleggen. Maar wil je als lezer worden meegezogen in twee fascinerende moordonderzoeken, dan biedt Michael Connelly uitkomst. De oud-journalist uit Los Angeles heeft een van zijn beste boeken afgeleverd.

Recensie : Ik heb bijna alle boeken gelezen van deze schrijver. Dit boek behoord tot de mindere. Het is niet spannend.

Recensie : Goed boek. Maar af en toe wel verwarrend omdat het om twee zaken gaat. Je moet af en toe snel schakelen en alle personages niet door elkaar halen

Recensie : De flamboyante Haller komt er haast niet in voor. Het is dus een ouderwetse Bosch queeste geworden met dien verstande dat zijn andere boeken meer uitmunten in de compositie.

Recensie : ‘Connelly blijft nieuwe lagen in zijn personage ontdekken en vertelt steeds nieuwe verhalen om dit op boeiende wijze te laten zien.’

Recensie : Prachtig hoe Connely 2 verhaallijnen zo aan elkaar kan smeden. En dan ook nog 2 hoofdpersonen uit zijn verschillende thrillers. Op naar de volgende!

Recensie : De combinatie Ballard en Bosch is er een die goed werkt. Beide eigenzinnige figuren die elkaar goed aanvullen.

Recensie : is super scherp, vakkundig, hedendaags en realistisch geschreven. Wat je immers van Michael Connelly mag verwachten.

Recensie : Om de geloofwaardigheid te vergroten heeft de auteur een aantal actuele gebeurtenissen in de plot verwerkt. Denk hierbij in het bijzonder aan de coronapandemie en het dragen van een mondkapje, maar in mindere mate ook aan de bestorming van het Capitool en Black Lives Matter. Connelly is daarin zonder meer geslaagd,

Recensie : De opbouw van het boek is erg traag en het verhaal sleept zich naar het einde. Dat einde (de laatste 30 pagina’s) is dan wel weer goed en zelfs een beetje ontroerend. 

Recensie : Voor de fans van Michael Connelly’s voornaamste hoofdfiguur, de inmiddels gepensioneerde rechercheur Harry Bosch, is het met diens laatste boeken wel even slikken. Het lijkt erop dat Connelly de eigenzinnige Bosch langzaam maar zeker aan het wegschrijven is onder het motto: Old soldiers never die, they just fade away… Het is Connelly wel toevertrouwd om met al die door elkaar lopende ingrediënten een spannend verhaal op te dienen. Bewonderenswaardig hoe deze schrijver het elke keer weer voor elkaar krijgt en dat al zo lang.

Mickey Haller

Personage : Advocaat Mickey Haller. 

Recensie : Al met al is het een goed boek, maar ik kan er toch geen 5 sterren voor geven. Ondanks dat ik het in amper 2 dagen heb uitgelezen had ik toch soms het gevoel dat het boek een beetje kabbelde. In vergelijking met de Harry Bosch boeken net ietsje minder, maar nog steeds veel beter dan de grote massa van thrillers die alom verschijnen.

Recensie : Geen absolute topper maar wel een boek die het lezen waard is.

Recensie : Ondanks dat het vlot leest heb ik als lezer dus het gevoel dat het boek nog niet verteld is.

Recensie : Weer een megaprestatie van Michael Connelly. De gebeurtenissen zijn vanaf het begin duidelijk, het verhaal ontwikkelt zich min of meer volgens de verwachtingen, en de Connelly-kenner weet hoe het gaat aflopen. Ongeveer.
Toch is ook dit weer een boek dat steeds spannender wordt, en waarbij de ontknoping geen verrassing maar wel intrigerend is.

Recensie : Goed boek, spannend zeker naar het einde toe. Er wordt veel tijd in de rechtbank doorgebracht, als je daar niet over wil lezen, laat je dit boek beter links liggen.

Recensie : Feitelijk is De wet van de onschuld zijn zoveelste boek. Het heeft er mij niet van weerhouden om op een drafje naar de boekhandel te gaan. Ik heb nu al zin in de volgende.

Recensie : Met Eerherstel van Michael Connelly vergeet je alles om je heen. Lezen brengt je op plekken waar je nooit eerder was. Dat is hier niet zo. Het voelt vertrouwd als een oude jas. En net zo comfortabel. In afwachting van een nieuw seizoen om te bingen, kun je ook de boeken van Connelly achter elkaar lezen.

Jack McEvoy

Personage :  misdaadverslaggever Jack McEvoy .

Recensie : Spannend tot het einde

Recensie : Weer een boek waarbij ik continue moest doorgaan met lezen.

Recensie : Tsja, hoge verwachtingen, dat is bijna nooit een goed startpunt, ik vond het best een prima verhaal, maar echt heel spannend werd het niet heel vaak. De apotheose viel me ook wat tegen, kortom veel van verwacht maar toch niet aan die hoge verwachtingen voldaan.

Reneé Ballard

Personage : Renée Ballard, een veelbelovende detective bij de politie van Los Angeles.

Recensie :  Dit is mijn eerste boek van Michael Connelly. En het smaakt zeker naar meer. Wat een verhaal! De hoofdpersoon rechercheur Renée Ballard is door nare omstandigheden in de nachtploeg geplaatst. Maar ze laat zich hierdoor niet uit het veld slaan. Als er een zaak op haar pad komt bijt ze zich erin vast. Ondanks het feit dat ze zaken moet overdragen aan de dagploeg, laat ze zich niet wegsturen. De dagploeg heeft echter een andere zaak aan haar hoofd. Door de bladzijden heen wordt duidelijk dat deze twee zaken gelinkt zijn aan elkaar. Met gevaar voor eigen leven zet ze alles op alles om de dader(s) op te pakken. Alles klopt in het verhaal en aan het eind zijn er geen losse eindjes meer te bedenken. Ik verheug me op het volgende Renée Ballard boek.

Recensie :  

afzonderlijk boeken

Bloedbeeld – De jacht – Maanstand – Cielo Azul

Recensie : 

Recensie :